Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

ERTÜRK SULTANHANINDA Kİ PANCAR TARLASI DAĞILGAN STADINDAN DAHA İYİ, AKSARAYSPOR’A BU REVA MI DEDİ

ERTÜRK SULTANHANINDA Kİ PANCAR TARLASI DAĞILGAN STADINDAN DAHA İYİ, AKSARAYSPOR’A BU REVA MI DEDİ

ERTÜRK SULTANHANINDA Kİ PANCAR TARLASI DAĞILGAN STADINDAN DAHA İYİ, AKSARAYSPOR’A BU REVA MI DEDİ

 

Hafta sonu Aksarayspor’un maçına gittiğini belirten Ertürk:”Sultanhanılı Mustafa amcadan selam getirdim büyüklerimize, ‘Eğer stadyumu yeniden yapacak paraları yoksa yetkililerimiz benim pancar tarlamda maçları yapabilirler” dedi.

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, ülke ve şehir gündemini değerlendiren bir basın açıklaması yaptı. Ekonomik krizden Erdoğan-Sisi görüşmesine, TOKİ ödemelerinden Aksarayspor’un stadyum ihtiyacına kadar geniş bir alanda açıklama yapan Ertürk, önemli noktaların altını çizdi.

“Erdoğan Gözyaşlarını Unuttu ve Sisi’yle Dost Oldu”

Yaklaşan seçim sürecinden sonra bir hükümet değişikliğinin ortaya çıkacağının çok açık bir şekilde göründüğünü kaydeden CHP İl Başkanı, bunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli kırıp döktüğü ilişkileri tamir etmeye çalışmasından anlaşıldığını iletti. Erdoğan’ın son olarak Sisi ile görüştüğünü anımsatan Ertürk, “Esma kızımızın gözyaşlarını, onun için kendi döktüğü gözyaşlarını unuttu ve Sisi ile dost oldu. Bunun ardından sırada Esat’la görüşme var. Darbe finansörü Birleşik Arap Emirlikleriyle gelinen nokta, Arabistan’la gelinen nokta ortada. Sayın Cumhurbaşkanımız akşam yatıp sabah kalkıp böyle bir hamle yapıyor ama bunun zorlukları var. Onun ağzına bakan, onun gibi hareket etmek isteyen yandaş basın var. Bu gazeteciler ne yazacak? Bu duruma Darbeci Sisi mi diyecek, dostum Sisi mi diyecek? Katil Esat mı diyecek, arkadaş dost Esat mı diyecek? Birleşik Arap Emirliklerine ‘15 Temmuz’un finansörü mü’ diyecek, ne diyecek? Onların da kafası karışacak. Bir yandan belediyeleriniz Rabia heykellerini monte ediyor, bir yandan söküyor. Bu keskin dönüşlerin böyle de zorlukları var. Sayın Cumhurbaşkanımız daha yavaş hareket ederse yandaşlarını da rahatlatmış olur” dedi.

“Bırak Mısır’ı ve Arabistan’ı, Ülkedeki Yoksulluğu Yen”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katil, hain, şerefsiz dediği ülkelerle ilişkileri ısıtıp kucaklaştığını ancak ülkede CHP başta olmak üzere kendine muhalif partilere kaba bir dil kullanmaya devam ettiğini söyleyen Ali Abbas Ertürk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da ağır ifadeler kullandığını iletti. Soylu’nun, bütçe görüşmelerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na çok ağır bir laf ettiğini kaydeden Ertürk, “Sayın Soylu galiba bir insanın alçalabilme seviyesini test ediyor çünkü her geçen gün alçalmaya devam ediyor. Genel Başkanımıza çok ağır biçimde söylediği sözü, ben en hafif bir ifadeyle söyleyeceğim. Sayın Soylu’nun Genel Başkanımıza sarf ettiği sözü aynen kendisine iade ediyorum, çünkü kendisinin üzerine çok yakışır bir söz sarf etti. Bunlar bir yandan dışarda el avuç açıp bir yandan da muhalefete saldırıyor. Bugün Anayasa yapılacak parti olarak HDP’yi görüp, diğer gün HDP’yi terörün finansörü olarak, terör partisi olarak görüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımıza biz tavsiyede bulunuyoruz; sen hükümet olamaya bir daha olamazsın da en azından ‘oylarım erimesin’ diyorsan bırak Arabistan’ı, Mısır’ı da şu ülkemizdeki yoksulluğu bir yen” dedi.  

“Yine Aracılar Bu Ülkenin Kanını Emmeye Devam Ediyor”

Halkın temel şikâyetinin yoksulluk ve pahalılık olduğunu örneklerle izah eden CHP İl Başkanı, “Peynire Nisan ayından bugüne altı kez zam geldi. Duyduğumuza göre yedinci zam yoldaymış. Peynirin kilosu 120 liraya geldi. Eskiden vatandaşlar 120 liraya bir bilezik alıp gidiyordu. Şimdi vatandaşımız, önceden bilezik aldığı paraya bir kilo peynir alamıyor. Hani sürekli ‘Eski Türkiye’ denir ya, işte yeni Türkiye bu durumda. Sütün fiyatı aldı başını gidiyor. Dördüncü ayda 12 liraydı, şimdi marketlerde 18 lira. Peki, tüketiciye süt 18 liradan satılıyor da kim kazanıyor bunu? Hayvancılıkla uğraşan çiftçi kazanmıyor. Onların hali de perişan. Yani çiftçiden 7-8 liraya alınan süt markette 20 liraya satılıyor. Yine aracılar, yine simsarlar, yine para babaları bu ülkenin kanını emmeye devam ediyor” dedi. Vatandaşların “Hükümet hiç mi doğru bir şey yapmıyor?” diye sorduğunu ifade eden Ali Abbas Ertürk, “Biz aslında hükümetin getirdiği kanun tekliflerinin doğru olduğuna inandığımız birçoğuna destek verdik. Bunu meclis kayıtlarında açık bir şekilde bulabilirsiniz. Ama biz geçen hafta iki önerge verdik. Bir tanesi çocuklarımızın beslenme çantasına destek olunması yönünde. Bu önerge AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Ben biliyorum ki birçok annemiz yarın çocuğunun beslenmesine ne koyacağını düşünüyor. Annelerimiz gönlünden geçeni koymaya çalışsa parası yok, mutfağı boş; gönlünden geçeni koyamasa çocuğu arkadaşlarına karşı mahcup olacak” dedi.

“Biz, Hükümetin Her Dediğine ‘Hayır’ Demiyoruz”

Annelerin yaşadığı bu kaygıları çözmek yerine AK Parti ve MHP milletvekillerinin önergeyi reddettiklerini söyleyen Ertürk, emekli ikramiyeleri konusunda da benzeri bir durumun yaşandığını belirtti. 6 yıl önce ikramiyenin bin lira olmasını kendilerinin dile getirdiğini kaydeden Ertürk, “Biz şimdi de 2 bin lira olsun diye bir önerge verdik ama bu da AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Yani biz hükümetin her getirdiğine hayır demiyoruz ama hükümet muhalefetin getirdiği her şeye hayır diyor. Taciz araştırılsın diyoruz reddediliyor, tecavüz konuları araştırılsın diyoruz reddediliyor, yoksulluk araştırılsın diyoruz reddediliyor, 15 Temmuz araştırılsın diyoruz dosya kayboluyor reddediliyor... Kısacası muhalefetten gelen bütün öneriler reddediliyor” dedi.

“Asgari Ücretliler TOKİ Taksitini Nasıl Ödeyecek?”

Cumartesi günü Sultanhanı İlçesi’nde TOKİ ödemeleri ve konutların teslimiyle ilgili mağdur vatandaşlarla görüşmeler yaptıklarını anımsatan ve süreci yakından takip ettiklerini vurgulayan Ali Abbas Ertürk, “Vatandaşlarımızdan 2019 yılında TOKİ’ye yazılırken 500 lira başvuru ücreti alınmış ve denilmiş ki ‘Siz 140-160 bin lira civarında bu dairelere sahip olacaksınız.’ 2021 yılında ihale yapılmış, 2022’nin Temmuz ayında biteceği söylenmiş. Henüz bitmesine 9-10 aylık bir süreç var. Bunu da geçtik vatandaşlarımıza sabit değişken faizle 750 bin lira civarında fiyat çıkarılmış, insaf… Aylık bugün için 3 bin 750 lira ödeyecek. Dar gelirli bir vatandaşın alacağı maksimum para asgari ücrettir. Hala asgari ücretin çok altında geliri olan haneler var. Şimdi 5 bin 500 lira maaş alacak, 3 bin 750 lirasıyla ev taksiti ödeyecek, kalan bin 750 lira ile mutfak masrafını mı, çocuğunun giderlerini mi, kış geldi doğalgazını mı, elektriğini mi, kömür parasını mı hangisini karşılayabilir? Vicdana davet ediyorum. Dar gelirli vatandaşlarımıza aylık bin 750 lira ile geçinmeyi reva görenlere sesleniyorum;  bu parayla sadece bir saat geçinin! Bir gün bile demiyorum, sadece bir saat geçinebiliyorsanız biz bu fiyatları kabul edeceğiz. Bu çok büyük bir vicdansızlık. Vicdansız dediğimiz TOKİ vicdana geldi galiba ve basın açıklamamızdan sonra sitesinde, bu fiyatların yeniden gözden geçirileceği konusunda bir duyuru yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Stadyum Çamur İçinde, Sporcular Ayakta Duramıyor

Hafta sonu Aksarayspor’un maçını izlediklerini söyleyen ve şehrin bir stadyuma duyduğu ihtiyacı bir kere daha gördüklerini anlatan Ertürk, şöyle devam etti: “Üç puan amacıyla başladığımız maçtan bir 1 puan aldı ama biz futbolcularımızın ayakta kaldığına dua ediyoruz. Şampiyonluğa oynayan bu takıma bu stadyum reva görülemez. Stadyumun büyük bölümü çamur içinde kalmış. Futbolcularımız artık bir balçık içerisinde kalmış, ayağını bastığı yerden çıkartamıyor. Sakatlık olmadan bu maçı tamamladığımıza şükrediyoruz. Sultanhanılı Mustafa amcadan selam getirdim büyüklerimize, ‘Eğer stadyumu yeniden yapacak paraları yoksa yetkililerimiz benim pancar tarlamda maçları yapabilirler’ diyor. Çünkü pancar tarlası bizim stadyumdan bile daha iyi. Gençlik Spor Müdürlüğü’müze ve Aksaray’daki yetkililerimize çağrı yapıyorum; Aksaraysporumuza bu sahayı reva göremeyiz.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu