Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Erciyes Üniversitesi'ne sağlıklı bağış

Erciyes Üniversitesi

Erciyes Üniversitesi'ne sağlıklı bağış

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde Turkuaz Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından vatandaşların hizmetine sunulmak üzere Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne bağışlanan “Canon Monoplan Angio Sistemi Alphenix Sky” ve “Canon Ultrasonografi Aplio A” cihazı için protokol imzalandı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
İmza törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Herhalde bu memlekette yaşayıp da, bu toprakların çocuğu olup da bu konuşmalardan iftihar etmeyen biri yoktur. Baktır ve Özkaya ailesine çok teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. İşlerine de bereket versin ki, bu güzel işler yapılsın. Değerli hocalarımız da burada kendilerini geliştirerek topluma hizmet etsinler. Cenab-ı Hak ellerinden şifa dağıtsın. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, “Bugün o kadar mutlu ve gururluyuz ki, Üniversitemize sağlanan bu destekler gerçekten bizi çok güçlü kılmakta. Anjiyografi cihazlarımıza 7 - 8 ay önce bir ilave yapmıştık. Şimdi ikincisinin protokolünü sizlerle birlikte imzalamak için burada bulunuyoruz. Katkılarından ve desteğinden dolayı Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya’ya çok teşekkür ediyorum. Üniversitemizde sağlık hizmetlerinin daha seri bir şekilde ilerletilmesinde bize sağlamış olduğu bu destekler çok kıymetli. Yoğun hasta talebini rahatlıkla karşılayacağımız, aynı anda 4 - 5 kalp operasyonunu devam ettirecek bir sürece geçmiş bulunuyoruz. Bunlar bizler için çok önemli. Çünkü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemiz yalnızca şehrimize değil, bölgemize hizmet eden bir hastanedir. Bu hastanemiz sağlık konusunda vatandaşlarımıza destek vermesinin yanında tıp dünyasına değerli bilim insanları da yetiştirmektedir. Özellikle tıp fakültesi öğrencilerimizi yetiştirmesi ve ARGE boyutunda da çok değerli bulguları bütün insanlığa hediye etmesi de önemli başlıklar arasında yer almaktadır” dedi.

Yapay zekâ boyutunun Üniversitemizde yalnızca sağlık alanında değil, mühendislik alanında da aktif bir şekilde kullanıldığına dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, “19 fakültemiz, bir yüksekokulumuz ve bir meslek yüksekokulumuz ile etkin faaliyetlerine devam eden bir kurumuz. Mahcup olmadan, bu hizmetlerimizi artırarak devam ettirmek istiyoruz. Şehrimize, sanayimize lokomotif olarak bu görevi devam ettirmekten yanayız. Ülkemize ve insanlığa önemli katkılar sağlayan, katma değeri olan ÜRGE faaliyetlerini de kendine hedef edinmiş bir Üniversite olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ben katkılarından dolayı yeniden Demiryaka Holding’e teşekkürlerimi iletiyorum. Ankara'nın doğusunda robotik cerrahi sistemine sahip tek üniversite hastanesi olmamız takdire şayandır. Bu nedenle Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Baktır’a teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Hayırsever iş insanı Abidin Özkaya ise “Erciyes Üniversitesi’nin bu tür cihazların hakkını, hem öğretim kadrosu ile hem de son dönemlerde gelişmişlik sırasında, Türkiye’deki araştırma Üniversiteleri arasında 8. sırada olması ile vermesi, bizleri hem motive ediyor hem gurur veriyor, hem de içimizde bir coşku oluyor. Çünkü kendi evladımız gibi” şeklinde konuştu.



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı