Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Engelliler Sanat Atölyesi`nden Engelsiz Bir Sergi

Engelliler Sanat Atölyesi`nden Engelsiz Bir Sergi

Aksaray Belediyesi Engelliler Sanat Atölyesi?ndeki özel çocukların hazırlamış olduğu El Becerisi ve Sanat Ürünleri Sergisi?ne ilgi yoğun oldu.

   Aksaray Belediyesi Engelliler Sanat Atölyesi’ndeki özel çocukların hazırlamış olduğu El Becerisi ve Sanat Ürünleri Sergisi’ne ilgi yoğun oldu. Özel çocukların sanatsal yönlerini ortaya koyduğu sergiye Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Tiyatro Salonu fuaye alanında gerçekleştirilen organizasyonda çocukların hazırlamış olduğu çeşitli ürünlerin sergisi gezildi, daha sonra da salondaki diğer etkinliklere geçildi.

Vali Şeref Ataklı etkinliğe ilişkin yaptığı konuşmada iyi dileklerde bulunarak emeği geçen çocuklara ve öğretmelere teşekkür etti. Vali Ataklı ayrıca “konuşamayan bir çocuğumuzun yazmış olduğu mektupta hiçbir insan tam sağlıklı değildir sözüne takıldım; gerçekten de doğru, hiç fark etmediğimiz bir şey. Biz kendimizi eksiksiz sanıyoruz ya da öyle görmek istiyoruz. Gerçekten düşündüğümüz zaman fark ediyoruz ki, herkesin bir özrü, hastalığı vardır. Bunu bize fark ettirdiği için arkadaşımıza teşekkür ediyor sizlerin de başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yapmış olduğunuz ürünlerinizi, el emeklerinizi gördüm. Sahnede sergilemiş olduğunuz gösterileri seyrettim. İnanın bizlerden daha da iyisiniz, sizleri tebrik ediyorum. Göreve geldiğimiz andan itibaren sizleri birer emanet olarak gördük. Ailelerimizi tekrar tebrik ediyorum; gerçekten bu iş çok büyük bir fedakârlık ve özveri gerektiriyor. Ayrıca öğretmenlerimize de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”


Özel çocuklara yönelik verilen eğitimin ayrıntılarına da değinen Başkan Yazgı konuşmasının devamında, eğitim alan çocukların sanat atölyesindeki çalışma saatlerini iki katına çıkardıklarını söyledi. Ayrıca onları evlerinden alıp yine evlerine bırakmak suretiyle kaliteli bir eğitim almaları için ellerinden gelen imkanı sağladıklarını dile getirdi. Diğer taraftan atölyedeki faaliyetlere öğrencilerin annelerinin de katılabildiğini vurgulayan Başkan Yazgı, alçı ile yapılan çalışmanın yanı sıra 13 dalda eğitim verildiğini belirtti. İlerleyen süreçte engelsiz yetenek yarışması adı altında yeni bir projenin daha hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalara başladıklarını duyuran Başkan Yazgı, sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek “emeğinize sağlık, yüreğinize sağlık” ifadeleri ile sözlerini noktaladı. Bu arada özel çocuklar tarafından Aksaray Belediyesi Engelliler Sanat Atölyesi’ndeki özel çocukların hazırlamış olduğu bir pano, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya hediye olarak takdim edildi.

 

BU HABERİN VİDEOSUNU GÖRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli