Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Enerji Tasarrufunun Ülkeye Katkısı

Enerji Tasarrufunun Ülkeye Katkısı

Enerji Tasarrufunun Ülkeye Katkısı

İnsanoğlu yüzyıllardır hayatta kalmak ve hayat standartlarını arttırmak adına aynı zamanda bu standartları geliştirerek yeni nesillere aktarmak için sürekli kendini yenileyen buluşlara imza atmakta olup ancak bu gelişimi yaparken dünya kaynaklarının sınırlı olduğu gerçeğini bir kenara bırakmaktadır.  Bugün hepimiz dünya kaynaklarının sınırlı olduğunun farkında olduğumuz kadar yıllardır enerji üretmek için birincil olarak kullanılan fosil kaynakların ve iklim değişikliğinden toprak kirliliğine kadar pek çok olumsuz etkisinin olduğunun da farkındayız. Dolayısı ile birlikte tüm dünyada toplam karbondioksit salımının % 80´inin enerji üretimi sonucu olduğu kadar tüketiminin de bir sonucu olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca evde yapılacak enerji tasarrufunun ülke ekonomisine katkısı için enerji tüketim alışkanlıklarımızda yapacağımız doğa dostu seçimler ile birlikte tüketim alışkanlıklarımızı da yapacağımız enerji verimliliği uygulamalarını ve aynı zamanda iklim değişikliğinin engellenmesine, karbondioksit salımının azaltılması aynı zamanda gelecek nesillere bırakacağımız dünyadaki yaşam kalitesinin artması adına büyük katkıda bulunmuş oluruz.

Tasarruf denilince akla gelen tek şey herhangi bir kaynağı yada varlığın kullanım şekli ile birlikte kullanım yoğunluğuna dikkat etmek ve aynı zamanda hesaplı bir şekilde harcama yaparak en iyi ekonomik yöntemini kullanmak ve aynı zamanda bu bakımdan verimi oldukça yüksek bir şekilde arttırmak gelmektedir. Dolayısı ile birlikte ekonomik davranarak aynı ya da benzer sonuçlar için daha az malzeme ile birlikte zamanı temkinli ve bilinçli olarak harcamaktır. Ayrıca enerji tasarrufunun ülke ekonomisine katkısı adına tasarruf yapmak lüksten ziyade kaynakları idareli ve aynı zamanda tutumlu olarak israftan kaçınmalıyız. Bu bakımdan gereksiz tüketimde bulunmamak için 4 ayrı teknik ile tasarrufu sağlamış oluruz. Rüzgar türbini http://geturkiyeblog.com/turbin/ ile enerji üretimi ile ilgili bilgi almak isterseniz yukarıdaki URL´i ziyaret edebilirsiniz.

Enerji Tasarrufu için Yapılabilecekler

  • Kısıtlama; örneğin bir oda da bulunan avizede 4 ampul var ise 1 tanesini kullanmanız tasarruf açısından en iyi kısıtlama olarak kabul edilir. Yani kişinin az ile yetinmesi demektir.
  • Koruma; boşa harcanan enerji kısımları azaltarak da tasarruf yapılabilmekte olup bu şekilde kayıp olmadan kazanç elde edilmiş olarak gerçek anlamda tasarruf yapılmaktadır. Örnek verecek olursak;küçük bir ısı yalıtımı ile birlikte enerji kaybını minimuma indirmek, ısınma için yapılan harcamalar da minimize edilmiş olunmakta ve aynı zamanda ısı yalıtımı ile kışın daha sıcak, yazın daha serin bir ortam yaratmış oluruz.
  • Verim arttırma; tasarruf adına yapılan iş veya olgunun tekniği ya da genel yöntemde değişikliğe giderek daha verimli sonuçlar almakta olup, bu şekilde hem daha avantajlı hem de daha ekonomik kaynaklar kullanılmaktadır. Bu bakımdan örnek verecek olursak; benzinli otomobillere ve mazotlu otomobillere LPG taktırılması bu tür bir tasarruf elde edilmiş ve aynı zamanda verim gücünü en üst seviyeye çıkarmış oluruz.
  • Kaynak yaratma: tasarruf etmek adına çevrede boşa giden kaynaklardan elde edilen tasarruf şeklidir.

Günümüzde daha az enerjiyle ve daha çok iş yapmak ile birlikte teknoloji de gelişmektedir. Dolayısı ile birlikte artan nüfus hızı bizi herzaman daha çok kaynağa muhtaç bırakmakta olup, enerji tasarrufunun ülke ekonomisine katkısı adına ve tüm tasarruf yöntemlerini bir arada kullanarak en iyi sonucu almamıza olanak sunmuş oluruz. http://geturkiyeblog.com/enerji-tasarrufu/ enerji tasarrufu ile ilgili detaylı bilgiye yandaki url´den de ulaşabilirsiniz.

 

 



Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli