Emlakçılar Dikkat: Son gün 05 Aralık 2019

Emlakçılar Dikkat: Son gün 05 Aralık 2019

5 Aralık 2019 itibariyle "Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayan Emlakçılar faaliyetlerine devam edemeyecek. Belgesiz kişiler emlak pazarlama ve satış faaliyetlerinde bulunamayacak.

Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar odası başkan vekili Dede Özkaraca Taşınmaz Ticaretiyle uğraşan üyelerine duyuruda bulundu. Özkaraca yaptığı basın açıklamasında Bilindiği üzere, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik 05/06/2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmış ve taşınmaz ticaretinin işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler veya esnaf ve sanatkarlar tarafından yapılması öngörülmüş ve işletmeye yetki belgesi verilebilmesi için gerekli olan şartlara yer verilmiştir. Bu kapsamda taşınmaz ticaretiyle iştigal eden ve bu faaliyetine halen devam eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların 05 Aralık 2019 tarihinde kadar yetki belgesi almaları gerekmektedir. Bu itibarla uygulamada herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla taşınmaz ticareti (emlakçılar) ile iştigal eden üyelerimizin 05 Aralık 2019 tarihine kadar yetki belgesi almak üzere Ticaret İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Başvurular nasıl yapılacak?

Aranan şartlar nelerdir?

a) On sekiz yaşını doldurmuş olması,

b) En az lise mezunu olması,

c) Mesleki yeterlilik belgesine veya emlak yönetimine ilişkin ön lisans diplomasına sahip olması,

d) İflas etmemiş veya iflas etmiş olsa bile itibarını yeniden kazanmış olması,

e) Konkordato ilan etmemiş olması,

f) Kasten işlenen bir suçtan dolayı affa uğramış olsalar dahi devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya ve devlet sırlarına karşı suçlar ile casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, terörün finansmanı, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı veya haksız mal edinme suçlarından hüküm giymemiş ya da ticaret ve sanat icrasından hükmen yasaklanmamış olması.



Adalet ve İçişleri bakanları değişti!
Yerlikaya ve Tunç’tan veda mesajı
Sarıgül, kanun teklifi verdi, Erzincan’ın adı Canerzincan oluyor
Bakan Tunç’tan otizmli milli sporculara tebrik mesajı
Yılın ilk ayında 72 bini aşkın gıda denetimi yapıldı
TUSAŞ’tan Suudi Arabistan ile ortak üretim hamlesi
Türkiye ile Kırgızistan dostluk grupları TBMM'de görüştü
Özel: Özarslan bir kibrit çöpü götüremeyecek!
MKE Ankaragücü’nden siyaset vurgulu açıklama
Türkiye ve Türkmenistan ticari ilişkileri geliştiriyor... Hedef 5 milyar dolar
İtalya, Arjantin ve Katar'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu
DMM'den huzurevi görüntüleri uyarısı
Milli Uçak Gemisi’nin çeliği Erdemir'den sağlanacak
TSK afetlere müdahale kapasitesini test etti
Adana ve Mersin'deki sel felaketine SYDV'den 33,5 milyon TL kaynak
  • Çarşamba 7.1 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 13.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Cuma 13.2 ° / 9 ° Orta kuvvetli yağmurlu