Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Emekliye Bayram ikramiyesi müjdesi

Emekliye Bayram ikramiyesi müjdesi

Emekliye Bayram ikramiyesi müjdesi

12 milyon emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi biner lira ikramiye...

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü´nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım´ın konuşmasının satır başları şöyle;

Bugün Bakanlar Kurulu olarak bazı önemli kararlar aldık. Bu kararları vatandaşlarımızla huzurlarınızda paylaşıyoruz. Aldığımız bu kararları açıklamadan önce, bugün biliyorsunuz Berat Gecesi tüm milletimizin Beratını tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin ülkemiz için milletimiz için hayırlara vesile olmasını mevlamdan niyaz ediyorum.

Ayrıca bildiğiniz gibi yarın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı. AK Parti iktidarı döneminde 1 Mayıs resmi bayram haline getirildi. Bütün çalışanlarımızın emeği dayanışmayı kutladıkları önemli bir gün oldu. Eski zamanlarda 1 Mayıs denince herkes gerginleşir, aman nerede ne olay olacak başımıza ne iş geçecek sokağa çıkmayalım bir yere gitmeyelim ne olur ne olmaz diye sürekli kafasını meşkul eden bir konu idi. Elhamdülillah, işçi ve memur sendikalarımız yurdun değişik yerlerinde bir bayram havasında emeğin, alın terinin önemini vurulayan farkındalık oluşturan bu bayramı kutluyorlar. Bu vesile ile vatandaşlarımızın ç çalışanlarımızın emek ve dayanışma bayramını tebrik ediyoruz. Hükümet olarak.

"Ekonomide hedeflerin üzerindeyiz"

Türkiye, son 10 yılda 10 milyon vatandaşa genç, orta yaşlı, kadın, erkek istihdam sağladı. Bu istihdam Avrupa Birliği 28 ülkesinin tamamının bu süre içerisinde oluşturduğu istihdamdan daha fazla. Sadece geçen yıl bir milyon 400 bin yeni istihdam sağlayarak neticede yüzde 7,4´lük bir büyümeyi gerçekleştirdik. Elhamdülillah bu yıl da işler iyi gidiyor. Ekonomide vergilerde planladığımız, hedeflediğimiz değerlerin üzerinde ilk 3 ay sonuçları geldi. Bundan sonra da ölü aylardı Ocak, Şubat, Mart bundan sonra artık yaz da geldi hem turizmde hem tarımda, hem üretimde birçok alanda çok daha iyi sonuçlar gelecek.

Vergi ve prim alacakları ile trafik cezaları yeniden yapılandırılacak

Bugün itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne gönderdiğimiz düzenlemeler vatandaşlarımızın geniş bir kesimini ilgilendiren onların beklentilerini ihtiyaçlarını karşılayacak konular. Bunların neler olduğunu bir bir kısa fazla teferruata girmeden açıklamaya çalışacağım. Daha sonra ilgili bakanlarımız zaten detayları kapsamlı bir şekilde anlatacaklar. Ayrıca Meclis görüşmeleri esnasında da bu konu görüşülecek komisyonda, genel kurulda herşey söylenecek. Muhalefet kendine göre itirazları ortaya koyacak. Konu daha iyi anlaşılmış olacaktır.

Birinci madde, esnaflarımızı sanayicilerimizi çalışanlarımızı yakından ilgilendiren yeniden yapılandırma. Bununla ilgili neyi kast ediyoruz? Maliye ile işi olan vatandaşımız, gümrükte sorunu olan vatandışımız işçi çalışıyor sigorta ile ilgili ve borcu var sorunu olan vatandaşımız, il özel idareleri, belediyeler buralarla yani kamu kuruluşlarının tamamıyla ilgili konular. Nelerden oluşuyor? Vergi ve prim alacakları yeniden yapılandırılacak. 

İkincisi, trafik cezaları yeniden kara yolu taşıma kanununa göre kesilen cezalar. Seçimler ile ilgili geçmiş seçimlerde bir şekilde ceza tahakkuk etmiş fakat tahsilatı yapılmamış. Askerlik ile ilgili, nüfus ile ilgili, RTÜK cezaları, köprü otoyol kaçak geçişleri vesayire kısaca vatandaşın devlet ile devlet kurumları ile arasında olan nizalar, anlaşmazlıklar çözüme kavuşturuluyor vatandaş ile el sıkışılıyor. Nasıl? Bunu yaparken tabi belirli kuralları var, şartları var.

Bu sene yaş çay kilogram fiyatına 2 lira 45 kuruş olarak karar aldık. Alım fiyatı bu olacak. Bunun altında olmayacak.

Emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi

12 milyon emekli aylığı alan vatandaşımız var, bütün devletten maaş alanlar, her yıl Ramazan Bayramı öncesi, Kurban Bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz. Ramazan Bayramı öncesi bin TL, Kurban Bayramı öncesi bin TL. Sayın Cumhurbaşkanımızın oluru alındı, bugün itibariyle Meclis´e bu kanun tasarısını iletmiş oluyoruz.

Bağkur borcu olup da sağlık hizmeti alamayan esnaflarımız var. Borcun varsa, sağlık hizmeti verilmiyor. Bunun da önünü açıyoruz borç ayrı, sağlık ayrı bunun pazarlığı olmaz.

Yaşlılık aylığı artıyor

Yaşlılık aylığından yararlanan 600 bin vatandaşımız var. Bunların 266 lira olan aylığını 500 liraya çıkarıyoruz. İki katına yakın bir artış yapıyoruz.

Üniversitelerden kaydı silinen öğrencilere tekrar kayıt imkanı

Kaydı silinen öğrencilere tekrar kayıt yaptırma ve eğitimini tamamlayıp diploma alma fırsatı veriyoruz. 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli