Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Eleştirilere yanıt veren rektör sağduyu çağrısında bulundu

Eleştirilere yanıt veren rektör sağduyu çağrısında bulundu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bir süredir üniversite ile şehrin arasını bozma girişimlerinin olduğunu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bir süredir üniversite ile şehrin arasını bozma girişimlerinin olduğunu ve çeşitli iddiaların ortaya atıldığını söyleyerek, son olarak Tarım Platformu’nun bazı eleştirilerde bulunduğunu anımsattı ve bu eleştirilere yanıt verdi. 

 

- Platforma İlettiğimiz Görüş Bizim Değil, Karar Mercilerinin -

 

Tarım Platformu’nun “bilgi kirliliği” konulu açıklamasında, “Bizler Veteriner Fakültesini istediğimizde başta Sayın Rektör bu işin kesinlikle olmayacağını, boşa uğraşmamamızı bizlere söyledi” ifadesinin yer aldığını ve bu ifadenin gerçeği yansıtmadığını söyleyen ASÜ Rektörü, “Bizden ilk olarak Ziraat Fakültesi talep edilmişti. Ziraat Fakültesi’ne izin verilmeyeceği görüşü ise bizim değil, YÖK’ün görüşü idi, biz de bu bilgiyi kendileriyle paylaşmıştık. Dolayısıyla bu ifadede iki yanlış vardır: Birincisi, bahse konu olan Veteriner Fakültesi değil, Ziraat Fakültesi idi; ikincisi ise görüş bize ait değil, karar mercilerine aitti” dedi.

 

- Kadro Tamam, Veteriner Fakültesi Eylül’de Öğrenci Alacak -

 

Ziraat Fakültesi yolunun kapalı olduğunun görülmesi üzerine Veteriner Fakültesi alternatifini devreye alanın da Rektörlük olduğunu vurgulayan Acar, “Bırakın karşı çıkmayı; Mimarlık, Turizm ve İletişim Fakültelerinin yanı sıra, üniversitemize bir de Veteriner Fakültesi kurulması hususu, Sayın Cumhurbaşkanımızın Aksaray’ı ziyaret ettiği günlerde zaten Senatomuzun gündemindeydi. Dolayısıyla “Fakülteyi Rektör istemedi” gibi ifadeler, bir kez daha altını çiziyorum, gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri sırasında, aralarında Veteriner Fakültesi’nin de bulunduğu yeni fakültelerimiz için desteklerini beklediğimizi kendilerine bizzat ifade etmiştik. Henüz binamız olmadığı halde biz Veteriner Fakültemizin öğretim üyesi kadrosunu oluşturduk, Eylül ayında öğrenci alacağız. Herhangi bir “istememe” durumu olsa, bunların hiçbirisi olmazdı” dedi.

 

- Rektörün Paralelci Olduğu İddiası Çirkin Bir Yalan ve İftira -

 

Üniversite ile şehrin arasını bozma girişimlerinin dikkat çekici bir hal aldığını ve bundan üzüntü duyduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Acar, Rektörün ‘paralelci’ olduğu gibi dedikoduların yayıldığını belirtti. Bu söylentilerin gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını, çirkin birer dedikodu ve iftira olduğunu kaydeden Acar, “Biz 17 Aralık kırılmasıyla “Cemaat” henüz “paralel yapı”ya dönüşmeden önceki dönemde de o camianın içinde yer almıyorduk. 17 ve 25 Aralık kırılmaları yaşandıktan sonra da, demokrasilerde devleti seçilmiş siyasetçinin yöneteceğini, siyasi sorumluluk almadan devleti kontrol etmeye kalkışmanın kabul edilemez olduğunu her platformda dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Ancak yeni dönem rektörlük seçimlerine yaklaşık 9 ay kaldığı bir dönemde, Üniversite Rektörünü yolsuzlukla, hırsızlıkla veya başarısızlıkla suçlayamayanların, bugünkü konjonktürde en işe yarar görünen suçlama şekli olan “paralelci”likle suçlamalarını; tam da bu dönemde Veteriner Fakültesi üzerinden ara bozma gayretlerinin ortaya çıkmasını manidar buluyorum. Yalan ve iftira ile Rektörü yıpratmaya çalışanları Allah’a havale ediyorum” dedi.

 

- Sayın Osman Altuntaş’a Desteklerinden Dolayı Teşekkürler -

 

Veteriner Fakültesi inşaatının gecikmesinin üniversiteden kaynaklanmadığını bir kere daha yineleyen ve bir an önce inşaatın başlamasını arzu ettiklerini kaydeden Rektör Acar, “Aramızı bozmaya çalışanlar olsa da Altuntaş Grubuna ve Sayın Osman Altuntaş’a bir kırgınlığımız veya kızgınlığımız yoktur; kendilerine fakültemizin sponsorluğunu üstlendikleri için tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

- Kışkırtmalara Kapılmayalım, Birliğimizi Bozmayalım -

 

ASÜ Rektörü, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Sonuç olarak, Aksaray Üniversitesi emsalleri arasında akademik performans yönünden birinci sırada yer alan, Türkiye’nin en özgür, en hızlı büyüyen, yönetimi hiçbir şaibeye bulaşmamış, adalet ve hakkaniyet ilkesine göre iş yapan, en başarılı üniversitelerinden biridir. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkese, milletvekillerimize, yerel yöneticilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve geçmiş dönem yöneticilerimize teşekkür ederim. Gelin kışkırtmalara kapılmayalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, bilgi kirliliğine, yalan ve dedikodulara prim vermeyelim.”

 

 

Rektör Acar, Aksaray Üniversitesi’nin büyümesi ve başarısından Aksaray’ın kazanacağını ifade etti ve tüm şehre “hayırlı Ramazanlar” dileğinde bulundu.  



Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret
DSP Keşan İlçe Başkanı Nalbantoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması
Bir suç örgütü daha çökertildi! Mahzen-31'de 8 gözaltı
Yurtta bugün hava nasıl? Marmara'nın batısı yağışlı...
Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false