Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Eğitim Tamamlandı, Tıp Sekreterleri Sertifikalarını Aldı

Eğitim Tamamlandı, Tıp Sekreterleri Sertifikalarını Aldı

Eğitim Tamamlandı, Tıp Sekreterleri Sertifikalarını Aldı

Aksaray Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜSEM) tarafından düzenlenen ?Sertifikalı Tıp Sekreterliği Eğitim Programı,? sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

- Hayalimiz, Aksaray´ın Sağlık Merkezi Olması -

Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu´nda düzenlenen ?Sertifika Töreni?nin açılış konuşmasını yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sağlık sektörüyle işbirliğini daha da geliştirmek istediklerini, düzenlenen sertifikalı eğitim programının, bu işbirliğini geliştirmek için atılan adımlardan birisi olduğunu belirtti. Üniversite olarak yeni dönemde bir fark oluşturmak istediklerinden söz eden Şahin, ?Bizim hayalimiz Aksaray´ın bir sağlık merkezi olması ve buraya sağlıkla ilgili ciddi yatırımların yapılması. Bunun adımları Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi´dir. Bunların bugünden yarına bitmesi elbette mümkün değil; ama tüm bu işler yapıldığında ara elemanların, Hemşirelerin, diş hekimlerinin ve doktorların yetiştiği bir sağlık yatırımı ortaya çıkacak? dedi. Bu hedeflerin gerçeğe dönüşmesinde üniversitenin atması gereken adımlar olduğu gibi, üniversite dışı faktörlerin de bulunduğunun altını çizen Prof. Şahin, ?Herkes sorumluluklarını olabildiğince hızlı şekilde yerine getirebilirse, kısa zamanda bu işler yapılabilir. Sabır ve gayretle çalışmalarımızı tamamlamaya çalışacağız? dedi.

- Sağlık Sektörünün Standartları Yükseliyor -

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Himmet Durgut ise Hastanelerde günlük 5 bin hastanın misafir edildiğini; hastalar ve hasta yakınlarıyla en çok muhatap olan personelin ise Tıp Sekreterleri olduğunu kaydetti. Türkiye´de sağlıkta ciddi dönüşümler yaşandığını, sektörün büyüdüğünü ve standartların yükseldiğini ileten Durgut, ?Biz tüm personelimizin kendi alanlarıyla alakalı sertifikalarının olmasını istiyoruz. Yurt dışında bir personelin sahip olduğu sertifikalar neyse, çalışanlarımızın da o sertifikaları almasını önemsiyoruz. Bu noktada ASÜ, bizim için çok önemli bir şans. Farklı illerde bu eğitimleri almak yerine kendi şehrimizde, kendi üniversitemizde bu eğitimi alabildik. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, 72 saat süren Sertifikalı Tıp Sekreterliği Eğitim Programına katılan ve sınavda başarı gösteren 154 kursiyere belgeleri takdim edildi. 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli