Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şubesi İl Divan Toplantısını Hanefi Yılmaz Tesislerinde Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şubesi İl Divan Toplantısını Hanefi Yılmaz Tesislerinde Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şubesi İl Divan Toplantısını Hanefi Yılmaz Tesislerinde Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şubesi, il divan toplantısını Hanefi Yılmaz Tesisleri Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif SELVİ, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat GÜNAYDIN, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti Aksaray Millet Vekili ve Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Akparti Millet Vekil Adayı Mustafa Serdengeçti, Cengiz Aydağdu ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda sendikal faaliyetler, 2015  toplu sözleşme süreci, teşkilatlanma çalışmaları ile eğitim politikaları değerlendirildi. Açılışta bir konuşma yapan Şube Başkanı Murat GÜNAYDIN: Eğitim-Bir-Sen olarak hizmet bayrağını devralıp yola çıktıkları ilk günden beri, eğitim çalışanlarının aklından ve vicdanından hiç ayrı düşmediklerini, üyelerin beklentilerine bir an bile bigâne kalmadıklarını belirterek, ?Kendimizi, bu ülkenin insanlarının taşıdığı değer dışında asla konumlandırmadık. Hiç bir zaman bu ülkenin dertlerine, toplumun ve eğitim çalışanlarının taleplerine gözümüzü kapatmadık, kapatmayacağız. Kimileri kapalı kapılar ardında hesap yaparken, bizler çözüm ürettik, mücadele ettik, direndik ve eğitim çalışanlarımız için kazanımları eldeettik?dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, halkın değerleriyle barışık, medeniyet değerlerinden beslenen, temsil ettiği çalışanlar adına mücadele veren bir sendika olduklarını ifade ederek, ?Gece gündüz, kar kış demeden kamu görevlileri adına verdiğimiz mücadele bizi Türkiye´nin en büyük sivil toplum kuruluşu yapmıştır. Bu durum, omuzlarımıza büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Biz sorumluluklarımızın farkında olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Son dönemlerde elde ettiğimiz kazanımlara yenilerini eklemek için elimizden geleni yapıyoruz? dedi.
Latif Selvi, sıkıntılı bir dönemde çetin bir toplu sözleşme süreci yaşadıklarını ve bu süreçten alınlarının akıyla çıktıklarını belirterek, şunları söyledi;?Bu süreci birçok kazanım elde ederek geride bıraktık. Toplu sözleşmenin geneline ilişkin 213 kazanıma imza atarken, eğitim çalışanlarını huzursuz eden birçok sorunu da çözüme kavuşturduk. Maaş ve ücretlere iki yıllık toplam yüzde 19,2 zam aldık. Angaryaya hayır diyerek, nöbete ücret verilmesi; sınav ücretlerindeki adaletsizliğe son vererek, sınav ücretini yüzde 250 artırmak, 2005´ten sonra göreve başlayan kamu görevlileri için ilave bir derece alınması vb. önemli kazanımlar elde ettik.?
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, nerede bir haksızlık varsa, orada olduklarını, zalimin karşısında, mazlumun yanında yer almayı prensip edindiklerini vurgulayan Selvi, bu anlayış ve duruşlarından taviz vermeden sendikal yolculuklarına devam edeceklerini kaydetti.

Son günlerde giderek artan terör olaylarına da değinen Selvi, kardeşlik bağlarının zayıflatılmasına müsaade etmeyeceklerini dile getirerek, ?Hep birlikte teröre, şer odaklarına karşı ortak mücadelemizi sürdüreceğiz. Gün, hukuken meşruiyeti bulunmayan oluşumları reddetme, değerlerimizi kuşanarak, doğuştan verilen haklarımızı savunma, birlik ve beraberliğimizin harcı kardeşliğimize sahip çıkma, sağduyu ve sükûnetle hareket ederek şiddetten uzak durmayı sağlama günüdür? şeklinde konuştu.



Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false