Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Dünyaya Hâkim Olmanın Yolu Turizmden Geçer

Dünyaya Hâkim Olmanın Yolu Turizmden Geçer

Dünyaya Hâkim Olmanın Yolu Turizmden Geçer

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mete Sezgin, Türkiye´de turizmin pazarlanabilir ve ticari gelir elde edilebilir manada gelişiminin 1950´li yıllara dayandığını söyledi. 

- Günümüzde Üç Şeye Sahip Olan Dünyaya Hâkim Olur -

Aksaray Valiliği ile Aksaray Üniversitesi (ASÜ) işbirliğinde, ?Turizm Haftası? kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen ?Turizm Nasıl Pazarlanır?? konulu konferansta konuşan Doç. Dr. Mete Sezgin, dünyaya hâkim olmanın yolunun turizmden geçtiğini belirtti. Bilgi-teknoloji sektörü, yiyecek-içecek sektörü ve eğlence-sinema sektörüne sahip olanların dünyaya hâkim olabileceğini dile getiren Doç. Sezgin, ?Günümüzde teknoloji olmadan hiçbir şey olmuyor ve ilerleyiş teknolojiye bağlıdır. Yiyecek-içecek sektörü de tüm insanları yakından ilgilendiren kavramlardır. Dünyada marka değeri en yüksek şirket, herkesin de bildiği bir içecek firmasıdır. Diğer taraftan eğlence ve sinema sektörü yine turizm için büyük önem teşkil ediyor. Pek çok ülke, film teknolojilerini bünyesinde barındıran stüdyoları ve tema parkları dünyaya sunuyor. Aslında dünyaya hâkim olmanın yolu turizmden geçiyor? dedi.

- Misafirperverlik-Mimari-Mutfak Kavramları Ön Planda -

Turizmin insanlıkla birlikte var olduğunu İlkçağdaki merak, sonrasındaki din ve sağlık faktörlerine bağlayarak anlatan Sezgin, ?Turizmin gelişimi Sanayi Devrimi ile başlar. Bu manada 1800´lü yıllarda, 570 kişilik bir kafile iki şerir arasında ticari turizm maksatlı taşınmıştır? dedi. Sözlerine, Türkiye´deki gelişim sürecini anlatarak devam eden Mete Sezgin, gelişim süreçlerinde öne çıkan kavramlardan şu şekilde bahsetti: ?Pazarlamayla birlikte turizmin gelişimi Türkiye´de 1950´li yıllara dayanıyor. Bu süreçte deniz turizmi ön plana çıkıyor; yüzyıllardır deniz olmasına rağmen deniz turizminin geçmişi henüz 60-70 yıl civarındadır. O dönemde ?Deniz-kum-güneş-sessizlik? anlayışı ortaya çıkıyor. 1980´li yıllarda ise ?Kadın-kumar-kadeh? kavramlarının ön planda olduğu görülüyor ancak, bu dönem turizmin bozulduğu bir dönemdir ve çeşitli kanunlarla birtakım düzenlemeler yapılmıştır. İçinde bulunduğumuz dönemde, yani 2000´lerden sonra ?Misafirperverlik-mimari-mutfak? kavramları üzerinde bir turizm algısı söz konusu? dedi.

 

Konferansı İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, akademisyenler ve öğrenciler takip etti. Dekan Bakırtaş, sunumun ardından Doç. Dr. Mete Sezgin´e ?Teşekkür Beratı? takdim etti.

 

 

 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false