Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Dünya Otizm Farkındalık Günü Doğa Yürüyüşü Yapıldı

Dünya Otizm Farkındalık Günü Doğa Yürüyüşü Yapıldı

Dünya Otizm Farkındalık Günü Doğa Yürüyüşü Yapıldı

02 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Aksaray´da oldukça farklı bir etkinlikle gerçekleştirildi. Aksaray Fotoğraf Sanatı Derneği (AKFOD), Aksaray Beyaz Ay Derneği, Gönül Dostları Spor Kulübü Derneği ve Güzelyurt Belediyesi iş birliğinde yirmisi otistik çocuktan oluşan 45 kişilik grup Ihlara Vadisi´nde doğa yürüyüşü yaptı. Ardından Güzelyurt´ta fotoğraf çekimleri gerçekleştirdiler.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Ihlara Termal Otel´deki kahvaltının ardından grup Ihlara Vadisi´ne giriş yaptı. Ihlara Vadisi´nde fotoğraf severler kendi makineleri ile otistik çocuklara fotoğraf çekmeyi öğrettiler. Otistik çocuklar, kendi beğenilerine göre gün içerisinde hem birbirlerini hem doğayı hem de tarihi fotoğrafladı. Öğle yemeğinde Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal DEMİRCİOĞLU tarafından bizzat ağırlanan grup Güzelyurt Kilise Cami ve Güzelyurt Meydanı´nda fotoğraf çekimleri yaptı.

AKFOD Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ZENGİN, ?Bu güzel organizasyon sayesinde bu günü ismine uygun şekilde değerlendirdik. Otizme olan bakış açımız farklılıktan farkındalığa dönüştü. Çocuklar fotoğraf makinelerine çok çabuk alıştılar. Tahmin bile edemediğimiz karelere imza attılar. Onlardaki enerji, onlardaki yaşama sevinci her gün hayatından şikayet eden birçoğumuzda yok. Bu sabah bize birçok şeyi öğrettiler. Belki biz çocuklara fotoğraf çekmeyi öğrettik ama onlar bize paha biçilmez bir şey öğretti. Gülümsedik. Bütün gün hepimiz gülümsedik. Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahri TUNÇ ve derneğimiz üyelerinden Caner BAŞER´in planladığı ve bu organizasyonda bulunmak çok büyük bir onur ve gurur kaynağı. Bu organizasyonu birlikte yürüttüğümüz Aksaray Beyaz Ay Derneği´ne, Gönül Dostları Spor Kulübü Derneği´ne ve bize ev sahipliği yapan ve her alanda desteğini esirgemeyen Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal DEMİRCİOĞLU´na teşekkür ediyorum. Bu günün fotoğrafları ile bir sergi çalışması yapmayı planlıyoruz. Çocukların çektiği fotoğraflar ile yapılacak sergide, fotoğrafçılarımızın değerli katkıları da bulunacak. Bu günün fotoğrafları ile farklı bir Ihlara ? Güzelyurt albümü oluşturacağız. Bu konuda destek vermek isteyen sivil toplum kuruluşları, odalar ve diğer kurum ve kuruluşlara kapımız sonuna kadar açık. Birlikte çalışmaktan onur duyarız.? dedi.

Aksaray Beyaz Ay Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Kayhan Erbaş ve Gönül Dostları Spor Kulübü Derneği Başkanı Şükran GEVENÇ, Günün anlam ve önemine uygun şekilde mükemmel bir organizasyona imza atıldığını belirttiler. Bu ve buna benzer etkinliklerin devam etmesi gerektiğini kaydeden dernek yöneticileri, organizasyonda emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür ettiler.

AKFOD Yönetim Kurulu tarafından yapılacak olan seçkinin ardından fotoğraflar ile bir farkındalık sergisi açılacak. Sergi tarihinin önümüzdeki günlerde kesinlik kazanması bekleniyor.  Bu etkinliğin her yıl aynı tarihte farklı yerlerde yapılarak Aksaray´da gelenekselleşmesi sağlanacak. 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli