Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Dr. İmran Tekgöz; Sağlıktaki Şiddet, Sağlımızı bozdu

Dr. İmran Tekgöz; Sağlıktaki Şiddet, Sağlımızı bozdu

Aksaray Devlet Hastanesi`nde bir doktora yönelik hasta tarafından yapılan saldırı Sağlık-Sen tarafından kınandı

Aksaray Devlet Hastanesi'nde bir doktora yönelik hasta tarafından yapılan saldırı Sağlık-Sen tarafından kınandı. Devlet hastanesi bahçesinde toplanan sağlıkçılar, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıları kınayarak, "Sağlıkta şiddete hayır" dedi. Sağlıkçılar adına bir açıklama yapan Sağlık Sen Şube Başkanı Dr. İmran Tekgöz şunları söyledi. Aksaray  Devlet Hastanesi  acil servisinde çalışan Dr. Ramazan Sandal hekimlik görevini icra ederken sözde hasta tarafından şiddete maruz bırakılmıştır. Maalesef son bir ay içinde 4 Doktor, 2 hemşire, 1 ATT kardeşimize şiddet uygulanmıştır.  Aksaray Devlet Hastanesi çalışanları olarak 2013 yılında bir milyonun üzerinde poliklinik hizmeti, 294.609 acil muayene hizmeti, 38.944 yatan hastaya sağlık hizmeti verdik. 2014 yılı itibari ile günlük ortalama 4500 hastaya poliklinik hizmeti, 1000 hastaya acil sağlık hizmeti vermekteyiz.  Yapılan bu haksız saldırılar biz sağlık çalışanları olarak moral ve motivasyonumuzu bozmaktadır.  

Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı ile başlatılan sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların içi maalesef doldurulamamıştır. Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi ile yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti veren, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez.

Sağlık-Sen olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, Sağlık Bakanlığı bu konuya proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilmelidir. Bundan sonra yaşanacak bu olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamalar acil olarak hayata geçirilmelidir.

Toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olaylar için gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir.

Aksaray insanımız için 7 gün 24 saat kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır.  Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı Aksaray insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır.

Aksaray Devlet Hastanesi acil servisinde çalışan Dr. Ramazan Sandal’a ve diğer sağlık çalışanlara yapılan saldırıyı kınıyor. Sağlık – Sen Aksaray Şubesi olarak Hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum.   



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli