Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Din kültürü öğretmeni, 15 Temmuz anısına bisikletiyle yollarda

Din kültürü öğretmeni, 15 Temmuz anısına bisikletiyle yollarda

Din kültürü öğretmeni, 15 Temmuz anısına bisikletiyle yollarda

15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilmek istenen ve Türk Milleti tarafından püskürtülen kanlı darbe girişiminin yıl dönümüne sayılı günler kala Türkiye genelinde olduğu gibi Aksaray´da da çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.
Bursa´da Din Kültürü Öğretmenliği yapan Yasin Karadavut, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin anısına bisikletine binerek yollara düştü. 15 Temmuz´u unutmamak, unutturmamak adına ?Şehidine Pedalla´ sloganı ile 30 Haziran´da yollara düşen Yasin Karadavut, Bursa´dan Aksaray´a kadar bisikletiyle geldi. Buradan Niğde´ye ve oradan da 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir´in mezarı olan Çukurkuyu beldesine geçecek.

?Amacım 15 Temmuz ruhunu yaşatmak´
Aksaray´a ulaşan Yasin Karadavut, AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti. İl Başkanı Abdulkadir Karatay ile görüşen öğretmen Karadavut, amacının 15 Temmuz´u unutmamak ve unutturmamak olduğunu belirterek, ?Projemizin ismi 15 Temmuz Bisiklet Turu. 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve genç nesillere spor vesilesiyle anlatmak adına böyle bir aktiviteye giriştim. 30 Haziran´da Bursa Osmangazi, Orhangazi Türbelerinden devlet erkanı eşliğinde uğurlandım. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Projemizin amacı 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve genç nesillere sportif faaliyetlerle aktarmaktır. Buradan da Allah nasip ederse Niğde´ye ve oradan şehidimiz Ömer Halis Demir´in kabrine gideceğim? dedi.

?Asla diz çökmeyeceğiz´
AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ise öğretmen Karadavut´a teşekkür ederek, ?15 Temmuz´un seneyi devriyesinde o gece şehit olan tüm kardeşlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve aziz milletimize tekrar başsağlığı diliyorum ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Geçen yıl yaşanan hain terör örgütünün darbe kalkışmasıyla beraber Türkiye artık yeni bir döneme girdi ve meydanlarda vatandaşlarımızda vatandaşlarımızla birlikte söylemiştik. Bugün Yasin Karadavut kardeşimiz 15 Temmuz´u unutmamak, unutturmamak adına Bursa´dan yola çıkarak illerimizi tek tek gezip en son 15 Temmuz´un en büyük kahramanlarından bir tanesi olan Ömer Halis Demir kardeşimizin kabrini ziyaretle inşallah bir farkındalık ortaya koymuş olacak. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatan için kan döktük, can verdik, bu vatanı savunmak adına da yine kan döküp can vereceğimizi her ortamda her platformda dile getirdik. 15 Temmuz´da bunlardan bir tanesiydi. 15 Temmuz´u unutmamamız lazım, unutturmamamız lazım. Yasin hocamızın bisikleti ile birlikte Bursa´dan çıkıp illerimizi gezerek en son Niğde´ye Ömer Halis Demir kardeşimizin mekanına ziyaret bu manada önemli bir farkındalık. Bizlerde,. Bize düşen, elimizden gelen gayreti göstermenin çabası içerisindeyiz. Elbette ki Yasin hocamızın gibi nice Türk Milletimizin, aziz milletimizin kahraman evlatları gerek bisikletle, gerek yürüyüşle, gerek diğer organizasyonlarla bu günleri unutturmayacaklarını, unutmayacaklarını bütün milletimize göstermektedir. Vatana ihanetin nedeni olmaz, bedeli olur. Bu bedeli ödettirmek adına başta Yasin kardeşimiz olmak üzere biz millet olarak elimizden gelen çabayı, gayreti göstereceğiz. Vatana ihanet edenlerin hesabını tek tek soracağımızı ifade etmek istiyorum. Kolay kazanmadığımız bu toprakları kolay kolay vermeyeceğimiz ve asla diz çökmeyeceğimizi bir kez daha haykırmak istiyorum? şeklinde konuştu.
Ziyaretin ardından Din Kültürü Öğretmeni Yasin Karadavut, İl Başkanı Abdulkadir Karatay´a Türk Bayrağını vererek Niğde´ye gitmek üzere bisikletiyle yola çıktı.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli