Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Din Görevlileri İle İstişare

Din Görevlileri İle İstişare

Din Görevlileri İle İstişare

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ?Yerel Buluşmalar? adı altında düzenlenen programlarla Aksaray´daki Kamu Kurumları ve STK Kuruluşlarının mensuplarıyla bir araya gelip şehre hizmet konusunda istişareler yaparak çok önemli adımlar atıyor.

Başkan Yazgı ?Yerel Buluşmalar? kapsamında ilk olarak Aksaray´da görev yapan Diyanet görevlileriyle bir araya geldi.

 ?Yerel Buluşmalar? programına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Müftüsü Cemalettin Bal ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

İl Müftüsü Cemalettin Bal yaptığı konuşmada ?Burada bulunmamızın maksadı yemek değil bir araya gelip sohbet ve istişare etmektir. Belediye Başkanımızın şu ana kadar yapılan hizmetler ve bundan sonrası için planlanan projeler ve çalışmalardır. İnşallah bunları hep birlikte izleyeceğiz. Bizler şehrimizin manevi mimarları olarak bu toplantıya katılıyoruz. Şehrin manevi mimarları din hizmeti yapan müezzin, imam hatip,  Kur´an kursu hocalarımız, vaizlerimiz, müftü yardımlarımız ve ben dahil Somuncu Babamızın şehri Şehr-i Sülaha Aksaray´ımızda bu şehrimizin manevi hayatını, ahlaki hayatını, dini hayatını, tanzim,tarif ve hatta rehberlik etmek üzere vazifelendirilmişiz. Herşey Cenabı Allahın takdir ve taksiri üzerine olduğuna göre biz somuncu babamızın bulunduğu bir şehirde aslında bu görevi yapmaya layık değilim ben kendim için söylüyorum. O kadar büyük şahsiyetlerin Allah dostlarının Salih insanların gelip yerleştiği yaşadığı ve meftun olduğu bir şehirde hasbel kader Cenabı Allah bunu bize takdir etti. Çok yüce bir görevi ifa ediyoruz. Bu vesileyle ben çok kıymetli belediye başkanıma özellikle bir hususu arz etmeyi uygun görüyorum ki şehrimizin şehri emini olan belediye başkanımızın bizimle bu teşviki mesaisinin artarak devam etmesini canı gönülden arzu ediyorum. Bunu sürekli bir hale getirmek belki de daha güzel olabilir. Şehrimizdeki kanaat önderlerimizle ve siz değerli meslektaşlarımızla bir araya gelme adına. İnanıyorum ki şehrimizdeki güvenlik ve asayiş meseleleri bizim belediye başkanlığımızla ortak yapacağımız çalışmalarla zaman içerisinde daha da azalacağı ve eksiye doğru gideceği kanaatindeyim. Burada bu güzel toplantıyı düzenlediği için kıymetli belediye başkanımıza ve onun nezdinde bütün belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum?

Başkan Yazgı, din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada ? Şehrimizin manevi mimarları olan sizlerle sohbet ederek sizlerin soruları ve önerileri doğrultusunda şehrimizde yeni çalışmalara imza atmak bizim en büyük isteğimiz ve amacımız. Sayın müftümüzün de dediği gibi belli aralıklarla bu tür toplantıları yapmamız gerçekten önemli. Bu manevi toplantılar şehrin ahlakını, şehrin dinamizmini sizlerin etkileriyle yeniden şekillendirecek.? Dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 4 yıllık görev süresince Aksaray´a yaptığı projeleri sinevizyon gösterisi ile tanıttı. Başkan Yazgı daha önce söz verdikleri 60 projeyi 4 yılda gerçekleştirerek Aksaray´a 1 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade etti. Başkan Yazgı, Aksaray´ın ufkunu açacak en önemli projeler arasında 370 milyon liralık yeni sanayi sitesi projesi olduğunu TOKİ ile protokol imzalandığını şu an inşaat aşamasına geçilerek İhalesi yapıldıktan sonra 2 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Aksaray için büyük ve önemli projelerden birinin de içme suyu projesi olduğuna işaret eden Başkan Yazgı, Aksaray´ın yıllardır çözüm bekleyen içme suyu konusunda son derece önemli 110 milyon liralık dev bir projenin inşaat çalışmalarının devam ettiğini ve bu yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

 Başkan Yazgı buna ilaveten uzun yıllar Aksaray´ın içme suyu ihtiyacını karşılayacak Ecemiş suyu projesi içi fizibilite çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Altyapı ve asfalt çalışmalarına da değinen Başkan Yazgı, 800 kilometrelik geniş bir yol ağı olan Aksaray´da 4 yılda 670 bin ton asfalt kullanılarak 485 kilometrelik rekor seviyede asfalt atıldığını ifade etti.

Başkan Yazgı, bu kapsamda 250 kilometrelik yolda sathi kaplama çalışması yapıldığını 760 cadde ve sokakta yol açma, genişletme ve stabilize çalışması yapıldığını kaydetti.

Altyapı çalışmalarında da rekor kırıldığını ifade eden Başkan Yazgı, 4 yıl gibi kısa sürede çok uzun yıllara sığacak altyapı çalışmaları yapıldığını belirterek, 71 bin 703 metre kanalizasyon, 18 bin 145 metre yağmur suyu, 102 kilometre içme suyu şebekesi yapıldığını, şehrin farklı noktalarında neredeyse 30-40 yıldır değişmeyen su hattına bağlı vana ve tesisat sistemlerinin değiştirildiğini kaydetti.

 Göreve geldikten sonra Aksaray Belediyesinin gelirlerinin % 107 oranında artırdıklarını belirten Başkan Yazgı, göreve geldiklerinde 123 milyon 508 bin TL olan belediye bütçesini etkin ve verimli kaynak kullanımı ile 2018 yılı itibarıyla % 107 artırarak 256 milyon TL´ye yükselttiklerini bu durumun hizmet kalitesini artırdığını ve projelerin hızla bitmesini sağladığını ifade etti.

Başkan Yazgı, şehre kazandırdığı diğer projelerden de özetle bahsederek, 4 yılda Aksaray´a

1 milyar liralık yatırım yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından program, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın din görevlileriyle soru- cevap şeklinde karşılıklı görüş alış verişiyle son buldu



Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
META'ya çifte ceza!
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
Atama kararları Resmi Gazete'de
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı