Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Dijitalleşme Süreci Hızlı Bir Şekilde İlerliyor

Dijitalleşme Süreci Hızlı Bir Şekilde İlerliyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, dijitalleşme sürecinin tüm dünyada hızlı şekilde ilerlediğini, yaşanan her değişime mümkün olan en etkili şekilde adapte olmak gerektiğini söyledi.

Şahin, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri ve yöneticileriyle buluştu. Sosyal medya, çalışmaların dijitalleşmesi ve merkezler eliyle yürütülen çalışmalardaki verimin değerlendirildiği toplantıda kısa bir açıklama yapan ASÜ Rektörü, teknolojinin, hayata bakılan noktanın ve bireylerin kendisini ifade ediş biçiminin hızla değiştiğini kaydetti. Bu değişime, şartlar ekseninde uyumlanmak gerektiğine dikkat çeken Prof. Şahin, “Yapıp ettiğimiz çalışmaları gerek öğrencilerimiz, gerek çalışanlarımız, gerek yaşadığımız şehir, gerekse ülke kamuoyu nezdinde daha bilinir hale getirmemiz ve kitlelerle etkileşim içerisinde olmamız gerekiyor. Bu hususta belirli bir mesafe aldık ve iyi şekilde ilerliyoruz. Amacımız, hızlı değişim çerçevesinde daha nelerin yapılabileceğini birlikte istişare etmek” dedi. Üniversitelerin dijitalleşme sürecinin de önemli ölçüde başladığına dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: “Tüm işlerin online alanda takip edildiği bir noktaya doğru ilerleniyor. Fiziki mekân bilgileri, akademik dergiler, laboratuvar malzemeleri, çeşitli raporlar… Bunların tamamı artık online olarak yürütülüyor. Yani dijital platformlara dair yapıp ettiklerimizi daha da geliştirmek, eksiklerimizi hızlı şekilde gidermek durumundayız.” Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin bir yanıyla akademik çalışmalar üretirken, diğer yanıyla da toplumsal fayda eksenli çalışmalar yapan birimler olduğuna değinen Rektör Şahin, bu alandaki çalışmaların ivmesini arttırmanın önemine de vurgu yaptı. Gerek nicel, gerekse nitel bakımdan toplumsal fayda eksenli işleri gözden geçirmek gerektiğinin altını çizen Şahin, “Bu da bir yönüyle dijitalleşme sürecinin içerisindedir. Şehre ve halka dair burada yapılan çalışmaların daha fazla bilinir hale gelmesi, çeşitliliğinin artması, Şehir-Üniversite etkileşimini geliştirecektir. Merkezlerimiz kendi alanlarında bugüne değin çok güzel ve verimli işler gerçekleştirdi ve etkinliklerine devam ediyor. Kurslar, eğitimler, sosyal ve kültürel işler, yörenin öncelediği konulara dair etkinlikler… Bu konuları ortak akıl içerisinde istişare edeceğimiz toplantılar sürecek” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz’ün, son dönemde sosyal medya başta olmak üzere dijitalleşme sürecine dair bilgiler vermesinin ardından toplantıda, kısa, orta ve uzun vadede neler yapılabileceği hususunda görüş alışverişlinde bulunuldu.



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9696,36%-0,26
  • DOLAR

    32,53% 0,00
  • EURO

    34,88% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2422,24% -0,02
  • Ç. ALTIN

    3988,00% -0,14
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı