Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Dev Yatırımın Temeli Atıldı.

Dev Yatırımın Temeli Atıldı.

Dev Yatırımın Temeli Atıldı.

Aksaray Ticaret Borsası, Ortaköy İlçesinde inşaatına başladığı Ortaköy Yunus Emre Tarım Ticaret Merkezinin Temelini attı.

Düzenlenen temel atma programına Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can, Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük, Belediye Meclis Üyeleri,  Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök,  Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü Ömer Ünal,  İlçe Müdürleri, Banka Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Aksaray Ticaret Borsası Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma programının açılış konuşmasını yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ?Aksaray İlimiz Ortaköy İlçemizde 39.545 m2 toplam alan üzerinde 6 bloktan oluşan, 36 adet tarımsal depo ve yaşam mekanlarından oluşan, toplamda 10.000 m2 kapalı alana sahip olan, her bir depo  12m eninde, 22 m uzunluğunda, 6 m yüksekliğinde olup, kullanım alanı ile birlikte 625 m2 dir. Yapılan her depo 850 ton arpa, 1000 ton civarında buğday depolama kapasitesine sahiptir. İçerisi yaşam mekânları ile donatılan günümüz ortamında tüccarlarımızın modern ve teknik anlamda rahatça kullanabileceklerini düşündüğümüz bu iş yerlerini, Aksaray Ticaret Borsası meclisinin ve Ortaköy deki değerli meclis üyelerimiz Mehmet Ekici, İlhan Demir, Yakup Uğur´un gayretli çalışmaları ve heyecanları sonunda, bu proje ortaya çıkmıştır.  Ben buradan başından beri projemize sahip çıkan ?BU PROJE ORTAKÖYÜN PROJESİDİR? diyen proje ortağımız Belediye Başkanımıza, Ortaköy´e yapılan her yatırımın takipçisi ve çözüm odaklı çalışan çok değerli kaymakamımızın himayeleri ve destekleri ile gerçekleşen bu projede en önemlisi Ortaköy Borsa üyelerimizin sahip çıkması ve projeye destek vermesi bizleri heyecanlandırdı. Her şeyin en iyisine layık olan Ticaret Borsası üyelerimize, Ortaköy´ümüze ve Aksaray´ımıza  önemli, yatırımlar yapmaya ?DAHA ÇOK İSTİHDAM, DAHA ÇOK ÜRETİM? sloganı ile hareket etme bilinci ile bu gün burada temel atmamızı gerçekleştireceğiz.

 Buradan bu zamana kadar desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mahmut Ütük beyefendiye  bundan sonrada yapacağı alt yapı, yol, su ve kanalizasyon gibi hizmetleri vereceğinden dolayı kendisine teşekkürlerimi bildirilirim. Çok değerli kaymakamımız Mustafa Can beyefendiye projemize verdiği destek çok önemliydi. Biz burada devlet ? sivil toplum örgütü ortak çalışmasını ortaya koyarak kaymakam bey´in himayelerinde ulaşabileceğimiz her noktaya rahatça ulaşıp çözüm sağlamıştır. Bundan dolayı da kendilerine şahsım ve Aksaray Ticaret Borsası üyeleri adına çok teşekkür ediyorum,saygılar sunuyorum? dedi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmasında ?öncelikle bu ramazan ayında böyle bir yatırımın temel atmasına katılarak şahit olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. İlçemizin böyle bir yatırıma ihtiyacı vardı.  İlçe merkezimizde yer alan buğday pazarımızın konumu, çevreye verdiği kirlilik ve ihtiyacı karşılamaması böyle bir ihtiyacı doğurdu. Buna bir neşter atılması gerekiyordu.  Sağ olsun ticaret borsası Başkanımız ilçeye geldiğim günden bu yana bizleri ziyaret eder ve ilçe ile ilgili ne yapabilir diyerek kendisi bütün imkânları seferber ederek gerek maddi gerekse manevi her türlü katkıları sunardı. Bu ihtiyaca da, yaraya da burada neşter atılıyor. Yunus Emre Tarım Ticaret Merkezi ilçemizin gerçekten ciddi bir ihtiyacıydı. Burası üreticilerimizin, çiftçilerimizin, tüccarlarımızın, esnafımızın sağlıklı, modern tesislere kavuşmasını sağlayacaktır. Bu yatırımda emeği geçen başta Ticaret Borsası başkanımıza ve ekibine, Belediye Başkanımıza, Aksaray Ticaret Borsası Ortaköy Şubesi temsilcilerimize ve değerli üyelerine çok teşekkür ediyorum. Biraz önce Ticaret Borsası Başkanımız ?burası rakamsal olarak az olabilir? dedi ama yapılan yatırımın vermiş olduğu hizmet gerçekten paranın da ödeneğinin de çok çok üstünde bir hizmettir. Burada üreticilerimiz, çiftçilerimiz, tüccarlarımız, esnafımız sağlıklı, modern bir ortam da hububatlarını ve ürünlerini pazarlayabilecekler. Bu yatırımın ilimize ilçemize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum? dedi.

Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük ise ? Ben Ortaköy de 13 yıldır belediye başkanıyım. Hamit Özkök Başkanımız hizmete gelinceye kadar bu alanda böyle bir hizmetler görmedik. Kendisi başkan seçildikten sonra Ortaköy de yoğun bir çalışma içerisine girdiler. Önce şehir merkezindeki buğday pazarımıza kilitli parke taşı yardımında bulundular ve arkasından bildiğiniz borsa binasını satın aldılar. Şimdide bu hizmeti gerçekleştiriyorlar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ecdatlarına rahmet olsun. Allah razı olsun. Bu hizmet olmakla birlikte sadaka-i cariyedir. Yani burası hizmet vermeye devam ettiği sürece, emeği geçenlerden Allah razı olsun dendikçe bu kardeşlerimizin sevap defterlerine sevap yazılacaktır. Ortaköy halkı adına çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan dua ve kurban kesimi eşliğinde temele ilk beton atıldı.



Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı