Aksaray

01.05.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:09

Depremzedelerin ürünlerini satın alacak protokol

Depremzedelerin ürünlerini satın alacak protokol

Depremzedelerin ürünlerini satın alacak protokol

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığı protokol kapsamında; depremden zarar gören kayısı üreticilerinin elinde kalan ürünler satın alınarak ticari faaliyetlerine katkı sunulacak.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi büyük depremde zarar gören kentlere ve vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda; Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (Malatya TSO) ile iş birliği protokolü imzalayan ABB, depremden zarar gören kayısı üreticilerinin ticari faaliyetlerine katkı sunmak için ellerinde kalan ürünler satın alınarak destek olunacak.

ANKARA’DA MALATYA GÜNLERİ DÜZENLENECEK

ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Malatya’da sanayici ve iş insanlarıyla bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Malatya TSO ile iş birliği protokolü imzalandığını Kılıçdaroğlu ve Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile birlikte yaptığı basın açıklamasıyla duyuran Yavaş, şöyle konuştu:

“Toplantıda depremzedelerin birçoğunun ürettikleri kayısıları pazarlayamadıklarını, büyük tüccar nasıl olsa bir şekilde pazarlıyor ama özellikle üretici esnafın pazarlayamadığından bahsettiler. Bizler de Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer büyükşehir belediyeleri olarak, 11 büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak hem kayısılardan satın almak herkes kendi bütçesine göre ama Ankara’nın en merkezi yerlerine nakline de yardımcı olacağız. Oradaki küçük üreticilerin malını pazarlayamayan depremzedelerin mallarını satacakları alanlar göstereceğiz. Ayrıca büyük bir ANFA Fuar Salonumuz var. Orada da Malatya Günleri yapmak suretiyle, ne kadar uzun yapabilirsek o kadar, Ramazan ayı da dâhil, orada bu kayısıların satılarak bir nebze de olsa kendilerine destek olmak istiyoruz. Bu nedenle başkanımla bir protokol hazırlıyoruz. Nakliyesi konusunda biz de ABB olarak başkanım da yardımcı olacak, bu şekilde bir nebze buraya gelmişken katkımız olsun istiyoruz.”

MALATYA’DA TİCARİ HAYATIN GELİŞMESİ SAĞLANACAK

Depremden etkilenen kentlerin başında gelen Malatya’da yatırım ortamının ve ticari hayatın gelişmesine fayda sağlamak amacıyla imzalanan protokolle ABB, Malatya TSO ile bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

İmzalanan iş birliği protokolüyle Başkentte düzenlenecek Malatya Tanıtım Günlerinde Malatya esnafının yöresel ürünlerinin satışına katkı yapılabilmesi için destek olunurken, kayısı üretimi ve ticareti yapan firmaların ABB tarafından ticaret alanları tahsis edilerek bu ürünlerin satışına destek verilecek.



Temassız limit tutarı yükseltildi
Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine açıklama
23 ilde 109 'Sibergöz'altı!
Özgür Özel: Her sendikanın etkinliğinde olacağız
Evcil Hayvan Maması sektörü dernekleşti
Huawei heyetinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na ziyaret
Başkan Altay: “Tarihi başlangıç yapıyoruz”
Turizm geliri ilk çeyrekte arttı
MSB: Hakurk'ta 5 terörist etkisiz
Süleyman Soylu: Önünde eğileceğimiz tek güç Allah'tır
Kaymakam Sevgili ve Başkan Kerman’dan önemli ziyaretler
THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor
Vali Çiçek’ten şampiyon takıma 100 bin lira ödül
KAAN için 'çoklu salan sistemi' geliştiriliyor
Bahçeli: Size kötü bir haberim var..!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,38% -0,08
  • EURO

    34,60% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2390,15% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62
  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı