Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Darbelerin Arka Planı Anlatıldı

Darbelerin Arka Planı Anlatıldı

Darbelerin Arka Planı Anlatıldı

Aksaray Belediyesi öncülüğünde sunuculuğunu Bekir Develi´nin yaptığı ?Darbelerle Türkiye´ konulu söyleyişi ´ye Tarihçi Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik katıldı. Prof. Dr. Mehmet Çelik, tarihsel süreç içerisinde Türkiye´nin yaşadığı darbelere değindi. Darbelerin arka planında yaşananları çarpıcı örneklerle açıkladı.

Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşen söyleyişe Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Canbulut ve Güven Kemerkaya, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaüddin Varol, Eğitim Bir Sen Başkanı Murat Günaydın, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve salonu dolduran çok sayıda davetli katıldı.

Söyleşi öncesinde ?Darbeden Demokrasiye´ adlı 15 Temmuz konulu kompozisyonda dereceye girenler öğrencilere ödülleri Süleyman Canbulut ve Güven Kemerkaya, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaüddin Varol, Eğitim Bir Sen Başkanı Murat Günaydın tarafından ödülleri verildi. 

Ünlü sunucu Bekir Develi´nin yönettiği söyleşide çok çarpıcı bilgiler veren Tarihçi Yazar Mehmet Çelik, Türkiye´nin yaşadığını 27 Mayıs darbesi, 12 Mart muhtırası, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat postmodern darbesi, 17-25 Aralık darbesi, 6-8 Ekim ayaklanma olayları ile 15 Temmuz darbesinde tarihlere geçen olayları anlattı. Prof. Dr. Mehmet Çelik, yaşanan tüm bu darbelerin ortak bir yanı olduğunu ve bunun da üst akıl tarafından yöneltildiğini söyledi.

Güçlü Türkiye yolunda son 15 yılda yaşananlara tanık göstererek anlatan Tarihçi Yazar Mehmet Çelik, ?Türkiye 2007 yılından bu yana kabuğuna sığmayan bir ülke oldu. Yani bu tarihe kadar ülkemizin güçlenmemesi, zayıf kalması için neler yapıldı neler. Ancak neden bu tarihi verdi. Çünkü bu tarihten itibaren ülkemiz kendi tankını, kendi savaş uçağını ve gemisini yapmaya başladı. Hükümet, Aselsan ve TÜBİTAK´a destek vererek kendi tüfeğini yapmaya başladı. Ülkemizde neden daha önce bunlar yapılmıyordu. Düşündünüz mü hiç. Çünkü yaptırmadılar. Kimler ? Güçlü Türkiye istemeyenler??

15 Temmuz darbe kalkışmasını yapanlar, bu tarihten önce birçok girişimde bulundular diyen Tarihçi Yazar Mehmet Çelik, ?Hepimiz hatırlayalım üst aklın neler yaptığını. Kesilen ağacı bahane edip gezi eylemleri başlattılar. Kendi kafalarına göre komite kurdular. Yine bu üst akıl 17-25 Aralık algı operasyonu başlattılar. 6-8 Ekim ayaklanma olaylarını da unutmayalım. Ve sonunda 15 Temmuz tarihinde harekete geçtiler. Ancak bunlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile milleti hesap edemedi.

Bu hainliği yapanlar ?Recep Tayyip Erdoğan´ı alırız. Korumaları direnirse öldürürüz. En kötüsü yurt dışına kaçar biz de planı uygularız´ diye hesap yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan´ın yerinde başkası olsa ailesini alır uçağa atlar yurt dışına gider ülkesini seyreder, duruma göre ya döner ya da iltica talep ederdi. Tayyip Erdoğan´ın damarında delilik olduğunu biliyorlardı fakat bu kadar deli ve delikanlı olacağını bilmiyorlardı, burada yanıldılar. 15 Temmuz gecesinin ilk kahramanı Cumhurbaşkanımızdır. Bu aziz millet ise bu alçaklığı yapanların tüm planlarını bozan ikinci güç olarak sahneye çıktı. Darbeye kalkışanlar, kimsenin sokağa çıkacağını düşünemedi ve hesapları bozuldu? dedi.

Kendisinin bu konu hakkında yıllar önce rapor hazırladığını aktaran Prof. Dr. Mehmet Çelik, hazırlanan raporun FETÖ ile ilgili olduğunu belirtti. Raporda, örgütün din adı altında nasıl örgütlendiğinin açıkça ortaya konulduğunu açıkladı.

İzleyicilerin sorularını dinleyen ünlü tarihçi, programı düzenleyen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya ve sunucu Bekir Develi´ye teşekkür etti.

 



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli