Aksaray

03.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tütünsüz' gençlikle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tütünsüz' gençlikle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü“nde gençlerle bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) - Dünya Sağlık Örgütünce ilan edilen "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü"nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, spor, sağlık, sanat, akademi, sivil toplum, eğitim ve gençlik çalışmaları alanında başarılı gençlerin katılımıyla etkinlik düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tütün ürünleriyle mücadeleye ilişkin mesajların paylaşıldığı buluşmaya Dünya Sağlık Örgütü 2021 Dünya Tütünsüz Günü Avrupa Bölgesi Ödülü’nü alan AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut ve gençler katıldı.

https://youtu.be/4MjtUjU5seM

Hükümetin sağlık ve gençlik politikalarını tütün, alkol, uyuşturucu gibi insan vücuduna zararlı ürünlerin kullanımıyla mücadele eksenli olarak sürdürdüğüne dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde kapalı mekanlarda sigara içme yasağından yüksek vergi uygulamasına kadar tütün ürünleri kullanımıyla en etkin mücadeleyi bizim gerçekleştirdiğimizi kimse inkar edemez. Araştırmalar bu sayede ülkemizde sigara kullanımında kısmi bir gerileme yaşandığını da gösteriyor. Gerçi bilinen sigara markaları yerine nargile, puro, elektronik sigara gibi ürünlere yönelerek bu mücadelenin arkasından dolanmak isteyenler de yok değil" diye konuştu.

"AÇ SEFİL GEZİYOR AMA ALMAKTAN GERİ DURMUYORLAR..."

Erdoğan, stajyer bir doktorun sigaralardaki vergilerin artırılmasının, sigara bırakmada etkili olduğunu söylemesi üzerine,"Devamlı artırıyoruz. Bundan dolayı çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz, hem sigarada artırıyoruz. Fakat hayret. Aç sefil geziyor, ama onu almaktan geri durmuyor; rakıyı, birayı almaktan geri durmuyor" dedi.

Dünyada her yıl 7 milyon, ülkemizde 100 bin insanın tütün kullanımına bağlı hastalıklardan öldüğü gerçeğine rağmen maalesef salgınla mücadelede henüz arzu edilen yerde olmadıklarını belirten Erdoğan, "Biz gençlik yıllarımızdan beri bu mücadelenin en ön safında olduk. Kendi yakın çevremizden başlayarak karşılaştığımız herkesi tütün ürünlerinin zararlarına karşı ikaz ediyor, hatta varsa sigara paketine el koyuyoruz" diye konuştu.

Bilinen sigara markaları yerine nargile, puro, elektronik sigara gibi ürünlere yönelerek bu mücadelenin arkasından dolanmak isteyenlerin de farkında olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mücadelemizi tüm tütün ürünlerini, hatta daha ötesinde bağımlılığa yol açan her türlü maddeyi kapsayacak şekilde genişleterek sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

Gençler programda gözlemlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardı.



77 ilde 156 'Siber'gözaltı!
İsrail ticareti tamamen durduruldu
Enflasyon rakamları açıklandı
Haftanın son günü hava nasıl olacak?
FETÖ'cülere İçişleri'nden 'Kıskaç'!
'Özel' görüşme sona erdi
Ulaşım altyapısını otonom araçlara uygun hale getiren ICA'ya ödül
MSB: Son bir haftada 43 terörist etkisiz
'Nefer' ve 'Drops'un kabul faaliyetleri tamamlandı
Ulaşımda teknolojik dönüşüm
Kavgaya müdahalede yaralanmıştı... Acı haber geldi
Ortak alanın işgalinde ne yapılmalı?
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"
Stajyer avukatlar 'kurgusal duruşma'da yarışacak
Başımıza icat çıkar! Patentle Türkiye başvuruları başladı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 8.8 ° / 6.3 ° Şiddetli yağmurlu