Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Cuma Namazına Müteakip Ulu Camide Gıyabi Cenaze Namazı kılındı

Cuma Namazına Müteakip Ulu Camide Gıyabi Cenaze Namazı kılındı

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Aksaray STK Platformu tarafından organize edilen Programda Geçtiğimiz Hafta Yeni Zelanda´da Müslümanlara karşı gerçekleştirilen katliamda şehit olan Müslüman kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı ardından STK platformu başkanı Eyüp Dağdaş basın açıklaması yaparak olayı lanetle kınadı.

Gıyabi  cenaze namazı ve basın açıklaması programına Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu,Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Evren Dinçer, Aksaray Önder Başkanı Kuddusi Bakar ve Diğer  STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gıyabi cenaze namazı ve Eyup Dağdaş´ın Basın açıklaması Dağdaş Şunları Söyledi.

Çok Kıymetli Aksaray´lı Hemşehrilerimiz, Değerli Basın Mensupları Hepinizi Allah´ın Selamı, Rahmeti ve Bereketi ile Selamlıyoruz

Es Selamü Aleyküm, Rahmetullahi ve Berekatüh Bugün, Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Yeni Zelanda´da Yaşanan Terör Saldırısı Nedeniyle Karşınızdayız.

Yeni Zelanda´da yaşanan ırkçı saldırıda 50 kardeşimiz şehid olmuş ve onlarcası yaralanmıştır. İki camiye eş zamanlı düzenlenen menfur saldırı, ırkçılığın ve İslam düşmanlığının ulaştığı vahim tabloyu gözler önüne sermektedir. Saldırı öncesi yapılan 2 yıllık hazırlık, özenle yazılan 74 sayfalık bildiri, silahlarının üzerindeki mesaj niteliğindeki isim ve tarihler, ve katliamın canlı yayın eşliğinde yapılmış olması; bu eylemin anlık bir öfke patlaması veya psikolojik bir rahatsızlığın neticesi olmadığı, aksine belli bir kitleyi harekete geçirme ve benzeri eylemleri yaygınlaştırma amacı güden planlı, organize ve nokta atışı bir eylem olduğunun ispatıdır. Gözü dönmüş katiller Cuma namazını bekleyen, içlerinde çocukların da bulunduğu cemaati canlı yayında katlederek 50 kardeşimizi şehit etmiş, 40´tan fazla kardeşimiz de yaralanmıştır.

Her fırsatta ?İslami terör? yaftalamasıyla İslam ile terörü özdeşleştiren batılı güçler; bu fanatik haçlı zihniyeti ile yapılan katliamı ?hristiyani terör? olarak nitelendiremediler. Yapılan katliama ?´Terör´´ diyemediler. Bizler terörün dini olmadığını söylüyorve her türlüsünün insanlığa tehdit unsuru olduğunu her platformda vurguluyoruz. Şunu da iyi biliyoruz ki, şer odakların yetiştirip, beslediği teröristler bir gün kendilerine de bela olacaktır.

Son yıllarda batıda git gide yükselen İslam düşmanlığı dünya üzerinde Müslümanların hiçbir yerde güvende olmadığını göstermektedir. Yıllardır Avrupa ve Amerika genelinde yaşanan ırkçı saldırılar, Doğu Türkistan´da Çin zulmü, Filistin´de İsrail zulmü, Arakan´da Budist zulmü ve daha birçok coğrafyada zulme, sömürüye, işkenceye ve soykırıma tabi tutulan Müslümanlarken, terörist ilan edilen yine Müslümanlar olmaktadır. Bu saldırıların hiçbirine batıdan kaydadeğer bir tepki de yükselmemiştir.  Her fırsatta demokrasi ve insan hakları nutukları atanlar, kendi aleyhine yapılan eylemleri bahane edip, ülkeleri bile işgale kalkışıyorken, söz konusu Müslümanlar olunca, üç maymunu oynuyorlar. Bu faşist zihniyeti şiddetle lanetliyoruz. 

Değerli Kardeşler, Kıymetli Basın Mensupları;

Teröristin saldırı öncesinde yayınladığı 74 sayfalık bildiride özellikle İstanbul ve Ayasofya üzerinden verilen mesaj haçlı ruhunun İstanbul´un fethini ve Ayasofya´nın cami yapılmasını hala hazmedemediğini ve amacın bu ve benzeri hezimetlerinin rövanşını almak olduğunu göstermektedir.

Bu saldırı; ifade özgürlüğü adı altında İslam´a ve Müslümanlara yapılan hakaretlerden, batılı ülkelerde yaşanan cami kundaklama eylemlerinden, ten renginden ve giysisinden dolayı saldırıya uğrayan Müslümanlardan, aşağılayıcı karikatürlerden, Akdeniz´de ölüme terk edilen mültecilerden ayrı değerlendirilemez. Durum böyle iken batılı ülke yöneticileri bizzat ırkçılığı ve İslam düşmanlığını körükleyen söylemleriyle halklarını provoke etmeyi de görev biliyor, seçim söylevlerinde propagandalarını ırkçılık üzerinden yapmaya devam ediyorlar.

Bu cihette, ırkçı düşüncenin küresel ölçekte yayılmasında öncü rol alan Trump, Lö Pen, Wildırs gibi faşist siyasilerin bu ve benzeri saldırıların azmettiricileri oldukları gayet açıktır. Bu şer zihniyeti kınıyor ve İslam alemine vahdet çağrısı yapıyoruz:

Ey Müslümanlar! Allah için birbirimizi sevelim, birbirimize sahip çıkalım!

Bizler sözde özgür batıyı, Bosna´dan, Cezayir´den, Suriye´den, Mali´den, Somali´den, Filistin´den, Arakan´dan, Mısır´dan, Venezuela´dan ve burada sayılamayacak kadar pek çok mazlum coğrafyalardan biliyoruz.

Ölüm, kan, gözyaşı, açlık ve sefalet üzerinden ülkelere nasıl demokrasi getirdiklerini hafızalarımıza artık kazıdık. Canlı yayınlar eşliğinde camileri, okulları, hastaneleri, fırınları, pazaryerlerini nasıl yerle bir ettiklerini iyi belledik.

Bizler biliyoruz ki bu saldırılar emperyalistler tarafından 1990 yıllarının başında İslamiyet ve Müslümanları küresel anlamda düşman olarak belirleyen sistematik sürecin geldiği son noktadır.

Saldırıyı planlayan ve gerçekleştiren aşırı dinci hristiyan terörist grup, bu küresel sistemin ürettiği projenin bir parçasıdır.

Bu sistematik projelerin sorumlusu ve failleri ABD, İngiltere ve İsrail şeytan üçgeni, dünyayı daha da yaşanmaz hale getirmek için çabalamaktadırlar.

Bilge Kral Aliya´nın söylediği gibi ?Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı, devam edegelen sömürgeciliği; döktüğü kan, akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur.?

İslam düşmanları 50 kardeşimizi katlettiklerinde Allah´ın da bir hesabı olduğunu unuttular. Sosyal medyadan ve haber kanallarından edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Yeni Zelanda´da Müslüman olmaya karar veren onlarca kardeşin şehadet getirerek İslam hayatına girmeleri bizleri ziyadesiyle mutlu ederken, şehid olan kardeşlerimizden duyduğumuz acıyı da bir nebze hafifletmiştir.

Onlar zannettiler ki şehidler öldü, HAYIR! Onlar Allah´ın izniyle tohum olup, yüzlerce insanın İslam´la şereflenmelerine vesile oldular.

Son sözümüz her zaman olduğu gibi Çok Kıymetli Gençlerimize;

Sevgili Gençler;

Yaşanan hadiselerden layıkıyla ders çıkartıyorsanız, istikbalimiz açısından kendimizi rahat hissedeceğiz. Geçmişini ve tarihini bilmeyen bir nesil çok rahat kandırılabilir. Kandırılan bir genç, vatanına, milletine bile ihanet edebilir. Yakın tarihimizde bunun çok acı bir şekilde tecrübe ettik. Bu yüzden, hayatınızı şekillendirirken önce Allah´ın varlığına inanın ve O´nun kusursuz dini olan İslam´a sımsıkı sarılın ki, düşmanlar hakkınızda kötülüğe niyetlenmeye dahi cesaret edemesin. Sizler aziz milletimiz için en kıymetli zenginlik ve güçsünüz. Size güvenmek istiyor ve insanlık hayrına yapacağınız her işte yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

Dünya daha da yaşanmaz hale gelmeden, akıl, vicdan ve erdem sahibi insanların inisiyatif alması ve bu şiddet sarmalından insanlığı kurtarmasını temenni ediyoruz. Aksi halde her şey için çok geç kalınmış olacak.

Rabbimizden, kendisine ibadet etmeyi beklerken bu alçakça, kalleşçe saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimiz için rahmet (ki onların inşaAllah şehit olduklarına inanıyoruz), geride kalanlarına Sabr-ı Cemil ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Bütün insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisi ile hepinizi Allah´a emanet ediyoruz.

Basın açıklamamıza gösterdiğiniz ilgi için Allah hepinizden razı olsun.

Haberin Geniş detayı VİDEO HABERİMİZDEDİR



Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli