Aksaray

01.05.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:09

Çiftçilere hayvan besleme eğitimi

Çiftçilere hayvan besleme eğitimi

Çiftçilere hayvan besleme eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Başkentte hayvancılığın geliştirilmesi ve üreticilerin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği hayvan besleme eğitimlerinin 10’uncusunu Akyurt ilçesinin Elecik Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte kırsal kalkınmayı desteklemeye ve hayvancılık yapmayı teşvik edecek projelere öncelik vermeyi sürdürüyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Başkentte hayvancılığın geliştirilmesi ve üreticilerin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği hayvan besleme eğitimlerinin 10’uncusunu Akyurt ilçesinin Elecik Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

AMAÇ: HAYVAN ÜRETİCİLERİNİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ

Büyükşehir Belediyesi sağladığı eğitim desteği ile Ankara’nın hem kırsal hem de merkez mahallelerindeki yetiştiricilere hayvan besleme yöntemlerini anlatarak bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Yerli üreticilere buzağı bakım ve beslemelerindeki püf noktalarından buzağı kayıplarını en aza indirmeye kadar pek çok konuda bilgi verdiklerini belirten Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Dr. Serdar Sızmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan özellikle büyükbaş yetiştiriciliği yapan işletmelerimize yönelik hayvan besleme eğitimi düzenliyoruz biz burada eğitimlerimizle bilinç düzeyini artırmak, hayvan beslemeye bakış açısını değiştirmek bununla birlikte bir litre sütü ve bir kilo eti nasıl daha ucuza mal edebiliriz verimi nasıl artırabiliriz bunun püf noktalarını vermeye çalışıyoruz.

“ABB YERLİ ÜRETİCİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK”

Başkente hayvan yetiştiricilerinin ihtiyaç ve taleplerini dikkate almayı sürdüreceklerini ifade eden ABB Kırsal Hizmetler Dairesi Veterineri Nadide Yıldırım şunları söyledi:

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak hayvan besleme eğitimlerinin onuncusunu düzenliyoruz. Eğitimlerimizde bugüne kadar 233 yetiştiricimize ulaştık. Ankara’nın her mahallesinde yapmayı planladığımız eğitimlerle hayvan beslemede bilincin, verimin artırılmasını ve de hayvancılığın geliştirilmesini amaçlıyoruz. Üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği eğitimlerle üreticilerin bilinçlendiğini dile getiren Elecik Mahallesi Muhtarı Hasan İnal ise “Mahallemizdeki yerli üreticiler hayvan beslemede eksik bilgiye sahipti. Bu eğitimlerle bilinçlendiler emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu
Doğal gazda tarife değişmedi
Adalet'e 44 İdare Mahkeme eklendi
EHF EURO 2026'da imzalar atıldı
İletişim: Schengen vizesi ile ilgili sorun yok!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu
OYAK’tan Çin’de yeni yatırım
Ankara sağanak yağışa teslim!
Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor
12 ilde DEAŞ operasyonu: 41 gözaltı
Değirmenci Kayseri’de Özçelik-İş teşkilatıyla buluştu
Hafta sonu hava nasıl olacak?
Temassız limit tutarı yükseltildi
Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine açıklama
23 ilde 109 'Sibergöz'altı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,45% 0,22
  • EURO

    34,63% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2383,72% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı