Aksaray

02.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10

CHP İL BAŞKANI ERTÜRK HERKESE TASARRUF DİYORLAR KENDİLERİ MUAFLAR DEDİ

CHP İL BAŞKANI ERTÜRK HERKESE TASARRUF DİYORLAR KENDİLERİ MUAFLAR DEDİ

CHP İL BAŞKANI ERTÜRK HERKESE TASARRUF DİYORLAR KENDİLERİ MUAFLAR DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ülke genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak Türkiye’de ekonomi gündemin değerlendiren basın açıklaması düzenledi. 
 
Aksaray İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda açıklamayı İl Başkanı Ali Abbas Ertürk yaptı. Türkiye’nin korona virüs pandemisinden sonraki en önemli gündemi olan ekonomiyi değerlendiren CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, basın mensuplarına yönelik haksız uygulamaları kınayarak sözlerine başladı. Ertürk “Öncelikle bir basın toplantısında basınımıza yapılan haksız bir uygulamayı söylemek istiyorum, Halk Tv ye bir türkü çaldığı için kapatma cezası verildi. Ben Türkü çalanın değil para çalanın yargılandığı ve cezalandırıldığı bir özgür ülke de görüşmek dileğimi iletiyorum” dedi. 

ELİT TÜRKİYE’Yİ ANLATTI

Türkiye’nin iki yüzü olduğuna değinen, yönetenleri elit olarak nitelendirerek elit Türki’yi tanımlayan Ertürk “Öncelikle şunun tespitini çok iyi yapmamız gerekiyor, iki farklı Türkiye var bir tanesi yöneten elit bir Türkiye, İçişleri Bakanı mafyanın eline esir düşmüş, Sağlık Bakanı’nın doğruları söylememekten burnu Pinokyo’ya dönüşmüş, Tarım Bakanı’nın çiftçiye ‘kepek ekin’ diyerek alay ettiği, Ticaret Bakanı’nın devlete fahiş fiyattan dezenfektan satıp ve bakanlıktan alınıp yönetim kurulu üyeliği ile ödüllendirildiği, Milli Eğitim Bakanı’nın kamuyla 25 trilyon liralık ticaret yapıp ortaya çıkınca “ben satmadım, kardeşim sattı” dediği, Ekonomi Bakanı’nın 128 milyar dolar ile birlikte ortadan kaybolduğu, dağ taş aranıp bir türlü bulunamadığı ve 287 km salda gölünden taşınan kumlarla sahil oluşturulan Saraylar Kralı Cumhurbaşkanı’mızın olduğu, 5 maaşlı danışmanların, bürokratların olduğu elit bir Türkiye var” diye konuştu.

“ BU DA ÖTEKİ TÜRKİYE”
Gerçek Türkiye’nin  elit Türkiye’den farkını da ayrıntılı örneklerle ifade eden Ertürk “Gerçek Türkiye, sokaktaki Türkiye. Hepimizin her yerde karşılaştığı gerçek Türkiye’den bahsetmek istiyorum. Bu Türkiye’de ay sonunu getiremeyen emekli, çocuğunun okul masraflarını karşılayamayan asgari ücretli, BAĞKUR primini ödeyemediği için sağlık hizmetinden yararlanamayan esnaf ve bu ülkeden umudunu kesmiş kurtuluşu başka ülkelere göç etmekte arayan bu ülkenin gençleri. İntiharlar, yoksulluklar ve yoksulluk ile boğuşan halk… Evet bu iki ayrım yaşadığımız durumu en iyi şekilde özetleyen bir durum. Genel Başkanımız ‘Millet kuru ekmeğe muhtaç’ dediği zaman o yukarıdaki Türkiye’nin milletvekili çıkıp arsızca ‘Kuru ekmek buluyorsa nasıl aç?’ diyebiliyor, Saray’ımızın Hanımefendisi ‘Porsiyonlarınızı küçültün’ diyor. İktidara yakın, borazanlık yapan bir gazete rehber yayınlıyor ‘Alışverişe gitmeden önce karnınızı doyurun’ diye rehberler yayınlıyor. Üstteki Türkiye’de yolsuzluk, aşağıdaki Türkiye’de yoksulluk…  Türkiye zamlara boğulmuş durumda. Petrole, akaryakıta, elektrik, doğalgaz, öğrenci harçlarına gelen zamlar; cebimizi yakan bir yoksul ailenin sıradan tüketeceği yağ, şeker, çay, kuru bakliyata gelen zamlar… Zaten sokaktaki enflasyon da %80’i aşmış durumda” ifadelerini kullandı. 
 
“İTİBAR UÇAKLA SARAYLA OLMAZ!”
“TÜİK’in rakamları eğik büküp uydurduğu ve enflasyonu 17,53 olarak açıkladığı bir ortam da emekliye de 8.45 zam yapıldı” hatırlatmasında bulunan Ertürk “1500 Tl alan bir emekliye 150 tl zam yaptınız. Büyük şehirlerde ev kiraları 2.000 lirayı aşıyor. Vicdanınız hak, adalet korkunuz yoksa Allah korkunuz da mı yok?”diyerek “Bu durum daha fazla sürdürülemez bakın geçtiğimiz günlerde bir tasarruf genelgesi yayınlandı. Herkese tasarruf yapın dendi ama bir şey dikkatinizi çekmiştir sizin de. TBMM ve sn Cumhurbaşkanı bu tasarruftan muaf.  Sn Cumhurbaşkanı’m sen Türkiye nüfusunun harcadığı paradan daha çok harcıyorsun tek başına. Sen tasarrufa geçsen yoksulluk da yokluk da kalmaz. Bir de son günlerde şöyle bir moda çıkmış itibardan tasarruf olmazmış. İtibar sarayla, milyon dolarlık uçakla olmaz. İtibar bunlar ile olsaydı dünyanın en itibarlı ülkeleri orta doğu ülkeleri olurdu. İtibar adaletle olur. Hukuk, demokrasi ile olur. Esnafın refah içinde yaşıyorsa, emeklin her yıl olmasa da torunlarıyla tatile gidebiliyorsa, senin gençlerin üniversite bittikten sonra ben n e yapacağım diye düşünmezse itibar olur” ifadelerini kullandı. 
 
“SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”
“Bu paraları Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidardan söke söke alacağız” diyen Ertürk  “Bu 5’li çete ülke genelinde nam yapmış. Sadece Türkiye de mi 5’li çete var. Peki Aksaraylının hakkını gasp eden, kanını emen çeteleri ne yapacağız? Bunların aldığı çiftlikler, aldığı araziler, yaptırdıkları lüks oteller ve kamu bankalarından kullanılan karşılıksız krediler, bakanlıktan alınan hibeler… Yukarıdaki çetelerden nasıl alacaksak Aksaray’daki çetelerden de söke söke alacağız. Bu milleti, bu halkı, bu halkı bu yoksulluğa mahkum edenlere bedelini halkımız adına ödeteceğiz. Hem Aksaray’da hem Türkiye genelinde söke söke burunlarından getireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.



81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da
Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit askerlerin ailesine başsağlığı mesajı
Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1 Mayıs mesajı
LPG'ye indirim geliyor!
Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL
KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk destek
İstanbul'da 1 Mayıs... 210 gözaltı!
Başkan Akbulut'tan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı
Metina'da 2 terörist etkisiz!
Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor
Akıllı ulaşımda önemli zirve yarın başlıyor
İYİ Parti'de devir-teslim yapıldı... Akşener devri sona erdi
Tarımsal üretim kredilerinin esasları belirlendi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı