Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

ÇEYREK ASRI DEVİRENLER BELGESELİ KURUMSAL HAFIZAYI YANSITIYOR

ÇEYREK ASRI DEVİRENLER BELGESELİ KURUMSAL HAFIZAYI YANSITIYOR

ÇEYREK ASRI DEVİRENLER BELGESELİ KURUMSAL HAFIZAYI YANSITIYOR

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) 2006 yılında kurulduğunu ancak köklerinin daha gerilere dayandığını belirterek, yıllar içindeki gelişime bizzat şahitlik eden ve emekleri ile katkı sunan çok değerli isimlerin kurum çatısı altında çalıştığını söyledi.

- Onların Yaptığı İşler Sayesinde Bugünlere Geldik -

ASÜ’nün 15’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle hazırlanan ve “Vefa Projelerinin” devamı niteliğinde olan “Çeyrek Asrı Devirenler” isimli belgesel çalışmasının ön gösterimi, Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törenin açılışında ney ile “Eski Dostlar” isimli eseri üfleyen Rektör Şahin, 2016’dan bu yana vefa projeleri kapsamında farklı belgeseller hazırladıklarını dile getirdi. “Ülkemize, şehrimize, kurumumuza ve insanlarımıza vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmek için çeşitli işler yaptık” diyen ASÜ Rektörü, vefanın imandan olduğunu söyledi ve farklı alanlarda çalışmalar yapanların emeğinin hatırlanmasının önemine dikkat çekti. Prof. Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı: “ASÜ hızla büyüyen bir üniversite ve bu kurumun evveliyatından bu yana hizmet veren, işin temelinden beri burada olan arkadaşlarımız var. İyi ki de varlar. Onların yaptığı güzel işler sayesinde bugünlere geldik. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz…”

- Şehrin Markalaşmasında ASÜ’nün Rolü Büyük -

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de Rektör Şahin öncülüğünde gerçekleştirilen projenin son derece anlamlı olduğunu belirtti. ASÜ’nün yıllar içindeki gelişiminin anlaşılabilmesi bakımından da çalışmanın etkili olduğuna değinen Dinçer, “ASÜ son yıllarda hem fiziki hem de akademik bakımdan önemli gelişmeler gösteriyor. Şehrimizin markalaşmasında ve tanıtımında çok önemli bir rolü var. Biz de bundan gurur duyuyoruz. Ben de -Niğde Üniversitesine bağlı olunan süreçte- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde okudum ve bir ASÜ mezunuyum. ASÜ’deki her iyi gelişme bizleri son derece memnun etmekte. Çalışmada emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

- Belgeselin 16 Dakikalık Özel Kesiti İlgiyle İzlendi -

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ise 2016’dan bu yana ASÜ bünyesinde üretilen belgesel çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. İki bölümden oluşan “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri,” “Aksaray’ın Gazileri” ve “Aksaray’ın Şehitleri” isimli çalışmaların kamuoyu ile paylaşıldığını ve bu çalışmaların YouTube üzerinden yaklaşık 300 bin kişiye eriştiğini kaydeden Prof. Deligöz, “Yeni belgeselimiz ‘Çeyrek Asrı Devirenler’ de kısa süre içinde kamuoyunun beğenisine sunulacak. Bu çalışma kurumsal hafıza açısından önemli bir yerde durmaktadır” dedi. 1993 yılında Niğde Üniversitesi’ne bağlı olunan dönemde ASÜ’de çalışmaya başlayan Prof. Dr. Mustafa Sönmez’in konuşmasının ardından, hazırlanan belgeselin 16 dakikalık özel kesiti katılımcılarla paylaşıldı. “Çeyrek Asrı Devirenler” isimli belgeselde, 25 yıl ve daha uzun süredir ASÜ çatısı altında çalışan 17 isim kurumsal olarak yaşanan gelişimi ve yapılan çalışmaları anlatıyor. Programın son kısmında, 25 yıl ve daha uzun süredir ASÜ’de çalışan isimlere “Teşekkür Belgesi” takdiminde bulunuldu.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, akademisyenler ve ASÜ idari personeli katıldı.



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu