Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Canlı Hayvan Pazarında İlk Ticaret Gerçekleşti

Canlı Hayvan Pazarında İlk Ticaret Gerçekleşti

Canlı Hayvan Pazarında İlk Ticaret Gerçekleşti

Başkan Özkök ?Farkındalık Yaratmak Bizim İşimiz?

Aksaray Ticaret Borsası Hayvan Park yeri ve Canlı Hayvan Borsası açıldı.

Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi arkasına yapılan ve şehre 9 km uzaklıkta olan Canlı Hayvan Pazarında bu gün itibari ile ilk ticaret gerçekleşti.

Kurban kesimi ve dualar eşliğinde açılan Hayvan Park yeri ve Canlı Hayvan Borsasında bir açıklama yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray´ın Tarım ve Hayvancılık şehri olduğuna dikkat çekerek ?Üretici, yetiştirici, çiftçi, tücüccar, celep, hayvan alım satımı ile uğraşan kardeşlerimizi burada ticaretlerini modern ortamda gerçekleştirmeleri, sosyal donatı alanlarında ihtiyaçlarını gidermeleri için her şeyi düşünerek Hayvan Park yeri ve Canlı Hayvan Borsasını kendilerine kazandırdık. 10 ay önce burada bomboş bir arazi vardı. Şimdi tabiri caizse hayvancılığın kalbi burada atıyor. Aksaray ve bölgeye hitap eden önemli bir ihtiyaç olan güzide ve örnek bir canlı hayvan pazarını Aksaray´a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sivil Toplum Örgütleri olarak aldığımız sorumluluk bilinciyle ve bağlı bulunduğumuz kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek Aksaray´a yakışır önemli bir projeyi gerçekleştirdik. Ben emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

FARKINDALIK YARATAN İLŞER YAPIYORUZ

Allah bize hep farkındalık yaratacak işler yapmayı nasip etti.  Bildiğiniz gibi Aksaray Ticaret Borsası olarak şehirde farkındalık yaratan işler yapmaya gayret gösteriyoruz.  Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezimizi yaptıktan sonra şehrin öncelikli ihtiyaçlarından olan hayvan park yeri ve canlı hayvan borsasını söz verdiğimiz gibi açılışını gerçekleştirdik. Hayvan alım satımı yapan tacirleri burada buluşturduk. Aslında söylenecek çok şey var fakat biz şehrimize katma değer katmayı, şehrimizi tarım ve hayvancılıkta marka şehir yapmayı, ülkemize milletimize hayırlı işler yapmayı amaç olarak edindik. Bu yüzde durmayacağız. Elimizi bu zamana kadar taşın altına koymuştuk, elimizden gelen gayreti sarf etmiştik, bundan sonrada aynı düşünce ve şuur ile çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

BÖLGENİN EN MODERN CANLI HAYVAN PAZARI

Aksaray, ülkemizde hayvancılık alanında ciddi bir yere sahip. Bu nedenle şehir merkezine yaklaşık 9 kilometre mesafede bulunan 30 bin metrekare alana ´Hayvan Park yeri ve Canlı Hayvan Borsasını kurduk. Yapılan Canlı Hayvan Borsası 150 metrekare hizmet binası, 100 metrekare veteriner hekim ve karantina odaları ile yönetim merkezi, personel odaları olmak üzere 10 bin metrekaresinin üstü kapalı, 10 bin metrekare padok alanından oluştu.  Borsa, günlük 1600 adet büyükbaş, 5 000 adet küçükbaş hayvan kapasiteli ve aynı anda 100 kamyonun yükleme, boşaltma yapacağı rampalar ile ayrı ayrı 70 kamyonun ve 100 otomobilin park edebileceği geniş park alanlarının olduğu komplike bir merkez haline geldi.

Projemize öncelikle destek veren Aksaray Valimize, Belediye Başkanımıza, Tarım İl Müdürümüze ve Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesine, Aksaray Ticaret Borsası Meclisi ve Yönetimine, En önemlisi elleri nasırlı yürekleri vatan vatan diye çarpan üretici, çiftçi, yetiştirici, hayvan alım satımı yapan kardeşlerime teşekkür ediyorum? dedi.

ESNAFLARDAN TEŞEKKÜR

Hayvan Park yeri ve Canlı Hayvan Borsasında taleplerin yoğun olduğu gözlenirken, pazara gelen esnaflar Özellikle Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök´e Teşekkür ederek ?Eski Canlı Hayvan Pazarında her tarafa açıktı. Yağmur, kar yağsa hemen Pazar bitiyor, boşalıyordu. Şimdi ise her taraf hijyen içerisinde, üstü kapalı yerimiz ferah. Hayvanlarımızı bağlayacak yerlerimiz yoktu. Hayvanlarımızı elimizde tutuyorduk. Çay içmeye bile gidemiyorduk. Şimdi ise ellerimiz cebimizde ticaretimizi yapıyoruz. Sosyal donatı alanları burada mevcut. Cay ocakları, lokanta her şey var. Burada damızlık hayvan ve besi hayvan üretimi yapan arkadaşların materyal bulma sıkıntıları da ortadan kalmış oluyor. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.  Bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyoruz? dediler.

 

 



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli