Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Çalışma Sektörü İvolab ın kapanışı için bir araya geldi

Çalışma Sektörü İvolab ın kapanışı için bir araya geldi

Çalışma Sektörü İvolab ın kapanışı için bir araya geldi

Aksaray Tüm Çalışanlar Derneği tarafından yürütülen IVOLAB isimli  Leonardo ortaklık projesi sona erdi. Proje sonu faaliyeti olarak pek çok kurum ziyaret edildi ve proje hakkında bilgilendirildi. Eğitim çağındaki gençlerin iş dünyasına entegre olabilmeleri için yapılması gerekenlerin ele alındığı projede hazırlanan IVOLAB BOOKLET kitapçığı ise iş sektöründeki birçok kurum ve kuruluşa dağıtıldı.

      Aksaray Tüm Çalışanlar Derneği Başkanı sayın Hüseyin UYSAL. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından LEONARDO da VİNCİ Ortaklık Projeleri kapsamında desteklenen INTEGRATION OF VOCATIONAL SCHOOL GRADUATES INTO LABOR MARKET 2013-1-NL1-LEO04-12687-6 isimli projenin kapanış toplantısında şunları söyledi:

      ?Ülkemiz artan genç nüfusunun sağladığı gelişim fırsatlarından yararlanabilmesi için eğitim çağındaki gençlere daha çok yatırım yapması gerekmektedir. Ülkemizin yüksek gelirli ülkeler sınıfına girebilmesi için; eğitim çağındaki gençlerin, çok zorlu bir rekabetin yaşandığı iş dünyasına entegre olabilmeleri ve iş hayatında yerlerini bulmaları gerekmektedir. Türkiye´de genç işsizliğinin yüksek oranlarda olması ve gençlerin mezun oldukları mesleki eğitim okullarında iş dünyasının gerektirdiği temel becerileri kazanamamaları, uzun vadede ciddi bir toplumsal sorunun habercisidir. İşletme sahiplerinin yetişmiş nitelikli eleman ihtiyacının karşılanamaması, mesleki ve teknik eğitimde yaşanan ciddi sorunların olduğunun habercisidir.

UYSAL:´GENÇ NÜFUSU AVANTAJA ÇEVİRMELİYİZ´

      Gençlerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunmak için Mesleki ve teknik eğitimin yeniden gözden geçirilerek iş dünyasının ihtiyaç duyduğu yetişmiş eleman gereksinimini karşılayacak ve ülkelerarası rekabette sahip olduğu genç nüfusu avantaja çevirebilmelidir. Bu hedefe ulaşabilmek için sivil toplum, özel sektör, üniversiteler ve politika yapıcıların ortak projeler etrafında mesleki eğitimin gelişimi için çalışmalarıdır.

IVOLAB projesi Hollanda, Macaristan ve Türkiye´den kurumların bir araya gelmeleri ile Meslek okulu mezunlarının İş piyasasına entegrasyonun kolaylaştırılması amaçlanmıştır. Proje 2013-2015 yılları arasında gerçekleşmiş ve kurumumuz AKCADER den 25 katılımcı projeye aktif katılım sağlamıştır. Projenin özel hedefleri;

Meslek okulu öğrencilerine yönelik Mesleki eğitim okullarında uygulanmakta olan çalışma hayatına entegrasyon eğitimlerinin incelenmek,

Her bir ortak ülkede mesleki eğitim ile ilgili uygulamaların incelenmesi ve mesleki eğitim yaklaşımlarının karşılaştırılmak,

Meslek okulu mezunlarının çalışma hayatına ve iş piyasasına entegrasyon kapasitesinin artırılması için iyi uygulama örneklerinin incelenmek,

KOBİ leri mesleki eğitim sürecine dahil ederek daha iyi mesleki yönlendirme ve yerleştirmeye dair bilgi edinmek,

IVOLAB projesi sonunda proje dili olan İngilizce ile bir kitap yayınlanmış ve 2013-2015 yılları arasında ortak kuruluşların katkısı ile elde edilen sonuçlar kamu kurumları, mesleki eğitim merkezler ve STK lar ile paylaşılmıştır. Bu kapsamda ilimizde pek çok kurum ziyaret edilerek hem proje anlatılmış hem de kitapçık dağıtılmıştır.  Ziyaretler kapsamında AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, AKSARAY SANAYİ ve TİCARET ODASI, AKSARAY İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ, AKSARAY KIZ MESLEK LİSESİ, AKSARAY SAĞLIK MESLEK LİSESİ, AKSARAY MESLEK OKULU, AKSARAY ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ, AKSARAY TİCARET MESLEK LİSESİ, AKSARAY EĞİTİMCİLER DERNEĞİ, AKSARAY SAĞLIK ÇALIŞANLARI DERNEĞİ, AKSARAY TEKNİK ELEMANLAR DERNEĞİ ziyaret edilmiştir.

Proje başarılı bir şekilde tamamlanmış ve hedeflere ulaşılmıştır. Bu projede emek veren dernek üyelerimize ve desteklerini esirgemeyen STK lar ve kamu kurumlarına teşekkür ediyorum. Umarım ilimizde benzeri projelerin sayısı katlanarak artar.?

 

 



MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli