Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik İlan Edildi

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik İlan Edildi

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik İlan Edildi

Aksaray Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi.Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın milli seferberlik çağrısı üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun Konya´dan kamuoyuna duyurduğu, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında İlimizde de Valimiz Aykut Pekmez başkanlığında toplanan İl İstihdam Kurulu üyeleri Aksaray´da da bu konuda ciddi adımlar atılması adına çalışmalara başlanması kararı aldılar.

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" kapsamında uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri Devlet tarafından karşılanacaktır.

İŞKUR´a kayıtlı işsizler arasından 2017 yılı içerisinde işe alınacak olan işçiler için geçerli olan istihdam teşviki, Yasal Ödeme Süresi geçmiş borcu bulunmayan ve diğer SGK ödemelerini zamanında ödeyen İşverenler yararlanabilecekler.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Mahmut Akkuş, İşbaşı Eğitim Programlarının da bu kapsamda değerlendirileceğini belirterek program süresince işverenin hiçbir maliyeti bulunmadığını, katılımcıya aylık net asgari ücret 1404 TL (günlük 54 TL) İŞKUR tarafından ödendiğini belirtti. 2017 yılı sonuna kadar işbaşı eğitim programını tamamlayan, 18 yaşından büyük 29 yaşından küçük erkek ya da 18 yaşından büyük kadınların program sonrasında 3 ay içinde işe alınması durumunda, İşveren imalat/sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorsa 42 ay, diğer sektörde faaliyet gösteriyorsa 30 ay süre ile İşveren sigorta primlerini İŞKUR tarafından ödendiğini belitti.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök´te bu program kapsamında hedeflerinin 10 bin kişinin 2017 yılı içerisinde istihdam edilmesi olduğunu fakat toplam çalışan sayısının %10 olan 5 bin civarında bir istihdam edilmesinin işsizlik oranlarında Aksaray´ı Türkiye de zirveye taşıyacağını belittiler.

Vali Aykut Pekmez yaptığı konuşmada; ?Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında İşçi ve İşverenlere sağlanan bu imkanları Aksaray´ımızda bulunan bütün işverenler duyurmamız ve anlatmamız gerekmektedir. Aksaray sanayi üretimi ve Ülke ihracatı açısından da önemli bir noktadadır. Kuzey-Güney hatlı demir yolu projesi ile hem Samsun hem de Mersin limanına üretilen ürünleri en kısa ve en hızlı bir şekilde ulaştırma şansı olacaktır. Bu demir yolu hattının da etüt projesi bitmiş ve ihale aşamasına geçilesi planlanmaktadır.

TÜİK verilerine göre Aksaray´ımızın satın alma gücünde herhangi bir daralma olmadığı gibi artarak devam ediyor. Aksaray bu açıdan da üreten ve ekonomiye katkı sağlayan illerin başında gelmektedir. Bu vesileyle ?Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği´ projesinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, hayırlı ve bol kazançlar dileriz? dedi,

 

Çalışma Hayatında Milli Seferberliğe birlikte sahip çıkalım. 

Ayrıntılı bilgi için Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü´ne başvurabilirsiniz. 



Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Atama kararları Resmi Gazete'de
Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı