Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Çalışkan Projelerini Açıkladı

Çalışkan Projelerini Açıkladı

Çalışkan Projelerini Açıkladı

Milletvekili Aday Adaylığı için SGK Müdürlüğünden istifa eden Saffet Çalışan, projelerini açıkladı. Ağaçlı restorantta basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti’den Milletvekili aday adayı Saffet Çalışkan, taslak olarak hazırladığı projelerini basın mensuplarına tanıttı. Çalışkan, Aksaray’ın tarımından, turizmine, demiryolundan, öz değerlerine kadar yaptığı projeleri hayata geçirmek istediğini anlattı.

BÜYÜK TÜRKİYE, BÜYÜK AKSARAY

“Haydi Aksaraylı sıra sende” Sevgili basın mensubu arkadaşlarım ve hemşerilerim bugün buraya gelerek gösterdiğiniz ilgiye teşekkür etmek istiyorum. Burada hep birlikte Aksaray’ımızı Büyük Aksaray olması adına sorunlarını konuşacağız. 40 yıllık bürokrasi tecrübemizin en faydalı olan dönemini güzel Aksaray’ımda geçirme ve Aksaray’ıma faydalı olma nasip oldu. Talip olduğum bu önemli görevde de daha fazla layık olmak için çabalayacağım. Bu çabam daha şimdiden başladı. Bu nedenle Aksaray’ımızı Büyük Aksaray olması adına birlikte çalışmaya, Aksaray’ımızın Büyük Aksaray olması için projeler ürettim. Sevgili Basın mensubu ve hemşeri kardeşlerim, Biz Büyük Aksaray davasının gerçekleşmesi için vekil olabilsek te olamasak ta tüm enerjimiz ile çalışacağız. Çevremizde ekonomik anlamda güçlü olan vilayetlerin olması Aksaray’ımı her hizmetin çevre illere göre daha geç ulaşmasına neden oldu. Burada siz basın mensubu ve Aksaraylı hemşerilerime şunu taahhüt ediyorum; Rabbim bize bu görevi, milletimi Aksaray’lımızı temsil etmeyi lütfeder ise Aksaray artık Büyük Aksaray olarak bilinecek.

Kıymetli kardeşlerim,  Büyük Aksaray emelini gerçekleştirecek idealist siyasetçisine destek olacak. İnşallah Ak Partimizin Aksaray’da yeni bir rekor kırmasını sağlayacak. Bu rekor ile Ankara’yı, Cumhuriyet tarihinin en çok hizmet sağlamış fedakar hükümetinin Aksaraylıya daha fazla hizmet ulaştırmasını sağlayacak. Aksaraylı daha fazla hizmete, daha çok kalkınmayı hak ediyor. Rabbimin lütfu ile inşallah bunu başaracağız.

Dostlar; Büyük Aksaray hayal değil artık.  Sizleri bazı projelerimizden bahsetmek istiyorum.

1-         BÜYÜK AKSARAY’A BÜYÜK EKONOMİ Şart : Aksaray’ımızın  teşvik sınıfının korunması için tüm enerjimi harcayacağım.

2-         BÜYÜK AKSARAY’A YAKIŞAN ULAŞIM için elimden geleni yapacağım: Büyük Aksaray’a yakışan ulaşım projelerini yakından takip edecek, gerekirse alternatif ulaşım projeleri geliştirmekte var gücümle çalışacağım.

3-         BÜYÜK AKSARAY’A BÜYÜK HAVALANI :  Nevşehir-Niğde-Kırşehir-Aksaray ekseninde Alayhan yakınlarında ki düzlükte ortak uluslararası uçuşa açık bir havalimanı bölgeye turizm, ticaret ve birçok sahada bölgeye canlılık getirecektir. BÜYÜK AKSARAYIMIZA YAKIŞAN BÜYÜK HAVAALANI İÇİN ÇALIŞACAĞIM.

4-         BÜYÜK AKSARAY’A BÜYÜK TİCARET :  Aksaray esnaf yapısı hem merkez ilçede hem de diğer ilçeler de önemli sorunlar yaşamakta. Buna çözüm olarak “İhtisas Ticaret Alanları” oluşturulmalı.

5-         BÜYÜK AKSARAY’A YAKIŞAN MODERN EĞİTİM : Aksaray’da ihtisas eğitimleri oluşması sağlanmalıdır. Örneğin Rize de RTE deniz üniversitesinin olduğu gibi. Aksaray’da Organize sanayi bölgeleri çok hızlı şekilde çoğaldığı ve sanayiciler arttığı düşünüldüğünde Aksaray’ın acilen ara eleman sorununu çözmesi gerekmektedir. Bunun için hızlı şekilde bakanlık birimleri ve yerel yönetim ortaklığında Mesleki eğitim ara eleman yetiştirme kurumları oluşturulmalıdır.

6-         BÜYÜK AKSARAY, TANINAN AKSARAY : Aksaray ın bacasız fabrikası olan turizm den yeteri payı alamamakta. Bunun için yapılan fuar v.b. etkinlikler çok daha etkili olmalı. Büyükşehirler de ve Avrupa’nın tüm ülke ve şehirlerinde gönül elçileri oluşturulmalı bu anlamda teşkilatlanama sağlanmalıdır. Aksaray’ın dışında olan Aksaraylı sivil toplum örgütleri ile bağ yeniden oluşturulmalıdır. Aksaraylı sanatçı, yazar, bürokrat, sanayici, öğrenci ve hemşerilere ulaşılıp Aksaray’ın tanıtımı çok daha hızlı ve etkin yapılmalıdır. Aksaray’ın Konya’mızdan da daha çok evliya ve tekke si olmasına rağmen İNANÇ turizm inde yeterince tanınmamaktadır. Tüm dünyanın ve ülkemizin BÜYÜK AKSAY’I TANIMASI İÇİN VAR GÜÇÜMLE ÇALIŞACAĞIM.

7-         BÜYÜK AKSARAY’A MODERN TARIM VE HAYVANCILIK : Merkeze ve diğer ilçelere bağlı köylerde genel anlamda sulama problemleri mevcut. İl genelinde KOB bölgesi sulama planları kapsamında:

1-kızılırmak nehrinden yapılacak master planı çerçevesinde Aksaray a su akımı gerçekleştirilmesi

2-bu çerçevede yine KOB projesi kapsamında göksu ırmağından  veya serik-manavgat ırmağından (1500 m yükseklikteki Torosları pompolama sistemiyle aşarak) bölğeye su getririlmesi

3- çok su isteyen ancak AKSARAY  İÇİN OLMAZSA OLOMAZ ŞEKER PANCARI-YONCA ve diğer bitkiler yanında yapılacak bir master proje ile aspir çiçeği gibi daha az su isteyen tıbbi ve aromatik bitkilere destekler arttırılmalıdır.

Tarım- hayvancılık organize sanayi bölgesi ; Aksarayda eskil kırsalında hayvan besiciligi , yem üretimi, et kesim tesisleri, süt ürünlerinin her kademede işlendiği tesisiler kısaca küçük ve büyük baş hayvancılığın tüm aşamalarına içine alan  Aksaray Tarım Hayvancılık sanayi bölgesi Oluşturulmalıdır..

8-         BÜYÜK AKSARAY’A SELÇUKLU SOKAKLARI : Aksaray a olan ilgiyi arttırmak için Selçuklu mimarisi özendirilmeli ve gerekirse kent konsey kararı çıkarılması için çalışmalar yapılmalıdır. Selçuklu İmparatorluğuna başkentlik yapmış Aksarayımıza özgünlük kazandırmak ve tüm ülkemiz ve dünya’da ilgi odağı olmak için Selçuklu mimarisini yansıtan özgün sokaklar için Tuzim bakanlığı ve yerel yönetimlerimizle koordinasyon kurulmalıdır.

9-         BÜYÜK AKSARAY, ALTERNETİF ENERJİ ÜSSÜ AKSARAY : Düz ve geniş coğrafi yapıya sahip olan Aksaray ın Fotovoltaik güneş tarları ve rüzgar panelleri kurulması teşvik edilmeli

10-       BÜYÜK AKSARAY’A İHRACAAT MERKEZİ : Sanayisi çok hızlı gelişen Aksaray da bir ihracat merkezi kurulmalıdır.

11-       BÜYÜK AKSARAY, VATAN AKSARAY : Avrupa’da yaşayan hemşeri sayısı en fazla olan illerden olan Aksaray ın o hemşeriler ile iletişimini geliştireceği bir birimin kurulmalı ve oradaki vatandaşların kendi öz din, dil ve kültürlerini yaşabilmeklerine köprü olunmalıdır. Aksaray’ın her iki hanesinin birinde bir gurbetçisi vardır. Bu durum özellikle Aksaray’a özgün bir durumdur.

12-       BÜYÜK AKSARAY MUTLU AKSARAY : Aksaray da tüm ülkemizde olduğu gibi aile içi şiddet en üst seviyelerde. Bunun için Ailelerin dağılmamasını sağlanmalı. Maalesef ülkemizde uyuşturucu madde kullanımının küçük yaşlara indiği bir yerde Aksaray dır. Bunun için hem eğitim kurumları hem de yoksa dahi oluşturma sureti ile sivil toplum örgütleri ortak çalışma imkanı sunulmalıdır.

13-       BÜYÜK AKSARAY’A MODERN SPOR İMKANLARI : Aksaray’da Avrupa’ da olduğu gibi ihtisas spor okul ve kulüpleri oluşturulması özendirilmelidir. Örneğin Futbolda forvet futbol okulu veya kulübü, Aksaray a özgün spor dallarında ihtisaslaşma (binicilik cirit v.s.)

 14-      BÜYÜK AKSARAY’A ÖZGÜN YEMEK-İÇECEK VE ÜRÜN : Aksaray a özgün olan bir çok yemek içecek ve yemek mevcut. Bunların Markalaştırılması ve patente edilmek sureti ile Aksraylı’ya kazanç kapısı açılması gerekmektedir. Ahşap işi yöresel ürünler (arı kovanı, hasır sepet vb.) TKDK katkıları ile desteklenmelidir

15-       BÜYÜK AKSARAY’A BÜYÜK YATIRIMLAR : Organize sanayi bölgesinde yatırımcı refahı ve yenı yatırımcı teşviki için çevre düzenleme yanında sosyal tesislerin oluşturulması gerekmektedir.

7500 yataklı, 10.000 kişini çalıştığı Organize sanayi bölgesine yakın bir yükseklikte TOKİ vasıtası ile yeni  bir yerleşim birimi oluşturulmalıdır.



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli