Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Bursa'da İnegöl’e değer katan projeler

Bursa

Bursa'da İnegöl’e değer katan projeler

Alper Taban yönetiminde İnegöl Belediyesi’nin 5 yılda gerçekleştirdiği projeler geleceğin modern İnegöl’ünün temellerini oluştururken, aynı zamanda şehre de değer kattı. Vizyon projeler pek çok bölgeye değer kazandırdı.

BURSA (İGFA) -  İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın 2019 yılında göreve gelmesinin ardından geride kalan sürede şehirde hayat bulan projeler, İnegöl’ün değerine değer kattı.

Müteşebbis ruha sahip insanıyla sanayisi, bereketli toprakları ile tarımı, tarihi değerleri ve Oylat Kaplıcalarıyla turizmi bilinen değerleri olan İnegöl, 5 yılda yapılan vizyon projelerle kentleşme adına da bu noktada ciddi mesafe katetti. Geleceğin modern kentinin temellerinin atıldığı süreçte, Başkan Alper Taban’ın seçim beyannamesinde yer alan projelerin yüzde 84’ünü gerçekleştirmesi büyük etken oldu. Merkezde, kırsalda, tarımda, sanayide, şehirleşmede, dijital değişim ve dönüşüm hamlelerinde, sosyal belediyecilik noktasında ve daha pek çok alanda yapılan yatırımlar, meyvesini vermeye başladı.

İNEGÖL ÇOK MERKEZLİ KENT HÜVİYETİNE ERİŞTİ

Yapılan projeler genel çerçeveden bakıldığında şehre değer katarken, şehir içerisinde de aynı zamanda bölgelerin değerini arttırdı. Şehri geleceğe taşıyan projelerle İnegöl tek merkezli şehir hüviyetinden çok merkezli kent olgusuna evrildi. Büyüyen ve gelişen İnegöl mevcut şehir merkezinin yanında; Mesudiye, Alanyurt bölgesi, Yeni İnegöl bölgesi ve yeni Hükümet Konağının yükseldiği şehrin batı noktasıyla çok merkezli bir kent olma yolunda ilerliyor. Merkezlerin artmasıyla merkez yoğunluğunun da bölüneceği İnegöl’de, şehrin büyüme ve gelişimi eşit şekilde paylaştırılarak yoğunluk dağıtılmış olacak. Bu sayede daha ferah ve planlı bir kent ortaya çıkacak.

Şehir merkezinde İnegöl Belediyesi’nin iki önemli projesi ile örnek bir kent meydanı oluşuyor. Yeni Kent Meydanı ve Yaşam Alanı ile Merkez Park, ana merkezin simgesi olacak. Ayrıca merkezde dönem içerisinde hayata geçirilen projelerle yeni yeni cazibe alanları oluşturuldu. 5 yılda İnegöl’de; 43 yeni koruluk alan, 3000 araçlık mahalle otoparkı, 50 güvenli park, 10 yeni semt sahası, Ertuğrulgazi Caddesi prestij cadde uygulaması, Cerrah ve Cumhuriyet Mahallesi spor sahaları gibi projelerle yeni çekim noktaları oluşturuldu. Bu alanlar merkezin içerisinde birer merkez olarak ortaya çıktı. Bu noktada planlanan Turgutalp Mahallesi Yerinde Kentsel Dönüşüm projesi de İnegöl’ün geleceğine atılacak önemli bir adım olacak. Bu bölge şehirde yeni bir cazibe merkezi oluşacak. Yine şehrin batısında yeni Hükümet Konağının yükseldiği bölge de İnegöl’ün merkezlerinden biri olacak.

HER BİR ADIMDA İNEGÖL DEĞERLENİYOR

Yapılan her proje İnegöl’ün bir noktasında değer katarken, son dönemde bu değer artışlarının etkisi de hissedilmeye başlandı. Mesudiye Mahallesinde şehrin ilk kapsamlı dere ıslahı projesi olan Kanal İnegöl, adeta bir cazibe merkezine dönüştü. Bu bölgede sosyal alan açığını kapatan proje, çevredeki konut ve iş yerlerinin değerine değer kattı. Öyle ki ilan sitelerinde konut ve iş yerleriyle ilgili “Kanal İnegöl yakınında”, “Kanal İnegöl manzaralı” ibareleri görülmeye başlandı. Yeni stadyumun da bu bölgede yükseleceğinin açıklanması ile Mesudiye Mahallesi kentin yeni merkezlerinden biri olma yolunda önemli bir ivme kazandı. Şehrin kuzeyinde ise özellikle Alanyurt bölgesine değer katan; Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi ve Hamzabey Barajı lokasyonunda yükselen Ada Park hayat buluyor. Henüz yapım aşamasındaki iki proje, şimdiden bölgeyi vatandaşların nezdinde cazip kılar hale geldi.

İnegöl’ün en önemli gelişim alanı, Bursa-Ankara karayolunun kuzeyinde kalan Yeni İnegöl bölgesi. Burada yapılan planlamalar neticesinde özellikle son dönemde hayata geçirilen yatırımlarla bölgede her gün yeni konutlar yükselmeye başladı. Yeni İnegöl’ün oluşumunda en büyük katkıyı ise toplu konut projeleri sağladı. Başkan Taban’ın girişimleriyle Bursa’nın en büyük toplu konut hamlesine dönüşen İnegöl 3. Etap TOKİ Konutları ve TOKİ Başkanlığınca projeleri kabul edilen 4. Etap TOKİ projesi ile Yeni İnegöl’ün gelişimi hızlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Baykoca Mahallesinde yapımını tamamladığı İnegölspor Tesisleri de bölgenin cazibesini arttırdı.



Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Bozdoğan-30'da 147 gözaltı!
Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!
İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!
İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı