Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

Bu Proje Aksaray`ın Projesi

Bu Proje Aksaray`ın Projesi

Bu Proje Aksaray`ın Projesi

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan ve Beraberindeki Heyet Tarım Ticaret İhtisas Merkezi İnşaatında İncelemede Bulundu.

Tarihinde emsali görülmemiş dev yatırımın Aksaray`a hayırlı olmasını dileyen Aksaray Valisi Ataklı" Arkadaşlarımızdan inşaatla ilgili bilgi aldık. Bulunduğumuz alanda gayet güzel bir proje  uygulanıyor. Burada 160 adet depomuz ve toplamda 52 bin m² kapalı alanı olacak . Malum eski yer hem fiziki şartları itibari ile hem de kapasite itibari ile  çok yetersizdi. Burası inşallah çok güzel bir alan olacak. Ticaret Borsamızın üyelerinin, çiftçimizin  ihtiyaçlarını karşılayacak çok uygun bir mekan olacak inşallah. Seneye bu zamanlar burası faaliyette olacak. Emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum" dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da bölgenin en büyük tarım ticaret ihtisas merkezi alanının burası olacağına dikkat çekerek "Sayın Valimizle beraber inşaat alanında incelemelerde bulunduk. Şu anda depoların temelinin atıldığı alandayız. İnşaatın hızlı bir şekilde devam ettiğini yerinde de görmüş olduk. İnşallah burası bittiği zaman bölgenin en büyük alanlarından birisi olacak. Bu noktada değerli Aksaray Ticaret Borsası Başkanıma teşekkür etmek istiyorum. Bizim zaten seçim döneminde de vermiş olduğumuz vaatlerden birisi de böyle modern bir projeyi borsamızla birlikte yapmaktı. Bu neden den dolayı Belediye ve Borsa ortaklaşa çalışarak güzel bir projeye imza attığını düşünüyorum. Ben tekrar kendilerine ve Yönetimine teşekkür ediyorum " dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise "Bu proje bölgemiz için hakikaten olması gerek bir konu idi. Sayın Belediye Başkanımızın destekleri gayretleri ve ortak çalışmalarımız ile Milli Emlaktan parası ile aldığımız 300 dekarlık yer üzerinde, şu anda 52 bin m² kapalı alanı olmak şartı ile 160 adet depo ve Selçuklu mimarisi ile idari binası Konya yolu üzerinde bir gerdanlık olacak. Belediye Başkanımız ile bu projeyi sahiplendik. Bu proje Ticaret Borsası üyeleri, Şehrin dinamikleri ve Aksaray Belediyesinin ortak çalışmaları sonucu ortaya çıkmıştır. Bölgede hatırı sayılır, parmakla gösterilen bir Tarım Ticaret İhtisas Merkezi olacak. Bununla da biz Aksaraylı olarak gurur duyacağız. Sivil Toplum Örgütlerinin hakikaten işe geldiğinde böyle projeler üreterek daha iyi sonuçlar ortaya çıkartması lazım. Biz başlattık inşallah devamı gelecektir diye düşünüyorum.Sayın Valimizin himayelerinde Belediye Başkanımızın ortak çalışmaları ile yapamayacağımız hiç bir şey yok diye düşünüyorum. Hepinize ayrı ayrı saygı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.



Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
11,2 milyon araç otoyolları kullandı
Türkiye-Çin iş dünyası 'Ekonomik Forum'da buluşacak
Türkiye-Çin Ekonomik Forumu 6. kez düzenleniyor
Bütçe, Mart'ta 209 milyar TL açık verdi
MSB: 12 terörist havadan etkisiz!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli