Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Bugün Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı

Bugün Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı

Bugün Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı

 

                Aksaray Defterdarı Uğur Arslan Vergi Haftası Münasebetiyle bir basın bildirisi yayınladı. Arslan yayınladığı basın bildirisinde şunlara yer verdi. Kıymetli Aksaraylılar, Saygıdeğer vergi mükelleflerimiz, değerli basın mensupları; Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla Maliye Bakanlığınca 1990 yılından bu yana kutlanılmakta olan geleneksel vergi haftasının 27 ncisi bu yıl 22 -28 Şubat 2016 tarihleri arasında kutlanacaktır.

            Devletin vatandaşına hizmet götürebilmesi için sağlam bir mali yapıya, sağlam bir mali yapı için sağlam gelir kaynaklarına ihtiyaç vardır. Her yıl devlet adına gelirlerin toplanmasına ve giderlerin ödenmesine izin veren bütçe kanunları incelendiğinde devletin gelir kaynaklarının önemli bir kısmını vergi gelirlerinin oluşturduğu görülmektedir.

            Anayasal bir görev olan vergi toplama işi bakanlığımızca yürütülmektedir. Vergi toplama işinin kolaylaşması sadece bakanlığımız mensuplarının gayretleri ile mümkün olmamaktadır. Bu konuda mükelleflerimize de büyük görevler düşmektedir.

          Etrafımıza baktığımızda yapılan yatırımların tamamının finansmanı vatandaşlarımızdan toplanan vergilerle karşılanmaktadır.

            Devletimizden istihdam sağlayacak yatırımlar, yol, teknoloji, eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik istiyorsak bunun bir bedeli vardır. O da vatandaşın devletine verdiği vergilerdir. Vatan sevgisinin bir ölçüsü de vatandaşın kamu giderlerini karşılamak üzere devletine vergi ödemesidir. Bedel ödenerek kazanılan bu toprakları gelecek nesillere müreffeh bir şekilde aktarmak için kazancımız oranında vergimizi tam ve süresinde ödemeliyiz.

            Mükelleflerimizin vergi ödemede göstermiş oldukları özveriye gönülden teşekkür ediyoruz. Verginin daha fazla toplanabilmesi için nihai tüketici konumunda olan Aksaraylı tüm hemşerilerimize büyük görevler düşmektedir. Bu vatandaşlarımızın özellikle alışveriş anında perakende satış fişi veya faturalarını mutlaka almaları bilinçli bir vatandaş olmanın gereğidir. Çünkü her alışverişte devlete ödemek üzere mal aldıkları tüccara ödedikleri KDV belge almadıkları zaman devlete gelmeyip tüccarda kalmaktadır.

            Mükelleflerimizin ise tahakkuk eden vergilerini süresinde vergi dairelerine yatırmaları hem kendileri açısından hem de devlet açısından büyük önem arz etmektedir.

            Bizler Defterdarlık gelir birimleri olarak Bakanlığımızın sağladığı alt yapı donanımımız ve personelimiz olarak mükellefimize özveri ve güler yüzlü hizmet etmeye devam ediyoruz. Vergi haftasında da farkındalık yaratmak üzere etkinliklerle dolu bir hafta geçirmeyi planlamaktayız.

            Vergi haftası vesilesi ile tüm Aksaraylı hemşerilerimizin, tüm vergi mükelleflerimizin vergi toplamada büyük özveri ile çalışan Defterdarlığımız merkez ve ilçe birimlerindeki her kademedeki personelimizin vergi haftasını kutluyor,

VERGİ GELECEĞİMİZDİR.

Sloganı ile sağlık, mutluluk ve başarı içerisinde vergilendirilmiş bol kazançlar diliyorum 



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli