Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Bugün Ramazan 15; Dünya Yetimler Günü

Bugün Ramazan 15; Dünya Yetimler Günü

Bugün Ramazan 15; Dünya Yetimler Günü

İHH İnsani Yardım Vakfı´nın girişimleri ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) onayı ile 57 İslam ülkesinde her Ramazan ayının 15. günü Dünya Yetimler Günü olarak kabul edildi. Beşinci yılı idrak edilecek olan Dünya Yetimler Günü´nde dünya genelinde savaş, açlık, doğal afet, hastalık, vb. sıkıntılar nedeniyle yetim ve çaresiz durumda olan yaklaşık 400 milyon çocuğun varlığına dikkat çekilmek isteniyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı Türkiye´de 25.000, dünya genelinde 90.000 yetime aylık 100TL burs veriyor, 800.000 yetime dönemsel yardımlar yapıyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN Dünya Yetimler Günü ile toplumda yetim hassasiyeti oluşturduklarını belirtti. 
Ayet ve hadislerle dinimizin yetimlere verdiği öneme değinen Özkan, yıl boyunca yetimler ve aileleri ile bir çok etkinlik yaparak onları yalnız bırakmadıklarını söyledi. 
Sadece yetimler için Aksaray´da yaklaşık 40 gönüllünün hizmet ettiğini vurgulayan İHH Başkanı Özkan, amaçlarının toplumun gerçeği olan özel emanetleri, şer odakların tuzağına düşüp zarar görmeden, topluma kazandırmak olduğunu ifade etti. 
Gün içinde yetimlerin lunaparkta eğlendikten sonra yetim çalışmalarına katkı sağlayan tüm yetim dostu kişi ve kurum amirleri ile Aksaray Belediyesi sponsorluğunda iftar programında bir araya gelineceğini belirten Özkan, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yıl boyunca yapılan faaliyetleri kamuoyunun bilgisine sunan İHH İl Başkanı Özkan: "Aksaray İHH Yetim Birimi olarak Anaokulları, İlkokullar, Ortaokullar ve liselerimizde Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir Sen Sendikasının da ortak olduğu ?Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var? projesi kapsamında bütün okullarımızda sunum ve tanıtım faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. 
İl genelinde nerede bir ihtiyaçlı yetim varsa tespit edip, yetim bursu sistemine dahil ederek çocuk başı her ay 100 TL burs vermekteyiz. Bu tespit işlemini emanet hassasiyeti bilinciyle okullarımız ve mahalle sorumlularımızla işbirliğinde, yetimin ihtiyaçlı olup olmadığını sıkı bir incelemeden geçirerek yapmaktayız. 
İl genelinde an itibari ile 339 yetim çocuğumuz burs sistemimize kayıtlı bulunmaktadır. Yetim çocuklarımıza abla ve ağabeylerinide ekledigimiz takdirde toplam 750 çocuğumuz  ve anneleriyle ilgileniyor, onlara maddi manevi destek olmaya çalışmaktayız.
Yetim sistemindeki burslar ?Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var? projesi ve bireysel sponsorlarımızdan oluşmaktadır.
Yetimlerimizle okul döneminde her pazar bir araya gelerek gönüllü öğretmen, fen lisesi ve üniversite öğrencileri rehberliğinde okul derslerinde yardımcı olmakta, güzel ahlaklı, sosyal kişiler olmaları için yardımcı olmaktayız. 
Yaz tatilinde yaz kursu düzenleyerek dolu dolu 5 hafta geçirmekte, din eğitimi, sosyal ve sportif faaliyetlerle onları mutlu etmekteyiz. 
Sistemimizde kayıtlı bulunan yetim ailelerimize 100TL bursun yanısıra her bayramda anne dahil olmak üzere bayramlık kıyafet yardımı yapılmaktadır. Ayrıca  Ramazan kumanyası, çocuk kumanyası ve dönemsel yardımlarla yetim ailelerimizi desteklemekteyiz. 
Yetim annelerine haftalık sohbetler, İŞ-KUR kursları, kaynaşma ve dayanışma toplantıları ve gezileri de düzenlemekteyiz. Her Çarşamba yetim annelerimiz mantı, içli köfte, ev yemekleri ve kermes malzemeleri üretmek için bir araya gelerek hem harçlık elde etmekte hem de İHH gönüllüsü olarak gönüllü faaliyetlerde görev almaktadırlar. Proje ile daha huzurlu bir hayata kavuştuklarını her fırsatta dile getirmektedirler. 
Her yıl yetimler yararına iftar programı ve kermes düzenlemekteyiz. 
Bütün yetim aileleri ile her 15 Ramazan´da lunapark eğlencesi tertip ederek gönüllerince ve de doyasıya eğlenmelerine imkan sağlamaktayız. 
Ayrıca yine her 15 Ramazan´da Aksaray Belediyesi sponsorluğunda il merkezinde yaşayan yetimlerimiz, aileleri ile birlikte kurum amirleri ve onları destekleyen sponsorlarla aynı masayı paylaşarak iftar yapmaktadırlar. Böylece yalnız olmadıklarını bir kez daha anlamalarına katkıda bulunmaktayız. Aynı program bazı ilçelerimizde imkanlar dahilinde icra edilmektedir. 

Yetim çocuklarımıza dört yıldır her Pazar düzenli olarak hafta sonu kursları düzenlemekteyiz. MEM ile protokol çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz hafta sonu kurslarında; Değerler Eğitimi, Matematik, Kitap Okuma, Sosyal ve Sportif etkinliklere yer vermekteyiz. Bu faaliyetlerimizi kendi alanlarında tecrübeli ve uzman gönüllü eğitimci arkadaşlarla gerçekleştirmekteyiz. Kursumuzu, merkezi bir noktada kapalı spor salonu, konferans salonu, açık oyun alanları ve derslikleri müsait olan bir okulumuzda gerçekleştirmekteyiz. 
Yetim eğitim programı çerçevesinde il içi ve il dışı geziler, spor etkinlikleri, sinema etkinlikleri, Ihlara Vadisi Doğa yürüyüşü, Hasan Dağı pikniği, Yetim Hatıra Ormanı dikimi ve bakımı, piknikler ve  kurum ziyaretleri gibi faaliyetler yapmaktayız. Ayrıca eğitim programımıza ilimizin önde gelen kurum amirleri ve örnek şahsiyetleri de davet ederek yetimlerimizle sohbet etmelerini sağlıyor, onlara rol model olmaları yönünde katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. 
Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz yaz kursunda, Kur´an- ı Kerim okumayı öğrenme, Siyer, değerlerimiz ve kitap okumanın yanında bisiklet, okçuluk, ebru sanatı, satranç, futbol, voleybol, masa tenisi, badminton, gezi, piknik, çadır etkinliği, kampçılık gibi sosyal faaliyetlere de yer vermekteyiz."dedi.
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN, bütün bu hizmetlerin sunulmasında yıl boyunca desteklerini esirgemeyen Aksaray Valisi Aykut PEKMEZ´e, Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI´ya Üniversite Rektörü Prof Dr Yusuf ŞAHİN´e, tüm kamu kurumlarına, STKlara, hayırseverlere ve gönüllülere İHH ailesi olarak teşekkür ettiğini söyledi. 
En büyük yatırımın insana olması gerektiğini vurgulayan Özkan, Aksaray´da örnek şahsiyetlerin çoğalmasını, bunların arasında yetimlerin de yer almasını temenni ettiklerini ifade etti.




Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli