Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Bugün Aksaray´ın İlk Valisinin Göreve Başlamasıyla Fiilen İl Olmamızın 28. Yıldönümü

Bugün Aksaray´ın İlk Valisinin Göreve Başlamasıyla Fiilen İl Olmamızın 28. Yıldönümü

Bugün Aksaray´ın İlk Valisinin Göreve Başlamasıyla Fiilen İl Olmamızın 28. Yıldönümü

    *1861-1920,1933-89 arasındaki toplam olarak 115 yıl süren ve bizi her yönüyle yer yüzünden yokmuşçasına silen hiç hak etmediğimiz, asla ve asla da hak etmeyeceğimiz olumsuzlukların tekrarlanmamasını, yani tarihin tekerrür etmemesini isteyen hemşerilerimizin 1. beklentisi 10 Şubat günü ilimize gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım´ın yıl içinde ihalesinin yapılacağı ve inşaatına başlanacağı sözünü verdikleri istikbalimizin olmazsa olmazı  Aksaray-Ulukışla tren hattı konusundaki sözlerini tutarak söylediklerinin gerçekleştirilmesinde olduğunu!

  * 2. Beklenti şehir hastanesinin yıl içinde hizmete açılacağı konusunda verilen sözün, Ankara-Pozantı Otobanı hizmete açılmadan Aksaray´la birlikte Sarıyahşi ve Ağaçören ilçelerimizin, Şereflikoçhisar, Kulu, Haymana, Cihanbeyli, Evren, Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla´nın da can damarı olan E.90 Kara yolunun otobandan en az şekilde etkilenecek tedbirlerin zamanında alınması, Aksaray-Konya, Aksaray-Nevşehir tren hattının da yıl içinde ihalesinin yapılması, ilimize ait  her türlü hava şartlarında 12 ay 7/24 çalışacak Hava limanımız konusunda da verilen sözlerin en kısa zamanda tutulması isteniyor.

    Bugün hiçbir akli, mantıki  gerekçe gösterilmeden zorla çarptırıldığımız hiçbir zaman hak etmediğimiz, asla ve asla da hak etmeyeceğimiz 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmamızı sağlayan 3578 sayılı kanun gereği ilk Valimiz Rıdvan Yenişen´ın dönemin Başbakanı Turgut Özal´ında katılımıyla düzenlenen muhteşem törenle göreve başlamasıyla fiilen il olmamızın 28. Kutlu yıl dönümü.

TARİHİN TEKERRÜRÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN,BAŞBAKAN YILDIRIM,ULAŞTIRMA BAKANI ARSLAN ÇİÇEK´LE PALTA VE DDY GENEL MÜDÜRÜ APAYDIN TARAFINDAN VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINDA!

     Aksaray´ın hiçbir zaman hak etmediği asla ve asla da hak etmeyeceği 1861-1920 ve 1933-89 yılları arasında toplam olarak 115 yıl süren iki ilçelik esaretinin tekerrür etmemesi verilen sözlerin zamanında tutulmasında.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, eski TBMM´si başkanı Cemil Çiçek,2004-14 Arası Aksaray Belediye Başkanı ve 25. Dönem Aksaray Milletvekili Nevzat Palta´ya  seslenen hemşerilerimiz 2004´den itibaren defalarca sözü verilen, en son olarak ise 10 Şubat günü ilimizi yanlarındaki bakanlarla ziyaret eden Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan  Binali Yıldırım tarafından ihalesinin yakında yapılacağı ve  bu seneni içinde ise mutlaka inşaatına başlanacağı sözü verilen Aksaray-Ulukışla tren hattına belirtildiği gibi zamanında  başlanmasını istediler.

 VERİLEN SÖZLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ AKSARAY MİLLETVEKİLLERİYLE MÜLKİ VE MAHALLİ İDARECİLERİYLE TÜM ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERİN1. DERECEDE BOYUNLARININ BORCUDUR!!! 

    2011 in 26 Mayısından başlanarak şimdiye defalarca  ve en son ise 10 Şubat günü ilimize birlikte gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Binali Yıldırım tarafından verilen istikbalimizin olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla tren hattımızın ve sözü verilen bizim için  tarihin tekerrürünü engelleyecek diğer sözlerin  İlimiz Milletvekilleri Ak Parti Myk Üyesi ve Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Ak Parti İl başkanı Abdulkadir Karatay ile İGM Başkanı Mehmet Tüzün´le birlikte tüm siyasetçilerle atanmış ve seçilmişlerinde,25. Dönem Aksaray Milletvekili ve 2004-14 arası Belediye Başkanı Nevzat Palta ile 25. Dönem Milletvekili Turan Yaldır´ında boyunlarının borcudur.

SÖZÜ VERİLEN HİZMETLER ZAMANINDA GERÇEKLEŞTİRİLMEZ İSE BUNUN İKİNCİ DERECEDE SORUMLULARI KONUYU TAKİP ETMEYEN MUHALEFET PARTİLERİ.MESLEK ODALARI VE STK´LARDIR!

       CHP İl başkanı Ali Rıza Toprak, MHP il Başkanı Ramazan Kaşlı ile  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Ahmet Koçaş, Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Ticaret Borsası Başkanı Hamit  Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak,Aksaray Baro Başkanı Beytullah Coşkun, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin ile STK Platformu üyesi olanlarının tamamıyla Aksaray STK Platformu  Başkanı Eyüp Dağdaş.

     Aksaray Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Yaşar Karatay ,68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ?le Aksaray Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar´la yönetim kurulu üyeleriyle gazetecilerin tamamıyla İlçelerimizin genelindeki tüm Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle mensuplarının görevi de  verilen sözlerin zamanında gerçekleştirilmesi için konunun takipçisi olmaları boyunlarının borcudur.

    Bu görevlerini yapmazlar ise ilimizin istikbali olan hizmetlerin gerçekleştirilmemesinde 2. derecede  maddi ve manevi sorumluluk kendilerine aittir.? Diyen hemşerilerimiz başta söz verenler ve birinci derecede bunun takipçisi olması gereken siyasetçiler, Mülki ve Mahalli atanmış ve seçilmişlerle mevki ve makam sahibi olanların, muhalefet partileriyle Meslek Odalarıyla  STK yetkililerinin ve Medyanın çatı kuruluşlarıyla kurumları ve mensupları tarafından görevlerinin gereğini yapmaları istendi.(Haber belge, bilgi  ve araştırmayla fotoğraflar Ali Genç)

     

 



Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Bir testten daha başarıyla geçti
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Seçim zaferini karpuzla kutladılar
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Merkez faizi sabit bıraktı!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,51% 0,13
  • EURO

    34,84% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2433,61% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı