Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

BU GÜN 56 YIL SÜREN 2. İLÇELİK ESARETİNE FİİLEN ÇARPTIRILMAMIZIN 86. KARA YILDÖNÜMÜ!!!

BU GÜN 56 YIL SÜREN 2. İLÇELİK ESARETİNE FİİLEN ÇARPTIRILMAMIZIN 86. KARA YILDÖNÜMÜ!!!

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

      Tarihi bizim için tekerrürünü engellemenin yegane çaresi Aksaray-Ulukışla Tren Hattımızın hizmete açılması ve can damarımız E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerde!

      Ülkemizin lojistik merkezi olmamızda bunun için ise Demiryolumuzun hizmeti girmesi ve E.90 karayolunun cazibesini sürdürecek tedbirlerin alınmasıyla oluşacak  motivasyonla ilimizde yapılacak yatırımlarla yeterli Hava yolu yolcusu sayısına oluşmasıyla  bizi ülkemizin ve dünyanın her yerine, yılın 4 mevsimi tüm hava şartlarında 7/24 çalışacak milletler arası hava limanında!

    1845-1920 arasındaki hiç hak etmediğimiz asla ve  asla hak etmeyeceğimiz 1. İlçelikten 13 Ekim 1920 günü Büyük Millet Meclisinde kabul edilen 40 Numaralı Kanunla il olmamızdan sonra başta Elektriği ülkemizdeki ilk 10 yerle birlikte sanayi ve aydınlatılmasında kullanan yer olmamız, ayrıca da tüm çevre il ve ilçelerle bağlı ilçeleri arasında ulaşımı sağlayacak şose yollarını açmamıza, eğitim ile köyler arası ulaşım da dahil her konuda çevremizi kıskandıracak konumda olmamıza rağmen akla ziyan bir şekilde 20 Mart 1933 günü TBMM´sinde kabul edilen, aynı yıl 27 Mayıs günü resmi gazetede yayınlanan ve  86 yıl önce bu gün ise yürürlüğe giren 2197 sayılı kanunun 3. maddesiyle 56 yıl sürecek  bizi adeta yer yüzünde yokmuşuz gibi ortadan kaldıran ikinci ilçelik esaretine çarptırıldık.

TARİHİN TEKERRÜRÜNÜ ENGELLEMENİN VE VİLAYETİMİZİN MUTLU İSTİKBALİNİ SAĞLAMANIN ÇARESİ COĞRAFİ KONUMUMUZLA LOJİSTİK MERKEZİ OLMAMIZDA! VE BUNU SAĞLAYACAK HİZMETLERDE !

  TBMM´sinde 30 yıl önce bugün kabul edilen 3578 sayılı kanunun 2. Maddesiyle kurtularak yeniden vilayet olan Aksaray´ın istikbali son 15 yıldır verilen sözlerin zamanında gerçekleştirilmesinde.

SÖZÜ VERİLEN VAATLARIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNDE 1. DERECEDE GÖREV,YETKİ VE SORUMLULUK MİLLETVEKİLLERİYLE ,MÜLKİ VE MAHALLİ MAKAM SAHİPLERİYLE AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA!!!  

 2004 yılından bu yana sözü verilen  10 Şubat günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım tarafından  teyit edilen, daha sonra DDY Genel Müdürü ile UDH bakanı tarafından da ihalesinin yıl içinde yapılacağı belirtilen,2018 yılı yatırım programına alınan ve geçen sene ise 2 Haziran günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından? Yakında ihalesini yapacağız? sözü verilen, Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından ise 15 Ağustos günü teyit edilen tren hatlarımızın vaat edilen zamanda ihalelerinin yapılarak temellerinin atılması başta olmak üzere istikbalimizi ilgilendiren diğer hizmetlerin zamanında gerçekleştirilmesinde.

   Bunun için ise hem  görev hem de yetki ile sorumluluk İlimiz Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ,Ayhan Erel ,Ramazan Kaşlı,5. Vekilimiz Erzurum Ak Parti Milletvekili Selami Altınok valimiz ile ilimiz valisi Ali Mantı Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Ak Parti İl başkanı Hüseyin Altınsoy ile birlikte tüm siyasetçilerle atanmış ve seçilmişlerinde,25. Dönem Aksaray Milletvekili ve 2004-14 arası Belediye başkanı Nevzat Palta ile 25. Dönem milletvekili Turan Yaldır´ında.

   Bu konuda önce ilimizin vekilleriyle, mülki ve mahalli atanmışlarıyla Ak Parti nin tüm teşkilatlarına çağrıda bulunan hemşerilerimiz 1845-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam olarak 131 yıl süren ve bizi her yönüyle yeryüzünden silen 2. ilçelik esaretinin tekerrür etmesini  engelleyecek çalışmaların sözü verilen tarihlerde gerçekleştirilmesi için gecelerini gündüzlerine katmalarını!

VERİLEN SÖZLERİN YERİ VE ZAMANINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ MUHALEFET PARTİLER,İLİMİZ  GENELİNDEKİ MESLEK ODALARI,STK´LARLA MEDYA CEMİYETLERİYLE BASININDA TAMAMINDA!!!

     CHP İl başkanı Ramazan Koçak, MHP il Başkanı Mustafa Çölkesen ile  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Cuneyt Göktaş, Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Ticaret Borsası Başkanı Hamit  Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin,Baro Başkanı Ramazan Erhan Toprak ile STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş.

     Aksaray Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Yaşar Karatay ,68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ?le Orta Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar,68 Aksaray İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mustafa Avcı,Uluslar Arası İnternte Gazetecileri ve Gazeteciler Cemiyeti Aksaray il temsilcisi Ali Genç ile bu cemiyetlerin yönetim kurulu üyeleriyle gazetecilerin tamamıyla.

   İlimiz merkez ilçesi ve ilçelerimizdeki, yurt içi ve dışındaki Aksaray´la direk ve dolaylı bağlantılı tüm seçilmişler, atanmışlarla Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle mensupları tarafından da her türlü siyasi taassup ve mevki ile makam ve diğer tüm dünya çıkarları beklentilerinden kurtularak samimiyetle verilen sözlerin gerçekleştirilmesi için konunun ısrarlı şekilde takibini istediler.

   Hemşerilerimiz bu konuda ?Tarihin tekerrür etmemesi için öncelikle 2004 Mahalli seçimlerinden itibaren sözü verilen son olarak 5 Şubat 2017 günü Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan,10 Şubat günü ise yanlarındaki bakanlarla ilimize gelerek 15 Temmuz Milli İrade Meydanında yapılan mitinge katılan ve hemşerilerimizle istişarelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım tarafından.

     Aynı yılın 14 Nisan günü ise DDY genel müdürü İsa Apaydın tarafından yıl içinde ihalesinin yapılacağı ve temelinin atılacağı sözü verilen.

   2018 yılında ise 24 Haziran Genel seçimleri için 2 Haziran günü ilimize gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ihalesinin yakında yapılacağı belirtilen,15 Ağustos günü ise Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından ise teyit edilen Aksaray-Ulukışla tren hattımızla Aksaray-Konya ve Aksaray-Nevşehir tren hatlarımıza mutlaka yıl içinde ihalelerinin yapılmasının  sağlanması.

    Ankara-Pozantı otobanı hizmete açılmadan Aksaray merkez ilçesiyle birlikte Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerimizin, Şereflikoçhisar, Evren, Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla  ilçelerinin de can damarı olan E.90 Karayoluna en az birer şerit ilavesiyle bu yollarda trafik seyrini tehlikeye sokan geçişlerin sıkça yapıldığı yerlerde yolun üstünden karşıdan karşıya geçen insan, yük ve araçlarla hayvanların yolun altından karşıya geçmesini sağlayacak yeterli sayı, genişlik ve yükseklikteki alt geçitlerin yapılması.

    Hızla büyüyen OSB´de yatırım yapanların ulaşımları ve yatırım yapacak olanların ise teşviki için ilimiz merkezine çokta uzak olmayan bir yerde yılın 4 mevsimi 7/24 tüm hava şartlarında çalışabilecek ilimize ait olan bir Hava limanının yatırım proğramına alınması.

   Tıp fakültemizin en kısa zamanda kendi ilimizde eğitime başlaması, geçen sene Kasım ayında hizmete açılan Aksaray  araştırma hastanesinin taşınmasıyla boşalan SGK yanındaki eski SSK hastanesinin  ilimiz sınırları içinden geçen araçların sebep olduğu kazalarda yaralananlara en  Trafik Hastanesi haline getirilmesi ve diğer hizmetleri zamanında alsınlar.? Dediler.(Haber Araştırma, belge, bilgi  Ali Genç)



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli