Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Bu Düğüm Ancak Kamu Otoritesinin Hakemliğiyle Çözülebilir

Bu Düğüm Ancak Kamu Otoritesinin Hakemliğiyle Çözülebilir

Bu Düğüm Ancak Kamu Otoritesinin Hakemliğiyle Çözülebilir

   *Özelleştirmeden sonra ikiye ayrılarak Elektrik enerjisini sağlamanın yanında bakım ve onarımları da üstlenen kurumu Mepaş,sağlanan bu enerjinin perakende satışını ve  tahsilatını yapan kısmı ise Medaş ismini alan kurumların Tedaş binasını bırakarak başka yere taşınması nedeniyle hem vatandaş, hem iş hanı esnafı tepki gösteriyor.

  *Vatandaşlar ve Esnafın gösterdiği tepkinin iletildiği kurum tarafından bu konuda verilen bilgide ise Tedaş binasının iki kurum haline gelen birimlerin teknik olarak hizmet vermesinin mümkün olmaması nedeniyle başka yerde hizmet edildiği, bırakılan binanın ise hem kendilerince korunduğu, hem de giderlerine katkı sağlandığı belirtilen herkesin kendisini haklı gördüğü sıkıntı ancak kamunun tarafları dinlemesi ve bundan sonraki hakemliğiyle çözülebilir.

 

  Aksaray Tedaş binasından özelleştirmeden sonra geçtiğimiz yıllarda ikiye ayrılarak  ? Medaş ve Mepaş ? ismini alan kurumlarının kiralanan başka yerlerde hizmet vermeleri nedeniyle vatandaşlar eski alışık oldukları yerde kurumu bulamamaktan, burada bulunan esnaflar ise vatandaşların sürekli şekilde kendilerine kurumun yerini sormaları nedeniyle ve başka yere taşınılmasıyla edilmesiyle binanın sahipsiz kaldığı yönündeki şikayetlerine karşılık kurumun ise teknik sebeplerle binanın kaderine terk edildiğinin belirtmeleriyle ortada kalan sorun ancak kamunun tahkikatı ve bu tahkikat ten sonraki hakemliğiyle ya çözülebilecek.

VATANDAŞ? MEDAŞI SORMAKTAN ESNAF İSE SORULARI CEVAPLAMAKTAN BIKTIK? DİYOR !!!

   Elektrik faturalarını ödemek, abone olmak, abonelerini kapatmak veya taşımak ile kuruma diğer meseleleri için gelen vatandaşlar yıllardır alışık oldukları yerde kurumu bulamamaları nedeniyle yeni yeri sormaktan, kurumun eski yeri olan 3 Nolu Belediye İşhanı esnafının ise sürekli kurumu soran vatandaşlara adres tarif etmekten bıktıkları, ayrıca  Medaş ve Mepaş´ın buradan ayrılmasıyla binanın sahipsiz kaldığı bu nedenle de kamu malının zarar gördüğünü iddia ederek şikayetçi oluyorlar.

MEDAŞ YETKİLİLERİ BİNANIN DAĞITIM VE PARAKENDE SATIŞIN AYRILMASIYLA İKİ KURUMUN BİRBİRİNDEN TAMAMEN AYRILMASI NEDİNİYLE HİZMETE CEVAP VERMEMESİYLE BIRAKILDI!

  Vatandaşlar ve esnafın bu konudaki şikayetleri üzerine önce  Aksaray Medaş  Müessese Müdürü Şuheda Yanar´a daha sonra ise  kurumun Konya Genel Müdürlükteki Basınla ilişkilerden sorumlu yetkilisi Arif Cerav´la görüşerek vatandaşlar ve esnafların şikayetlerini ileterek neden kurum binasının bırakılarak kiralık yere taşındığını ve bu taşınma ile binanın zarar görüp görmediğini, esnafların mağdur edilip edilmediğini sorduk.

  Şüheda Yanar ve Arif Cerav bu konuda verdikleri bilgilerde? Özelleştirmeden önce Elektrik kurumu hem dağıtım, hem de perakende satışını birlikte yapıyorlardı.

 Özelleştirmeden sonra Meram Elektrik  dağıtım ve Pazarlama olarak ikiye ayrıldığından ve her iki müessesenin işlevi ayrı olduğundan giriş ve çıkışları da ayrı olan bir  yerde çalışmaları gerekiyordu.

   Mevcut binanın buna müsait olmaması nedeniyle kiralanan ve şehir merkezine çokta uzak olmayan oto park sıkıntısı da eski binaya göre daha az olan yere taşındık.

   Bu taşınmadan sonrada 39 yıllığına bize kullanma hakkı verilen binanın giriş ve çıkışlarını emniyete almamızın yanında belirli zamanlarda burası kontrol edilmekte, ayrıca bize düşen binanın ortak tüm giderleri de kurumumuzca karşılandığından bina her hangi bir zararda görmemektedir. ?dediler.

 İKİ MÜSSESEDEN BİRİSİNİN ESKİ YERDE HİZMET VERMESİYLE HEM ŞİKAYETLER AZALACAK,HEMDE KİRADAN TASARRUF YAPILMASI İÇİN KAMUNUN ÇÖZÜM İÇİN HAKEM OLMASI BEKLENİYOR!!!   

   Kurumun bu konudaki bilgilerini ilettiğimiz şikayet sahipleri Komu otoritesine ve bu otoritenin en yetkili makamı olan Valilik makamına çağrıda bulunarak ?Şikayetlerin milimize edilmesi için en  Mdaş ve Mapaş kurumlarından vatandaşla en çok irtibatı olan kısmının eski binasına taşınarak hem kiradan kurtulması, hem de içinde bulunan binanın daha da iyi korunacağından kamu malının gözetilmesi için Vilayet adına il Ticaret ve Sanayi Müdürlüğüyle diğer ilgili kurumlar hakem olarak şikayetlerimizi  dinlemelerini ve  tarafların dinlenmesinden sonra sağlanacak hakemlikle belirtilen meseleleri gidermelerini bekliyoruz.? dediler.(Haber Ali Genç)

 

 



Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı