Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Brisa Aksaray Lastik Fabrikasının inşaat çalışmaları başladı

Brisa Aksaray Lastik Fabrikasının inşaat çalışmaları başladı

4 bin kişinin istihdam edileceği, Brisa Aksaray Lastik Fabrikasının inşaat çalışmaları başladı

             Aksaray Valisi Şeref Ataklı: ‘2017 sonunda üretime başlayacak fabrikada yılda 4,2 milyon adet lastik üretimi yapılacak.’

Sabancı Holding ve dünyanın en büyük lastik üreticilerinden olan Japon Bridgestone Corporation’ın ortaklığı sonucu Aksaray’da 1000 dönüm alan üzerinde kurulacak lastik fabrikasının inşaat çalışmaları başladı.  Aksaray Valisi Şeref Ataklı 2017 yılı sonunda üretime geçmesi planlanan fabrikada yaklaşık 4 bin kişinin istihdamının öngörüldüğünü belirterek Brisa’nın Aksaray fabrikasında yılda 4,2 milyon adet lastik üretileceğini söyledi.

Vali Ataklı, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar ile Brisa’nın Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde inşaat çalışmaları başlattığı alanda incelemelerde bulunarak, Brisa İnşaat Grubu Müdürü ve Aksaray yatırımının proje kontrol amiri Bülent Yılmaz’dan bilgi aldı.

Brisa’nın Aksaray OSB’deki yatırımı için çalışmalarına başladığını ifade eden Vali Ataklı yaptığı açıklamada: ‘ Lastik üretimi yapacak fabrikanın kapalı alanlarının yapılacağı yerlerde yer altına beton kazık çalışması yapılıyor. 2 bin 300 adet beton kazığın (fore kazık)  çakılma işlemleri başlatıldı. Beton kazık gerektirmeyen bölümlerde inşaat çalışmaları da devam edecek. ‘dedi.

-Brisa Aksaray için ülkemiz için çok önemli bir imkan

‘Kamuoyunda Brisa yatırım yapacak mı,  yapmayacak mı şeklinde tereddütlerin oluştuğunun anlaşıldığını ancak böyle bir tereddüde kesinlikle mahal olmadığını vurgulayan Vali Ataklı; ‘Brisa yetkilileri süratle çalışmalarını sürdürüyorlar. 2017 yılı sonu itibariyle inşaatın tamamlanarak üretime geçilmesi planlanıyor. Brisa Aksaray için Ülkemiz için çok önemli bir imkân, ilk etapta binin üzerinde istihdam sağlayacak, bütün bölümlerin tamamlanmasıyla toplamda yaklaşık 4 bin kişinin istihdamı sağlanmış olacak.  Fabrikada yılda 4,2 milyon lastik üretimi planlanıyor. Bunlar önemli ve büyük rakamlar bir an önce faaliyete geçmesini bekliyoruz.’ diye konuştu.

İnşaat çalışmaları hakkında Vali Ataklı’ya bilgi veren, Brisa İnşaat Grubu Müdürü Bülent Yılmaz Aksaray da yapılacak fabrikanın 4 bölümden oluşacağını 300 milyon dolarlık 1. Bölüm için inşaat çalışmalarına başladıklarını söyledi.  Fabrikanın yapılacağı alanda temel için toplam 2 bin 300 adet fore kazık yerleştireceklerini ifade eden Yılmaz,  mevsim şartlarına göre yatırımla ilgili diğer inşaat çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Yılmaz, Brisa’nın Aksaray’da yapacağı yatırımın tümüyle bitirilmesi ile İzmit’teki 360 bin metrekare kapalı alanı olan tesislerden daha büyük bir fabrikaya sahip olacağını sözlerine ekledi.

 

 



Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli