Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Bölgenin ve Şehrin İlk Engelsiz Yaşam Merkezinin Temeli Atıldı

Bölgenin ve Şehrin İlk Engelsiz Yaşam Merkezinin Temeli Atıldı

Bölgenin ve Şehrin İlk Engelsiz Yaşam Merkezinin Temeli Atıldı


Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in seçim öncesi vaat ettiği projelerden olan Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. 
Temel atma törenine Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile birlikte Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Rektör Yusuf Şahin, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu As Başkanı Ensar Kurt, Türkiye Beyazay Derneği Düzce Temsilcisi Nurullah Çelebi, Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya, il protokol üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Engellilerden oluşan Mehter takımının gösteri yaptığı temel atma töreninde Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya Engelli Koordinasyon merkezinde yapılan faaliyetler hakkında sunum yaptı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür etti. Aksaray Belediyesi’nin Engelli Koordinasyon Merkezinde düzenlediği kurslardan ve etkinliklerden faydalanan öğrenciler tören alanında yeteneklerini sergiledi. Engelli sporculara protokol üyeleri tarafından madalyaları takdim edildi. 
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, engelliler yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerine plaket takdim etti. 

Engelsiz Yaşam Merkezi Bölgemizde ve Şehrimizde İlk Olma Özelliği Taşıyor

Temel atma töreninde plaket takdiminin ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Engelsiz Yaşam Merkezinin bölgede ve Aksaray’da ilk olma özelliğinin olduğunu söyledi. Başkan Dinçer konuşmalarının devamında şu ifadeleri kullandı; Toplamda 2 Bin 500 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek tesissimiz 2 kattan oluşuyor. Engelsiz Yaşam Merkezi projesi içerisinde atölyeler, derslikler, spor salonları, kafeterya ve daha birçok sosyal donatı alanı yer alıyor. Engelli Koordinasyon Merkezimizde Engelli derneklerimizin yürüttüğü faaliyetler bu merkezimizde daha kapsamlı yürütülecek. 

Bu merkezimiz sadece eğitim faaliyetlerinin yanında engelli bireylerimizin kendilerini geliştirebileceği, meslek sahibi olabilecekleri bir merkez olacak. Aynı zamanda sportif faaliyetler, sanatsal etkinlikler, öğrenci ve velilerine yönelik değerler eğitimi, ailelerimize danışmanlık hizmetleri verilecek. Yine Engelsiz Yaşam Aracımız, engelli birey ve ailelerinin ulaşımını sağlayacak. 
Engelsiz Yaşam Merkezimizin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. ‘’ Dedi. 
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ardından kürsüye çıkan Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise konuşmalarında şu ifadeleri kullandı; ‘’Bu programımızın adına Engelsiz yaşam merkezinin temel atma töreni diyoruz ama çalışmalar daha önceden başlamış. Engelli kardeşlerimiz kendilerine yönelik yapılacak tesisin temel atma törenini kendileri atıyor. Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer’e ve bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Hayırlı uğurlu olsun’’ ifadelerini kullandı. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu