Aksaray

02.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10

BM’deki liderlere 'Farklı İnanış Ortak Anlayış' ve 'BM Reformu' kitabı

BM’deki liderlere

BM’deki liderlere 'Farklı İnanış Ortak Anlayış' ve 'BM Reformu' kitabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'nda Devlet Başkanları ve liderlere, Başkanlığımız tarafından hazırlanan "Aynı Coğrafyada Barış İçinde Farklı İnanış Ortak Anlayış" ile "BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım" kitaplarını takdim etti.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlere Türkiye'de farklı din ve inanç gruplarına yönelik son 21 yılda atılan demokratikleşme adımlarının, kapsamlı reformların ve hukuki düzenlemelerin yer aldığı "Aynı Coğrafyada Barış İçinde Farklı İnanış Ortak Anlayış" ile "BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım" kitaplarını hediye etti.

Geçen yılki BM Genel Kurulu için hazırlanan ve Türkiye'nin BM reformuna ilişkin tezlerini ortaya koyan "BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım" kitabı, "Neden BM Reformu Yapılmalı?", "Uluslararası Barış Alanında Birleşmiş Milletler’in Önemi, Barış Gücü ve İnsanlığın Sorunları", "BM Reform Gerekçeleri ve Önerileri" olmak üzere 3 bölümden oluşuyor.

Bu yılki BM Genel Kurulu için hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdim yazısını kaleme aldığı "Aynı Coğrafyada Barış İçinde Farklı İnanış Ortak Anlayış" kitabında ise "Farklı Dil ve Lehçelerin Kullanılmasının Önündeki Engellerin Kaldırılması", "Cemaat Vakıflarının Mülk Edinmelerinin Kolaylaştırılması", "Eğitim Sisteminin Daha Demokratik ve Çoğulcu Bir Yapıya Kavuşturulması", "Farklı Din ve İnanç Gruplarının Kültürel Haklarının Genişletilmesi", "Farklı Din ve İnanç Gruplarının Özgürlük Alanlarının Genişletilmesi" başlıkları yer alıyor.

Kitapta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın farklı din ve inanç gruplarının temsilcileriyle yaptığı tarihî görüşmeler ve bu alanda yapılan çalışmaların kronolojisi de bulunuyor.

Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitapta, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde her alanda atılan demokratik iyileşme adımlarının dil, din, ırk ayırt etmeksizin toplumun tüm kesimlerine ulaştığı vurgulanıyor.

Kitapta, "Türkiye dün olduğu gibi bugün de farklı din ve inanç gruplarıyla aynı gök kubbe altında huzur içinde yaşama gayretine dair her alanda somut ve kalıcı adımlar atmaya devam edecektir." ifadelerine yer veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, takdim yazısında, bir ülkenin medeniyet seviyesinin, ekonomik ve teknolojik gelişmişlikle birlikte bireylerin din ve inanç hürriyetlerinin tam anlamıyla yaşayabilmeleriyle mümkün olduğunu belirtti. Erdoğan, Bir cihan devleti olan Osmanlı'nın 6 asır boyunca farklı inanç, kültür ve dile mensup tebaasını, barış ve huzur içinde ancak bu şekilde yönetmeyi başardığını vurguladı.



Sel, yıldırım ve fırtınaya dikkat! Meteoroloji uyardı
81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da
Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit askerlerin ailesine başsağlığı mesajı
Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1 Mayıs mesajı
LPG'ye indirim geliyor!
Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL
KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk destek
İstanbul'da 1 Mayıs... 210 gözaltı!
Başkan Akbulut'tan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı
Metina'da 2 terörist etkisiz!
Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor
Akıllı ulaşımda önemli zirve yarın başlıyor
İYİ Parti'de devir-teslim yapıldı... Akşener devri sona erdi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı