Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Berat Kandil ve 1 Mayıs Mesajları

Berat Kandil ve 1 Mayıs Mesajları

Berat Kandil ve 1 Mayıs Mesajları

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy´un, Berat Kandili Mesajı

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Berat Kandili vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.Berat Kandilinin 11 Ayın sultanı Ramazan ayının da habercisi olduğunu belirten Başkan Altınsoy mesajında, "Hayatımızın en güzel anlarını yaşadığımız mübarek kandil gecelerinden olan, kutsiyetiyle gönüllerimize ilahi bereket bahşeden ve 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerifin müjdecisi olan mübarek Berat Kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu mübarek geceler rahmet, bereket, birlik, beraberlik, şükür, mağfiret ve sevgi duygularıyla insanların Yüce Allah´ın huzuruna bir adım yaklaşma vesilesidir. Kandil geceleri feyziyle sadece karanlık gecelerimizi değil aynı zamanda manevi iklimiyle bunalan gönüllerimizi aydınlatarak zihinlerimizi berraklaştırır. Bu gecede anne, baba, eş, dost ve akrabalarımızı tebrik etmek hayır dualarını almak özellikle ihtiyaç sahibi kardeşlerimize elimizi uzatmak en anlamlı davranışlardır. Yunus Emre´nin söylediği gibi ´yaratılanı severiz, yaratandan ötürü´ düşüncesiyle hareket eden bir medeniyetin onurlu birer temsilcisi olarak manevi güzelliklerin dünyamızı aydınlattığı bu güzel gecenin tüm dünyadaki kötülüklerin sona ermesi barış, huzur ve güven ortamının tüm İslam Âlemine ve insanlığa hakim olması, mağduriyet altında yaşayan ve ezilen din kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olması en önemli duamız ve temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslâm Âleminin mübarek Berat Kandilini en içten dileklerimle tebrik ediyor ve Ramazan-ı Şerif´in habercisi bu özel gecenin, ülkemizin ve İslâm Âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah´tan niyaz ediyorum? dedi.

İL BAŞKANI ALTINSOY´UN, 1 MAYIS MESAJI?

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Altınsoy, mesajında şu ifadelere yer verdi; ?Bizler millet olarak, işçilerimizin alın terinin önemini, kutsallığını bilen, bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Bu anlamda hükümetimiz, milletimizden aldığı güçle, daha güçlü, daha huzurlu, daha gelişmiş, insan hak ve hürriyetlerinin özgürce yaşanabildiği bir Türkiye için çalışmalarını sürdürüyor. Bununla birlikte, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olan işçi bayramının insan onuruna yaraşır bir şekilde bayram havasında, huzur, güven ve barış ortamında kutlanması için herkesin üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olması faydalı olacaktır. Bizlerin de arzusu ve çalışmalarımızdaki temel hedefimiz, çalışanlarımızın iş güvenliği ve sağlığının iyi bir derecede olduğu ortamlarda çalışmalarıdır.

AK Parti döneminde her zaman işçi kardeşlerimizin yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. AK Parti 16 yıldır verdiği sözlerin tümünü yerine getirdiği gibi işçi kardeşlerimize verilen kadro sözünü de yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktadır. Kadın işçilerimize doğum izninden, süt iznine, yarım zamanlı çalışmaya kadar bütün haklar verilmiştir. Bu vesile ile işçi ve emekçi vatandaşlarımızın Emek ve Dayanışma günlerini en kalbi duygularımla kutluyorum? dedi


Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın Berat Kandili Mesajı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yazgı, mesajında; ?Berat Kandili, Müslümanlar olarak vicdanlarımızı muhasebeye çekme, nefislerimizi terbiye etme, kötülüklerden arınma ve hatalarımızın telafisi için eşsiz bir fırsat sunmaktadır? dedi.Şaban ayı içerisinde yer alan ve Ramazanın müjdecisi olarak da bilinen Berat Kandili dolayısıyla açıklamada bulunan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ?Berat, borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma anlamına gelmektedir. Bu geceler Müslümanlar için bir fırsat gecesidir. Müslümanlar olarak böylesine önemli bir günün feyz bereketinden istifade etmeliyiz.Kandil vesilesi ile aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyor, tüm İslam âleminin Berat Kandilini kutluyorum. Bu gecede yapacağımız ibadet, duaların kabul olmasını Cenabı Hak´tan niyaz ediyorum? dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa ÇÖLKESEN, Beraat Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı

?´Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla´ya sunacağı ve O´nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir.

Beraat Gecesi bilerek ya da bilmeden işlediğimiz hata ve günahlardan tövbe edip, kalplerde bıraktığı kirlerden arınma, sıkıntı ile bunalan ruhlarımızın Rabbimizin rahmet ve mağfiretine ulaşması adına Müslümanların önüne açılmış bir fırsat kapısıdır.

Böylesi mübarek bir gecede toplumsal sorumluluklarımızın farkına varıp, tahammül ve hoşgörü içerisinde birbirimizi severek, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakarlığa dönüştürmek, güzel olanı paylaşmak bizler için birer fırsattır.

Bu duygular içerisinde, ülkemizin, Türk-İslam aleminin birlik, dirlik ve selametine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün Müslümanların tövbe ve duaların kabulü ile arınması ve affına vesile olmasını Yüce Allah´tan niyaz ederek; tüm Aksaray´lı hemşerilerimizin Beraat Kandilini kutlar; sevgi ve saygılarımı sunarım."

Başkan Yazgı´nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yazgı, mesajında; ?Emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan tüm işçi ve emekçilerimizin yanındayız? ifadelerini kullandı.

Başkan Yazgı; çalışmanın, üretmenin, ülke ekonomisine katkı sağlamanın ve alın teri dökmenin kutsal bir faaliyet olduğunu söyleyerek ?Millet olarak helal kazancı yücelten, üretimde ve paylaşımda adaleti savunan bir anlayışa sahibiz? değerlendirmesinde bulundu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nün temelinde birlik ve beraberlik olduğunu aktaran Başkan Yazgı, ?Ülkemizin güçlü yarınları için emek sarf eden tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü kutluyorum. Tüm çalışanlarımıza ve işçilerimize barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir çalışma hayatı temenni ediyorum? dedi.

Aksaray Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aktürk´ün, Berat Kandili Mesajı

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Aktürk, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu gecenin Müslümanlara vicdanını muhasebeye çekme, nefsini terbiye etme, kötülüklerden arınma ve hatalarını telafi için eşsiz bir fırsat sunduğunu belirtti. Aktürk, şunları kaydetti, ?Bu kutsal gece İslam kaynaklarında "rahmet, icabet, gufran, kısmet, takdir, hayat ve mübarek" olarak nitelendirildiğini belirterek, dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesile konumundadır. Berat gecesini idrak her türlü zaaflarımıza, isyanımıza, nisyanımıza ve tuğyanımıza rağmen yüce Rabbimizin affediciliğini unutmadığımızı gösterir.Mübarek üç aylar içinde yer alan bu gecenin, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam dünyasının beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatı olarak Berat Kandilinizi tekrar kutluyor, bu anlamlı gecenin, Vatanımıza, Aksaray´ımıza ve tüm islam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum? ifadelerine yer verdi.

?AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI AKTÜRK´ÜN, 1 MAYIS MESAJI?

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Aktürk mesajında; ?İşçi ve emekçi kardeşlerimizin, tüm dünyada birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan ´1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü´ tebrik ediyorum. Emeği, alın terini ve helal kazancı kutsal sayan, üretimde ve paylaşımda adaleti savunan bir kültür ve medeniyetin mensupları olarak, tüm çalışanların emeklerinin tam karşılığını almalarını önceliklerimiz arasındadır. Biz AK Parti hükümeti olarak sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde, çalışanların sorunlarının çözümü, onların çok daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için çaba harcamaktayız.

Son 15 yılda gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle çalışma hayatına dair birçok beklentiyi karşılayabilen Türkiye; sendikalarımız ve sivil toplum örgütlerimizin de katkılarıyla çalışma hayatımızdaki ve endüstriyel ilişkilerimizdeki sorunların asgariye indirilmesi için ihtiyaç duyulan adımları atmaya devam etmektedir.

Bu anlayışla, ben tekrardan tüm işçi, memur ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü kutluyorum? dedi

Aksaray İyi Parti İl Başkanı Özhan Türemiş´in Berat Gecesi Mesajı

Berat gecesi feyizli ve bereketli bir gece olması nedeniyle Mübarek Gece; günahların bağışlanması ve kulların günahlardan arınması nedeniyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi isimlerle de anılmıştır. Hem insanlık hem ülkemiz adına top yekun yaşanan manevi kayıplar üzerine yeniden düşünüp, yaşanan huzursuzlukların sona ermesi, akan kan ve gözyaşının dinmesi, dinimiz, vatanımız ve milletimizin iyiliği, huzuru ve selameti için sevgi ve hoşgörü içinde birlikte yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve hayata geçirmek için dua ve niyazda bulunmalıyız. Yüce Rabbimiz tüm dualarımızı kabul etsin, rahmetini bereketini üstümüzden eksik etmesin iyilikler nasip etsin. Kandiliniz mübarek olsun.

            Aksaray İl Genel Meclis Başkanı M.Mehmet Tüzün Berat Kandili Ve 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı Yayınladı.

Meclis Başkanı Mehmet TÜZÜN Berat Kandili mesajında;

Tövbe kapılarının açık olduğu böyle günlerde, fırsatı ganimet bilerek, Allah´ın af ve mağfiretine sığınmalı, O´na layık kul ve ümmet olmaya çalışmalıyız.Artık, hem insanlık hem ülkemiz adına topyekün yaşanan manevi kayıplar üzerine yeniden düşünüp, yaşanan huzursuzlukların sona ermesi, dinimiz, vatanımız ve milletimizin saadeti, huzuru ve selameti için sevgi ve hoşgörü içinde birlikte yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve hayata geçirmek için dua  ve niyazda bulunmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Aksaraylı hemşerilerimizin ve İslam aleminin mübarek Berat Kandilini kutluyor, ülkemizin, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Yüce Allah´tan niyaz ediyorum.1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajında ise;

?Çalışma hayatındaki kalkınmanın yegâne anahtarı işçilerimizin emeklerine verilen saygının bir ifadesi olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlamanın hassasiyeti içerisindeyiz. Hayatımızı kolaylaştıran her yapının inşasında imzası olan işçi kardeşlerimizin ülkemiz ekonomisi ve sosyal kalkınmasındaki en büyük güç kaynağı konumunda oldukları bilinmektedir.´´

 Refah düzeyinin yükselmesinde, Aksarayımızın ve cennet vatanımızın gelişmesinde önemli rol oynadığını bildiğimiz işçi ve emekçilerimizin en iyi şartlara kavuşmaları adına gereken tüm çalışmaları yapıyoruz. Devletimizin; çalışanlarımız, sendikalarımız ve sivil toplum örgütlerimizle işbirliği içerisinde yürüttüğü çalışmalar, ülkemizin daha parlak bir geleceğe yürüyüşünde büyük önem taşımaktadır. Kendilerine duyduğumuz güvenle, çalışanlarımız da dün olduğu gibi, bugün ve yarın da aynı anlayış çerçevesinde tüm toplumun desteğini almaya, birlik ve beraberlik içinde sürdürülecek çalışmalara daha da özen göstereceklerine inanıyorum. 

Bu vesileyle, bütün işçilerimizin, çalışanlarımızın, emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü kutluyor; Aziz Milletimizi, çalışma hayatının tüm katılımcılarını, en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.                                           

TÜRK İŞ AKSARAY İL TEMSİLCİSİ ve TÜRK METAL SEN AKSARAY 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI MUHTEREM TAŞDEMİR´İN 1 MAYIS 2018 BASIN AÇIKLAMASI

 EMEK , BARIŞ , ÖZGÜRLÜK , ADALET , EŞİTLİK , DEMOKRASİ , DAYANIŞMA VE İNSAN ONURUNA YAKIŞIR BİR GELECEK İÇİN ;

ÜLKEMİZİN BÜYÜMESİ , İLERLEMESİ VE HEDEFLERİNE ULAŞMASINDA , EMEK VE ALIN TERLERİYLE ÖNEMLİ PAY SAHİBİ OLAN BİZ EMEKÇİLER ; DİN , DİL , IRK VE SİYASİ DÜŞÜNCE AYRIMI OLMAKSIZIN , EMEK GÜCÜYLE YAŞAM MÜCADELESİ VERENLER OLARAK , ORTAK TALEPLERİMİZİ YÜKSEK SESLE DİLE GETİRMEK İÇİN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BİR KEZ DAHA MEYDANLARDA BİR ARAYA GELECEĞİZ .

ZORLU MÜCADELELER SONUNDA ELDE ETTİĞİMİZ HAKLARIMIZ YOĞUN BİR SALDIRI ALTINDA.YAŞAMA VE ÇALIŞMA ŞARTLARIMIZ GİDEREK BOZULUYOR. ÜCRETLERİMİZ ARTAN FİYATLAR KARŞISINDA SÜREKLİ ERİYOR .BİZLER KARŞILAŞTIĞIMIZ SORUNLARA KARŞI TALEPLERİMİZİ SESLENDİRMEK VE SOMUT ADIMLAR ATILMASI İÇİN MEYDANLARDAYIZ . EĞİTİM , SAĞLIK , SOSYAL GÜVENLİK HAKLARIMIZ PİYASA ŞARTLARINA BIRAKILIYOR . İŞ KAZALARI HER AY YÜZLERCE ARKADAŞIMIZI YAŞAMDAN KOPARIYOR .

KAMU KURUMLARINDAKİ TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI ÖNEMLİ BİR KAZANIM OLMASINA KARŞILIK , BİRÇOK TARTIŞMA VE YENİ SORUNUDA BERABERİNDE GETİRİP MAĞDURİYETLERE NEDEN OLDU . BU MAĞDURİYETLERDEN EN ÖNEMLİSİ , KAPSAM DIŞINDA KALAN TAŞERÖNLERDİR . DİĞER YANDAN İŞÇİLER ARASINDA ÜCRET VE ÇALIŞMA ŞARTLARI BAKIMINDAN AYRIM SONA ERMEMİŞTİR .

GÜVENSİZLİĞİ SÜREKLİ HALE GETİREN GEÇİCİ VE MEVSİMLİK İŞÇİLİK UYGULAMALARINDA İYİLEŞTİRME YAPILARAK 4 AYA KADAR DAHA FAZLA ÇALIŞMA OLANAĞI SAĞLANMIŞ ANCAK DAHA SÖZLEŞME YAPILMAMIŞTIR .

BİZ EMEKÇİLER , GÜVENCESİZ VE KURALSIZ ÇALIŞMAK , UCUZ İŞGÜCÜ OLMAK VE İŞ KAZALARINDA CANLAR VERMEK İSTEMİYORUZ . SENDİKASIZLAŞTIRMAYA , KIDEM TAZMİNATIMIZA , HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARMALARA , AÇLIĞA VE SEFALETE , BİZLERLE BİRLİKTE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİN ÇALINMASINA KARŞI ALANLARDA OLACAĞIZ .

KADINLARA YÖNELİK ERKEK EGEMEN SÖYLEM VE EYLEMLER SON BULMALI , KADINLARIN ÇALIŞMA YAŞAMINA AKTİF BİR ŞEKİLDE UZUN VADELİ KATILIMINI SAĞLAYACAK SOSYAL POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMELİDİR .

HER TÜRLÜ ÇOCUK EMEĞİNİN ORTADAN KALDIRILMASINI SAĞLAYACAK PROGRAMLAR EN HIZLI ŞEKİLDE UYGULAMAYA KONULMALIDIR .KADINLARA VE ÇOCUKLARA YÖNELİK ŞİDEDET VE KÖTÜ MUAMELE ENGELLENMELİDİR .

 

 



Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
İllerde bugün hava durumu nasıl olacak?
Mobil Market'te ucuz ete hücum ettiler
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı