Aksaray

20.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:34

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Aksaray Barelediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapımı tamamlanarak açılışa hazırlanan Çocuk Eğlence Merkezinde incelemelerde bulundu.  

İstiklal Mahallesinde Pazar alanı yanında yapımı tamamlanan Çocuk Eğlence Merkezinin kaba inşaatı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Çocukların hizmete alınmasını merakla beklediği yeni tesisin içerisine oyun gruplarının kurulumu ve etkinlik alanlarının yapı için çalışmalara devam ediliyor. Çocukların heyecanla beklediği, Çocuk Eğlence Merkezi tamamlandığında çocukların bilişsel, fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayacak. 2 Bin metrekare alana sahip tesis içerisinde oyun alanları, kum havuzları, mescit, kafeterya, idari binası, bahçesinde oyun grupları ve satranç tahtaları bulunuyor.

 

Çocuk eğlence merkezinde çocukların güvenle kullanabilmesi için kurulumu yapılan oyun gruplarında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Çocuk Eğlence merkezimiz, çocuklarımızın bir araya gelebilecekleri, yaş ve gelişim dönemine uygun oyuncaklar ve oyunlar ile zaman geçirebilecekleri, yeni şeyler keşfedip- öğrenebilecekleri, grubun bir parçası olarak paylaşmayı öğrenebilecekleri, haftanın belirli gün ve saatlerinde ebeveynlerle birlikte katılım sağlayacakları yeni bir tesis oldu.
 

Bu yeni eğitim ve sosyal tesisimizde Çocuklarımızın, psiko-motor, duyusal, bilişsel, duygusal, zihinsel ve fiziksel becerilerini kendi akranları ile sosyal bir ortamda, öğretmen gözetiminde, materyaller eşliğinde geliştirebileceği, her yönden gelişimi destekleyen bir mekânı tasarlayarak hizmete sunduk. Hepimiz biliyoruz ki son yıllarda kentleşmenin sebep olduğu izole yaşam, çocukların sosyalleşmesini olumsuz etkilemektedir.  
 

Son yıllarda çocuklar sokakta, bahçede veya parklarda oynaması, arkadaşlık ilişkisi kurması gereken yaşlarda; çağın getirdiği telefon, tablet ve televizyon gibi teknolojik aletlerin yaygınlaşmasıyla birlikte saatlerce bu teknolojiye maruz kalıyor. Teknolojinin öğrenme üzerinde olumlu etkileri olduğu (bilinçli bir şekilde programların seçilmesi ve zaman sınırlaması getirilmesi halinde) kabul edilse de çocukların sosyal ve duygusal gelişimini olumsuz yönde etkiledikleri bilinmektedir.  Buna rağmen hayatımızın bir parçası olan bu aletleri çocukların hayatından soyutlamak mümkün olmadığı için çocuğun gelişimini destekleyecek kaliteli uyaranlar sağlamak toplum olarak hepimizin bir görevidir.  
 

Bizde bu süreçte ailelerimizin yanında olmak için çocuklarımız için rengarenk bir mekân tasarladık. Yakın zamanda açılışını gerçekleştirerek hizmete sunacağımız tesisimizde incelemelerde

bulunduk. Burayı çocuklarımızın heyecanla beklediğini biliyoruz. Çocuklarımızı bu tesise kavuşturmak için gayretle çalışıyoruz.’’ Dedi.  
 



İran Cumhurbaşkanı hayatını kaybetti
Dikkat! Toz taşınımı sürüyor
Düzensiz göçmenlere İçişleri'nden 'Kalkan'!
Hentbolde final serisi maçları başladı
TBMM'de kanun teklifi görüşmeleri sürecek
Bakan Bak'tan gençliğin gurur tablosu
Fırat Kalkanı'nda 5 terörist etkisiz
İletişim'den New York’ta 'Türkiye Yüzyılı' sergisi
LÖSEV'li gençler Ata'larına söz verdi
Konut fiyatlarında yüzde 52 artış
Türkiye yüksek hızlı trenlerle taşındı
878 milyon TL'lik SED ödemeleri tamamlandı
Bakan Tekin 'Orijinal Atatürk Portesi' sergisinde
Bakan Bak gençlerle Anıtkabir'de
2 milyon yakın araca trafik denetimi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,07% 0,14
  • EURO

    35,07% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2529,73% 1,18
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Salı 25.9 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.6 ° / 12.9 ° Güneşli