Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, AK PARTİ TEŞKİLATINA PROJE VE YATIRIMLARI ANLATTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, AK PARTİ TEŞKİLATINA PROJE VE YATIRIMLARI ANLATTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, AK PARTİ TEŞKİLATINA PROJE VE YATIRIMLARI ANLATTI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, son 4,5 yıllık süreçte ortaya koyduğu tüm çalışmaları, yatırımları ve projeleri AK Parti İl, İlçe teşkilatı ve yönetim kurulu üyelerine anlattı. Altyapıdan üstyapıya, kültür ve sanattan sosyal hizmetlere, çevre, imar, ulaşım, spor ve daha pek çok alanda Aksaray Belediyesinin faaliyetlerini tek tek anlatan Belediye Başkanı Dinçer, “Aksaray’ımızda her yönüyle model ve örnek bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduk” dedi.

AK Parti il binasında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Muharrem Gür, AK Parti İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, görev süresinin 4,5 yılını parti mensupları ile birlikte değerlendirdi. Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk yaptı. İl Başkanı Aktürk, yerel seçimler öncesinde ön değerlendirme yapmak üzere toplantının gerçekleştiğini belirtti. 

Toplantıda AK Parti İl ve İlçe yönetimine görev süresi boyunca yaptığı yatırım, proje ve sunduğu hizmetleri anlatan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir genelinde belediyecilik faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütüldüğünün altını çizdi. 

Tamamlanan ve devam eden projeleri sıralayan Başkan Dinçer, “Belediye Hizmet Binamız, Kentsel Dönüşüm, Selçuklu Külliyemiz, Engelsiz Yaşam Merkezimiz, Çocuk Aktivite Merkezi, Ihlara Cam teras, Hasta Yakını Konukevi ve Külliye gibi birçok projelerimizde inşaat çalışmaları devam ediyor. Biz projelerimizin takipçiyiz. Her fırsatta saha incelemesi yapıyoruz, görüyor çalışmanın ne aşamaya geldiğini yerinde görüyoruz. 

Bunun yanında 4,5 yılda saymakla bitiremeyeceğimiz birçok projemizi tamamladık.Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi, Yeni Sanayi Sitesi, Sevgi Evleri,Salı Pazarı Güneş Enerji Santrali, Kadın Aktive Merkezleri, Kitap Konakları, Çorba evleri, Macera Park, Toplama ve Ayırma Tesisi, Şehir giriş çıkışları, Mahalle Konakları, Taziye evleri, Hamide Alaca Sosyal Tesisi, Kalanlar Millet Bahçesi, Fatih Millet Bahçesi, TOKİ Kapalı Pazar, Kurtuluş Pazarı, Cuma Pazarı, Perşembe Pazarı, Genç Osman Millet Kıraathanesi gibi birçok projeyi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 

Şehrimizde büyük ihtiyaç haline gelen Yeni Şehir Mezarlığında çalışmalar büyük oranda tamamladı. Dorikini mevkiinde 340 Bin Metrekarelik mezarlık projesi içerisinde idari bina, güvenlik binaları, geniş otoparkı ve mezarlıkta olması gereken gasilhane, morg, abdesthaneler gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. Yeni Mezarlık alanında aile mezarlığı, eş yanı mezarlığı, şehit mezarlığı, gazi mezarlığı, sıralı mezar, kimsesizler mezarı, çocuk mezarı ve asri mezarlığı gibi bölümler yer alıyor.

Bunun yanında şehrimizde restorasyonunu tamamladığımız ve restoresi devam eden birçok tarihi yapıyı gün yüzüne çıkardık. Kalanlar Mahallesi’nde Selçuklular dönemine ait Tarihi Kalanlar Köprüsü, Kılıçaslan tepesindeki II. Kılıçarslan Köşkü ve Türbesi, Yusuf Hakiki Baba ve Darphaneolarak bilinen Melik Mahmut Gazi Hangahı, Bedriye Medresesi başta olmak üzere Hasas Baba, Hamza Baba ve Kemal Baba türbelerinde restore çalışmalarının tamamlandı. Pir Ali Sultan türbesi ve mescidinde, Cemaleddin Aksaray-i Türbesinde ve II. Kılıçarslan Hamamında restore çalışmaları devam ediyor. 

Sosyal yardım konusunda engelli bireyler olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Engellilerin hayatını kolaylaştıran birçok uygulamayı başlattığımız gibi evde bakım, evde temizlik, bebek taksi, huzurlu yaşam taksi, hasta bakım ve hoş geldin bebek seti, mobil kuaför hizmeti gibi daha sayamayacağım birçok alanda toplumumuzun dezavantajlı kesimine süreklilik esasına göre hizmet veriyoruz.

Tarımda üreticilerimize rol model olma adına şehrimizde ilkleri başlattık. Lavanta Bahçesi kurduk. Atıl bulunan tarım arazilerini değerlendirerek geçtiğimiz yıl arpa ekimi yaptık. Arpaları una dönüştürerek ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Yine bu yıl aynı araziye nohut ekimi yaptık. Hasad edilen nohutları 12 bin 500 aileye ulaştırdık.   

Parklar yaptık, şehrimizin adının yeniden Yeşil Aksaray olarak anılması için her mevsime, toprak ve iklim yapımıza uygun fidanları toprakla buluşturduk. 4,5 yılda 400 bin yakın fidan ve ağaç dikimi yaptık. Kendi seramızı kurarak park ve bahçelerle orta refüjlere diktiğimiz mevsimlik çiçekleri kendi seralarımızda yetiştirmeye başladık. 

Yine altyapımızda büyük bir dönüşüm başlattık. İçme suyu nakil hatlarında asbestli boruları devre dışı bırakarak sağlıklı ve uzun ömürlü polietilen borularla yeniledik. Altyapısı eksik mahalleri kanalizasyon bağlantılarını tamamladık ve tamamlıyoruz.Asfalt serimimiz bu yıl aynı hızla sürüyor. Şehir ulaşımın daha konforlu ve güvenli olması için kavşak düzenlemeleri yaptık. 50 metrelik bulvar yolunu açtık ve yeni bir alternatif ulaşım aksı ile şehir içi trafiğini rahatlatan önemli çalışmalar yaptık. 

Kısacası belediyecilikte rol model olan, örnek projeleri şehrimizde uygulayarak hizmete sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz.

Önümüzdeki günlerde Şehitlik Müzesini, Bedriye Medresemizi, Bedir Muhtar Külliyemizi ve Makas Kent Parkımızın açılışını yapacağız. Bunun yanında Ekim ayı içerisinde Bağbozumu Festivali ve Kitap Fuarı düzenliyoruz. Bu toplantı vesile ile açılışlarımıza ve fuarımıza teşkilat mensuplarımızı davet ediyorum” dedi.

Başkan Dinçer’in projeleri sunum eşliğinde tek tek anlatırken sorulan sorulara da cevap verdi. AK Parti il ve ilçe yönetimi proje sunumundan dolayı Başkan Dinçer’e teşekkür ederek tebrik ettiler. 



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu