Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER 4,5 YILDA HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER 4,5 YILDA HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER 4,5 YILDA HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer 4,5 yılda hayata geçirdikleri projeler ve devam eden projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Projelerin yapım aşamasından ve tamamlanma sürecine kadar tüm aşamaları tek tek değerlendiren Başkan Dinçer Aksaray için durmadan yorulmadan çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Seçim vaadi olarak sundukları tüm projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Dinçer, şu projeler ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi; Bilim Festivali, Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali, Kitap Günleri, Kentsel Dönüşüm projeleri, Katı Atık Tesisi ve Toplama Ayırma Tesislerinin (TAT), Sıcak asfalt, yol yapım çalışmaları, Parklar, Millet Bahçeleri ve Ağaçlandırmalargibi birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de sosyal kültürel etkinlikleri en beğenilen belediyeler arasında yer aldıklarını söyleyen Başkan Dinçer sosyal ve kültürel etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ışığında bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz Bilim Festivali 3 gün sürdü.

Bilim Merkezimiz ev sahipliğinde TÜBİTAK ve Aksaray Valiliğimizin destek ve yürütücülüğünü üstlendiği Bilim Festivalinde 100'den fazla ulusal ve uluslararası firmanın katılım sağladı.

30 Bin Metrekarelik alanda gerçekleşen festivalimizde 200 etkinlik çadırı yer aldı. Toplumumuzun her kesimine hitap eden teknolojik ve bilimsel çalışmalar etkinlik çadırlarında icra edildi. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknoloji ışında geleceği yeniden inşa etmelerini arzu ediyoruz.

Bilim Festivalinin amacı TEKNOFEST Kuşağı olarak adlandırdığımız genç nesillerin bilgi ve teknolojiye olan ilgilerini artırmayı hedeflemekti, bu festivalle bu amaca ulaştığımızı düşünüyorum. Ayrıca bu yıl gerçekleştiğimiz festivalimizin içeriğini ve kapsamını nitelik ve nicelik bakımından artırdık ve bu doğrultuda etkinlik sayısı da arttı. Proje yarışması düzenledik. Savunma sanayimizin envanterinde bulunan askeri araç ve ekipmanlar ilk kez festivalimiz aracılığı ile sergilendi. Füze savunma sistemiz ‘Hisar’, askeri zırhlı araç ‘Ejder’, yine askeri personel zırhlısı ‘Vuran’ gibi diğer savunma zırhları, uzay teknolojileri gibi çok sayıda yerli ve milli teknoloji ürünlerimiz sergilendi. Sahne etkinlikleri, çocuk oyun alanları, gösteri, teknolojik ve bilimsel çalışmalarla dolu dolu bir festivali geride bıraktık. 

Kültür sanat etkinliklerimiz dahilinde yankı uyandıran etkinliklerimizden bir de Bağ bozumu ve üzüm festivalimiz oldu. Şehrimizin coğrafi işaretlerle tescillenmiş ürünü olan Hasandağı Üzümünü tüm dünyaya tanıtmak için bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz festivalimize yüzlerce vatandaşımız katıldı. Kargın köyümüzde düzenlediğimiz festivalimizdeHasandağı eteklerinde yetişen üzümün, pekmeze dönüşerek sofralara gelene kadar olan hikayesini anlattık. 

Her yaş grubu için birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptığımız kültür sanat etkinliklerini kitap günleri ile birlikte rekora imza attık. Bu yıl 5.’sini düzenlediğimiz kitap günlerimize özellikle gençlerimizin ilgisi çok yoğundu kitap günlerimizde 9 gün boyunca yazarlarımızı ve kitap severleri buluşturduk. Çok güzel geri dönüşler aldık. 

Sosyal kültürel prıjelerin yanı sıra hayata geçirdiğimiz yapısal projelerle şehrimize uzun yıllar hizmet edecek tesisler kurduk ve işletmeye aldık bu tesislerimizin en başında Katı Atık Depolama tesisi geliyor. 

Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Armutlu köyü mevkiinde 377 dönüm arazi üzerinde yer alıyor. 

Hayata geçirdiğimiz bu proje ile şehrimizde ömrünü tamamlayan katı atık depolama tesisinden kaynaklı kötü kokunun önüne geçtik.

Bu tesisimizde geri dönüşümü mümkün olmayan atıkları düzenli bir şekilde bertaraf ederken depo gazından elektrik enerji üretiyoruz. Ayrıca tesis içerisinde yer alan Kompost Ünitesi aracılığı yakma işlemi sonrasında organik içeriği zengin kompost gübre olarak park ve bahçelerde değerlendiriliyor. 

Katı Atık Tesisinde; Mekanik Ayırma Tesisi, Kompost Ünitesi, II. sınıf düzenli depolama sahası ve Depo Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi olmak üzere 4 bölümden oluşuyor.

Tesisimizde günlük 370 ton evsel atık işleme tabi tutulurken ortalama 10 bin konutun enerji ihtiyacını karşılamaya eşdeğer elektrik enerjisi üretiyoruz. 

Ayrıca bu tesisimiz bünyesinde güneş enerji santrali kuruyoruz. Atıklardan enerji üreten Aksaray Belediyemiz şimdi de aynı tesiste güneş panelleri ile enerji üreterek enerji kapasitesini artırıyor.

Diğer bir yandan sıfır atık yönetimini sahada en iyi uygulayan iller arasındayız. Geçtiğimiz hafta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından il geneli “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandık. Sıfır Atık Yönetmeliğindeki tüm kriterleri yerine getiren Aksaray Belediyemizin sıfır atık şehri olduğunu tescillenmiş oldu.

Hacılar Harmanı Mahallesinde hayata geçirdiğimiz Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ile I. Sınıf Atık Getirme Merkezi sayesinde geri dönüşümü mümkün olan kâğıt, metal, cam, plastik gibi atıklar ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor. Bu tesisimiz ile atıkları ekonomiye kazandırırken gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı arzu ediyoruz. 

Vatandaşlarımızın göreve gelmeden önce bizden beklediği en büyük beklenti kentsel dönüşüm projesiydi. Seçim sürecimizde dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanımızla incelemelerde bulunduğumuz Hamidiye Mahallemizde göreve geldiğimiz andan itibaren kentsel dönüşüm projesi başlattık. Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşümde 22 bin metrekarelik alanda 80 binanın tamamının yıkımını gerçekleştirdik.  Kentsel Dönüşümde;270 konut bağımsız birim, 178 ticaret bağımsız birim ve 126 ofis bağımsız birim hayata geçirilecek. Şehrimiz için yapılamaz denilen bir projeyi şehrin kalbinde hayata geçirmiş olacağız. 

İnsan odaklı belediyecilik anlayışımızla vatandaşlarımıza hizmet ederken altyapı ve üst yapı çalışmalarından da taviz vermeden çalışmalar yaptık. 4,5 yılda rekor seviyede sıcak asfalt, üst yapı ve altyapı çalışması yaptık. 

 4,5 yıllık süreç içerisinde yol yapım çalışmalarında toplamda 580 bin ton sıcak asfalt ve 46 bin ton sathi kaplama serimi yapıldı. 

Aksaray tarihinde en kapsamlı altyapı yatırımları son 4,5 yılda hayata geçirildi. Altyapı çalışmaları yapılan bölgelerde en az 50 yıl altyapı sorunu olmaması öngörülüyor. Altyapı çalışmaları kapsamında; 236 kilometre içme suyu Şebeke hattı, 15,5 kilometre tatlı su hattı, 164 kilometre kanalizasyon hattı, 33 kilometre yağmur suyu hattı yapıldı.

Yeniden yeşil Aksaray sloganı ile şehrimizde yeşil alan varlığımızı artırmaya yönelikte birçok çalışma yaptık. Bu kapsamda Şehrimize 4,5 yılda Gülümse Park, Fatih Millet Bahçesi, Şehit Eren Bülbül, Kalanlar Millet Bahçesi, Zafer Millet Bahçesi gibi büyük çaplı olmak üzere 53 adet yeni park yaptık.Toplam park sayımız 270’e yükseldi. 121 adet parkımızın aydınlatmasını yeniledik. 23 adet parkımıza Basketbol, Futbol, ve Voleybol sahaları yaptık. Millet bahçelerine, orta refüjlere ve diğer yeşil alanlara 4.5 yılda 135 bin adet fidanı toprakla buluşturuldu. 

Seçim öncesinde vaat ettiğimiz projelerimizin tamamını hayata geçirerek birçoğunu hizmete aldık. Birçok projemizde de sona yaklaştık. Yakın zaman içerisinde devam eden projelerimizi tamamlayarak yeni projeler üreteceğiz.’’ Dedi. 

 



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu