Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Belediye Fatih Mahallesinde Güne Damgasını Vurdu

Belediye Fatih Mahallesinde Güne Damgasını Vurdu

Belediye Fatih Mahallesinde Güne Damgasını Vurdu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın ?Başkan Mahallemizde? projesi bu kez Aksaray´ın en büyük Mahallelerinden biri olan Fatih Mahallesinde gerçekleştirildi.

Sabah saat 08.00 de Tematik Parkta tüm ekipleri bir araya toplayan Başkan Yazgı, Fatih Mahallesinde yapılacak çalışmalar öncesi gerekli talimatları verdi.

Başkan Yazgı´nın talimatıyla cadde sokak ve parklarda temizlik çalışmasının yanı sıra asfalt ve kaldırım çalışmaları da gerçekleştirdi. Rögar kapaklarını değiştirdi. Kanalizasyon çalışması yaptı. 

Başkan Yazgı, Fatih Mahallesi Muhtarı Zeki Polat ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Fatih Mahallesinde ikamet eden Şehit J. Komando Er Muammer Karacaer´in eşi ve ailesini evinde ziyaret edip, kahvaltı sofrasında bir araya geldi.

Başkan Yazgı daha sonra Kıbrıs Barış Kuvvetlerinde gazi olan Muhsin Ak ile ailesini evinde ziyaret etti.

Başkan Yazgı, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün Huzurlu Yaşam Aracı ile evde sağlık ve sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı Sema Varır adlı vatandaşı evinde ziyaret ederek hayır dualarını aldı.

Başkan Yazgı ev ziyaretleri kapsamında Engelli Büşra Aslan´ı ve ailesini de ziyaret etti.  Başkan, Şehit eşi Kezban İnce´yi ve ailesini de evinde ziyaret edip hayır duasını aldı.

Başkan, Fatih Mahallesinde Yeşilsaha Camii´nde eğitim gören Yaz Kuran Kursu öğrencilerini ve hocalarını da ziyaret ederek Kur´an öğrenen çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Başkan Yazgı eşi Hasibe hanımla birlikte Atasayar Camii´nde eğitim gören Kur´an Kursu öğrencileri ve hocalarıyla bir araya gelerek hasbıhal etti ve çeşitli hediyeler verdi.

Mahallede bulunan Aksaray Ortaokulunun bahçesinde incelemede bulundu.  Daha sonra esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek önerilerini dinledi.

Başkan Yazgı, Mahalle Muhtarı Zeki Polat ve mahalle temsilcisi ile birlikte Fatih Mahallesinde yapılan asfalt çalışmasını yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Eşi Hasibe Hanım ve beraberindeki heyetle birlikte Mahallede faaliyet gösteren birçok resmi kurumu ziyaret eden Başkan Yazgı, Fatih Mahallesinde sağlık hizmeti veren Muzaffer Çalışkan Semt Polikliniği de ziyaret etti. Başkan Yazgı ve eşi  Sağlık Personellerine çalışmalarında kolaylıklar dileyerek, tedavi gören vatandaşlara da  geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Başkan ve eşi daha sonra  Rehberlik Araştırma Merkezi, Vali Ferit Ünal Anaokulu, Taptuk Emre Ortaokulu, Hacı Mustafa Demir İlkokulu, Şehit Ali Er Anadolu Lisesi, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aksaray Polis Merkezini ziyaret ederek, idarecilerin istek ve taleplerini dinledi.

Öğleden sonra yapılan ev ziyaretleri kapsamında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün Huzurlu Yaşam Aracı ile evde sağlık ve sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı Altun Kılıç adlı vatandaş evinde ziyaret edildi.

Başkan Yazgı eşi Hasibe hanımla birlikte 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Derneğini ziyaret ederek görme engelli vatandaşların istek ve önerilerini dinledi.

Fatih Mahallesinde gittiği her yerde büyük ilgi gören Başkan Yazgı, ziyaret ettiği esnafların ve vatandaşların istek ve taleplerini tek tek not aldırarak ilgili müdürlere talimat verip anında çözüme kavuşturdu. 

Akşam ise Fatih Mahallesindeki vatandaşlarla Mahalle Meclisinde bir araya gelen Başkan Yazgı, vatandaşların sorularını cevaplayıp istek ve önerilerini dinledi.  

Mahalle Meclisi alanında Başkan, ailelerle Hasbihal ederken, çocuklarda palyaçolar eşliğinde eğlenceli oyunlar oynayıp, sürpriz hediyelerle doyasıya vakit geçirdiler.

Fatih Mahallesinde gerçekleştirilen ?Başkan Mahallemizde ?programı, Açık Hava Sineması etkinliği ile sona erdi.

?Bizim Köyün Şarkısı? adlı çocuk filmi ile Fatih Mahallesindeki vatandaşlara keyifli bir sinema akşamı yaşatıldı.

Mahalle Muhtarı Zeki Polat Bir gün boyunca Fatih Mahallesinde bulunan ve birbirinden güzel programlar gerçekleştirerek mahallenin ve vatandaşların sorunlarını yerinde çözüme kavuşturan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibine tüm Mahalle sakinleri adına Teşekkür etti.

 



17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
41 ilde 'Narkoçelik-12'! 268 gözaltı
Süt ve süt ürünleri üretiminde artış
CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki
Turist rehberi düzenlemesi TBMM'den geçti
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı