Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Belediye Başkanı Yazgı ve Oda Başkanları İftarda Buluştu

Belediye Başkanı Yazgı ve Oda Başkanları İftarda Buluştu

Aksaray Esnaf Odaları Birliği tarafından Selime Kasabasında iftar yemeği düzenlendi.

Aksaray Esnaf Odaları Birliği tarafından Selime Kasabasında iftar yemeği düzenlendi.

Yemeğe Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başkan Vekili Hami Kuzucu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ile  Ortaköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Solak, Ağaçören Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nazım Pınar, Sarıyahşi Esnaf ve Sanatkârlar Şoförler Otomobilciler Nakliyeciler Odası Başkanı Zekeriya Güçlü, Güzelyurt Esnaf ve Sanatkârlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Beytullah Andıç, Eskil Esnaf ve Sanatkârlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Koyuncu, Gülağaç Esnaf ve Sanatkârlar Şoförler Otomobilciler Nakliyeciler Odası Başkanı Dede Koca, Aksaray Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ferit Özkaraca, Ortaköy Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Yüksel, Aksaray Madeni Sanatkârlar ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak, Aksaray Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mesut Konuk, Aksaray Kasaplar Besiciler ve Hayvan Alım Satımcıları Odası Başkanı Kani Yerli, Aksaray Minibüsçüler Halk Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Veysel Öztürk, Aksaray Kunduracılar ve Kundura Tamircileri Odası Başkanı İsrafil Fidan, Aksaray Fırıncılar-Pastacılar Lokantacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Halis Altınsoy, Aksaray Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Doğan, Aksaray Terziler Konfeksiyoncular ve Trikotajcılar Odası Başkanı İsmail Coşkun, Aksaray Manavlar Balıkçılar Tavuk ve Yumurtacılar Odası Başkanı Musa Bozkurt, Aksaray Elektrik Teknisyenleri ve Sıhhi Tesisatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı H.Esat Şişman ve Ortaköy Marangozlar Madeni Sanatkârlar ve Tamirciler Odası Başkanı Hicabi Sağlam katıldı.

 

CEYLAN ? BAŞKANIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ?

 

Esnaf odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan yaptığı konuşmada, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın esnaf dostu bir başkan olduğunun altını çizerek her zaman kendisinin yanında oldukları kaydetti.

Ceylan  ?Biz 20 Oda 32 bin üyesi olan büyük bir sivil toplum örgütüyüz. Bizim çalışmalarımız belediye ile çoğu zaman hep iç içe oluyor. Sayın Başkanımızla fikir alış verişinde bulunuyoruz. Bunlardan örnek verecek olursak Sanayideki yapılanma sanayinin yapılması. Sanayici esnaflarımız mağdur olmadan yeni yerlerine taşınacak. İnşallah bu proje üzerinde sayın başkanımızın çalışmaları ve gayretleri var. Salı pazarımız kalkacaktı. Biz dedik ki Başkanım orası Aksaray´ımızın kültürü. Aksaray ile özdeşleşmiş bir yer. Salıpazarı kalsın dedik Sağ olsun Başkanımız orayı daha modern ve kaliteli bir hale getireceğini ve Aksaray halkına daha iyi hizmet vermesi için yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Yine halk otobüslerine baktığımız zaman hakikaten Aksaray´ımıza yakışır hale getirildi. Vatandaşlarımıza çok güzel bir hizmet oldu. Bunun içinde başkanımıza teşekkür ediyoruz. En azından bizimle istişare eden bir başkanımız var.?

 

AKSARAY´IMIZA VE ESNAFLARA YAKIŞIR BİR HİZMET BİNASI YAPIP

ADINI DA HADİ YAZGI OLARAK VERELİM İSTİYORUZ

 

Ceylan, ? Biz kamu kurumu niteliğinde bir sivil toplum kuruluşuyuz. meslek odalarımızla birlikte bizim camiamıza ve Aksaray´ımıza yakışır güzel bir esnaf sarayımızın hatta esnaflarımıza hizmet verecek güzel bir binamızın olmasını canı gönülden istiyoruz.

oranın ismine de rahmetli babanız Hadi abinin ismini verelim ve Hadi Yazgı Tesisleri olarak hizmet verelim değerlendirelim istiyoruz.? dedi. 

 

BABAMIN BANA VERMİŞ OLDUĞU DÜSTURLARI HALA KULLANIYORUM

 

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise konuşmasında tüm oda başkanlarının ramazan ayını kutladı. Başkan Yazgı konuşmasında şu görüşlere yer verdi ? Benim esnaf kökenli olduğumu hepiniz biliyorsunuz. Rahmetli babamda 25 yıldır Aksaray´ımızın birçok noktasına projeleriyle hizmet eden bir insandı. Babamın bana vermiş olduğu düstur söylemiş olduğu sözler o kadar değerli ve önemliymiş ki Allah nasip etti belediye başkanı olduktan sonra da o düsturları hala kullandığımı ve kullanmaya da devam ettiğimi söylemek istiyorum.? dedi.

 

AKSARAY´A YAKIŞIR MODERN BİR SALIPAZARI YAPIYORUZ

 

Salı pazarına yapılan proje hakkında bilgi veren Başkan Yazgı ?esnafımız ve ilgili oda yöneticileriyle yaptığımız istişare sonucu Salı pazarının yerinde kalmasına karar verildi. Fakat daha modern bir hale getirilmesi gerekiyordu. İnşallah biz bu projeyle bunu gerçekleştirmiş olacağız. 

 

Biliyorsunuz kasabalardan köylerden gelen vatandaşlarımız var. Daha önce terminalin olduğu noktada toplanıyordu. Aksaray´da 4 tane nokta belirledik. Kasabalardan ve köylerden gelen kardeşlerimiz daha Aksaray´ın içerisinde artık daha rahat dolaşmaya başladılar.? dedi.

 

SANAYİ PROJESİNDE TOKİ İLE PROTOKOL AŞAMASINA GELDİK

 

En önemli ve büyük projelerden birisinin de sanayi projesi olduğunu ifade eden Başkan Yazgı ? Madeni Sanatkârlar ve Tamirciler Esnaf Odası ile Ağaç İşleri Odası ile yaptığımız istişareler de bütün sanayi esnafımıza o projeyi anlattıktan sonra TOKİ ile artık protokol aşamasına geldik.?dedi.

 

KAÇAK YAPILARLA MÜCADELE EDECEĞİM

 

Geçtiğimiz günlerde bir AVM´de meydana gelen üzücü yangın olayına da değinen başkan Yazgı, bu konuda bilgi kirliliği yaşandığına dikkat çekerek yangının bilinmeyen yönlerini ve detaylarını şu şekilde anlattı.

?Geçtiğimiz hafta bir yangın hadisesi oldu. Cumartesi günü meydan gelen bu olayda eğer yangının çıktığı ilk anda bize telefon bize telefon edilip biz müdahale etseydik belki bugün can kaybı olmayacaktı. Tabi bu Allah´ın takdiri. Yangın Japon pazarının olduğu noktada birinci katın arkasında bulunan depoda çıkıyor. Depo sacdan yapılmış bir yer. Ve burası aslında kaçak bir yapı. İşte üzücü taraflardan bir tanesi de bu. Bundan sonra benim mücadele edeceğim konulardan bir tanesi de kaçak yapılarla mücadele olacak. Özellikle insan yoğunluğunu çok fazla olduğu vatandaşın en çok gittiği yerler alış veriş merkezleri başta olmak üzere bu tür yerlerde kaçak yapılara zaten müdahale edilmesi gerekiyor ama yangın tertibatının da ne kadar önemli olduğu bir kez daha açığa çıkıyor.? Dedi.

 

YANGIN OLAYI SAVCILIĞA İNTİKAL ETTİ

BELEDİYE OLARAK İDARİ SORUŞTURMA AÇACAĞIM

 

Biz pazartesi günü yaptığımız toplantıda da dedik ki işin sonuna kadar gideceğiz. İncelemelerimizi rapor haline getirdik. Adliyeye Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunduk. Tabi son kararı onlar verecekler. En son 2010 yılında verilen işletme ruhsatı var. Fakat o ruhsatın içeriğinde de bazı eksik evraklar var. Özellikle itfaiye konusun da. Şimdi burada gerekli olarak soruşturma ve çalışmalar   başlayacak ve bende belediye olarak idari bir soruşturma açacağım. Çünkü bu işin bir daha olmaması ve yaşanmaması gerekiyor. Bundan sonraki talimatımda bu tip kaçak yapıların olduğu ya da alış veriş merkezi olup ta yangın tertibatının olmadığı yerlere müdahale etmek suretiyle gerekirse de kapatmak suretiyle işlem yapacağız.?

 

BİRDE SEL FELAKETİ YAŞADIK ÇOK ŞÜKÜR CAN KAYBI YOK

 

Bu sene çok verimli geçti. Barajımız doldu Suyumuz bol onda rahatız ama üzücü olay sel felaketiydi. Çok şükür sel felaketinde can kaybımız olmadı. Ancak maddi kayıp çok fazla oldu. 400 e yakın evde hasar var. Evin duvarı yıkılan var. Boya badana yapılması gereken var. Kum isteyen çimento isteyen yerler var. Dere yataklarına evler yapılmış. Tam selin ağzına konmuş. Çözüm onları oradan kaldırmak. Çünkü o yağmur oradan aynı şekilde geçecek İşte Bu nedenlerden dolayı inşallah kentsel dönüşüm önemli.

Başkan Yazgı, yaklaşık 2 saat süren toplantıda Aksaray esnafının sorunlarına çözüm üretilmesi konusu başta olmak üzere Salıpazarı projesi, Sanayi projesi, Yangın ve sel felaketi, toplu ulaşımdan kaçak yapılara varıncaya kadar birçok konuda Oda başkanlarına çok önemli bilgiler verdi.

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ve tüm oda başkanları Aksaray´a yapılacak her türlü hizmette her zaman Haluk Başkanın yanında olduklarını ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

 

   

 



Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli