Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Bayan Ataklı İlçelerde bir dizi incelemelerde bulundu

Bayan Ataklı İlçelerde bir dizi incelemelerde bulundu

Vali Şeref Ataklı?nın eşi Adile Ataklı Ağaçören ve Sarıyahşi İlçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu

Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı Ağaçören ve Sarıyahşi İlçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu

Adile Ataklı beraberinde Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın eşi Zehra Aslan ile birlikte Ağaçören ve Sarıyahşi ilçeleri ziyaret ederek şehit aileleri ile görüştü. İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen çalışmalar ile Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında yürütülen faaliyetleri yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

Sarıyahşi İlçe ziyaretinde ilçe Kaymakamı Bilgehan Karanfil’in eşi İsmigül Karanfil ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar, şehit yakınları ve SODES projelerinin uygulandığı Bekdik Köyü’nü ziyaret eden Ataklı, ‘Güçlü Bir Gelecek için Kadınlarla El Ele Projesi ‘uygulamaları hakkında Proje Koordinatörü Arif Ünver’den bilgi aldı.

Sosyal Destek Programları kapsamında Aksaray’da ilçe, belde ve köylerde çok önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade eden Ataklı, kadınlar, çocuklar ve ihtiyaç sahiplerinin yararlandığı projelerin olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu söyledi.

Ataklı yaptığı açıklamasında: ‘’Projeler sayesinde kırsal alanda yaşayan kadınların meslek edinmesi, ekonomik değer ortaya koyan ürün üretimi yaparak aile bütçesine katkıda bulunması her açıdan memnuniyet vericidir. Bizler de bu kursları ziyaret ederek kadınlarımızı, çocuklarımızı teşvik ediyoruz. Bu tür projelerin artmasını diliyoruz’ dedi.

                Sarıyahşi İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca uygulanan ‘Hoş Geldin Bebek’ ’Projesini inceleyen Ataklı, başarılı bir şeklide uygulanan projede ihtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan çocuklarına doğum anından itibaren ilk iki ay süreyle tüm ihtiyaçlarının vakıf tarafından karşılandığını ifade etti.

 Ataklı: ‘’Kısıtlı imkânlara sahip bu ailelere devletimizin sıcak yüzünün gösterilmesi, yeni doğan bebeğe dünyaya hoş geldin demek, anneye ve aileye ise destek olmak çok önemli. Bu projeyi hazırlayan ve yürüten herkesi kutluyoruz’ diye konuştu.

                Adile Ataklı daha sonra 1998 yılında vatani görevini yapmakta iken Van Çatak’ ta şehit olan Şehit Yasin Öcal’ın ailesini ziyaret etti. Şehidin babası Eren annesi Hava Öcal ile görüşen Ataklı, şehit yakınlarının şehitlerin emaneti olduğunu belirterek canını bu vatan için veren şehitlerin rahmetle minnetle andıklarını, şehit aileleri ve yakınlarının her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

 

Adile Ataklı daha sonra Ağaçören ilçesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve eşi ile görüşen Ataklı,  Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kursları ziyaret ederek kursiyer bayanlarla bir süre sohbet etti. 



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli