Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Başkan Yazgı “Kütüphaneler Medeniyetimizin Hazinesidir”

Başkan Yazgı “Kütüphaneler Medeniyetimizin Hazinesidir”

Başkan Yazgı “Kütüphaneler Medeniyetimizin Hazinesidir”

Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ile İl Halk Kütüphanesi Müdürü Çağatay Van 51. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ’ya nezaket ziyaretinde bulundu.
İl Kültür ve Turizm Mustafa Doğan, “Kütüphaneler Haftası dolayısıyla zatıalinizi ziyaret ettik. Sizin de okumaya ve kitaplara verdiğiniz değer hasebiyle sizi ziyaret ederek günün önemini vurgulamak istedik. Kütüphane Haftası etkinliklerimiz bir hafta boyunca devam edecek.81 ilde aynı anda kitap okuma kampanyası yaptık. Halk Kütüphanemizde etkinliklerimiz devam ediyor. Yapacağımız etkinlikler ve ziyaretlerle bu haftanın önemini anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
İl Halk Kütüphanesi Müdürü Çağatay Van ise Başkan Yazgı ‘ya her zaman yanlarında olduğu için teşekkür ederek, “51. Kütüphaneler Haftası nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’ımız da da İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzün önderliğinde Aksaray İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak bir dizi etkinlikle haftamızı kutluyoruz. Öncelikle bizleri kabul buyurduğunuzdan dolayı size teşekkür ediyoruz. Sıcak ilginizden kaynaklı olarak ta minnettarız. Sizlerin de gerek mesajlarınızla ve gerekse manevi şekilde yanımızda duruşunuzla bir teşekkür borcumuzu yerine getirmiş olalım. Bize bu imkânı sağladığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kitap okumayı çok sevdiğini ifade eden Başkan Yazgı, Aksaray’a yaptıkları hizmetlerin ve faaliyetlerin temelinde daha önce okudukları kitapların olduğuna dikkat çekerek, “51. Kütüphaneler haftası dolayısıyla ziyarete gelen değerli müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu hafta Kütüphaneler Haftasını kutluyoruz inşallah. Bende kitap okumayı çok seven bir insanım. Yapmış olduğumuz faaliyetlerin temelinde yatan aslında bizim daha önce okuduğumuz kitaplar ve bu kitapların bize kattıkları bununla biz yol alıyoruz. Geçen gün birinci hizmet yılımızı kutladığımızda da aynı şeylere vurgu yapmıştım. Bizde bir medeniyet tasavvuru var. İslam medeniyetinden gelen bir şey. Böyle bir iddiamız var. Bu iddiaya sahip çıkabilmek için başta okumak gerekiyor. Ecdat bize neler söylüyor. Neler anlatıyor. Bunları iyi bilmek gerekiyor. Kütüphaneler, medeniyetimizin birikmiş bir hazinesidir” şeklinde konuştu.
Yapılan görüşmelerin ardından Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ile İl Halk Kütüphanesi Müdürü Çağatay Van, Başkan Yazgı’ya Hz. Mevlana’nın Mesnevi kitabını hediye etti.
Başkan Yazgı ise, “Bize vermiş olduğunuz Hz. Mevlana’nın en büyük eserlerinden biri olan Mesnevi kitabı için teşekkür ediyorum. İnşallah okuyacağım” dedi.



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı