Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Başkan Yazgı, İnşaat Mühendisleri Yemekte Biraraya Geldi

Başkan Yazgı, İnşaat Mühendisleri Yemekte Biraraya Geldi

Başkan Yazgı, İnşaat Mühendisleri Yemekte Biraraya Geldi

Aksaray İnşaat Mühendisleri Odası geçtiğimiz akşam üyelerine Ahsaray Otelde bir yemek düzenledi. Yemeğe katılan ve aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı inşaat mühendislerinin sorularını cevapladı.

Yemekte bir açılış konuşması yapan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Hilmi Kumkumoğlu, Şantiye şefliği konusunda üyelerini uyararak “Bu çok basit bir konu gibi geliyor. Ciddi manada şantiye şefliğine imza atıp da gidip bir inşaatı kontrol eden, gerçek bir şantiye şefi gibi davranan bir meslektaşımı görmedim. Bu güne kadar herhangi bir üzücü olay meydana gelmedi. İnşallah bundan sonrada gelmez. Şantiye şefliği konusu çok ciddi bir konudur. İnşaatta meydana gelebilecek herhangi bir ölümlü kazada ölenin vicdani sorumluluğu bir tarafa, birde mali boyutu var. En az 100 bin TL’den başlayıp durumuna göre 1 milyon TL’ye varan cezalar var. Cezaları kesinlikle şantiye şefleri ödüyor, Müteahhitler ödemiyor” dedi.

Belediye ile sürekli iletişim halinde olduklarını da belirten Kumkumoğlu, “Biliyorsunuz odalarda birkaç yıldır vize olayı kalktı. Dolayısıyla birçok ilde vize olmadığı için sahte mühendisler türedi. Bununla ilgili Aksaray Belediyesi ile çok iyi bir çalışma sergiliyoruz. Bununla ilgili tüm kaçakları kapatmış durumdayız” şeklinde konuştu. 

Yemekte inşaat mühendislerine görüş beyan eden Başkan Yazgı sorulara da samimiyetle cevap verdi. 1 yıl içerisinde yaptıkları hizmetleri ve çalışmaları anlatan Başkan Yazgı bundan sonra hayata geçirmeyi düşündükleri projeler hakkında da bilgiler verdi.

İnşaat mühendislerine meslektaşlarım diye hitap eden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Bu yoğun temponun içerisinde sizlerle birlikte olmak meslektaşlarımla bir araya gelmek benim için ayrı bir mutluluk. Söz verdiğimiz projelerin 1 yılda %40’ını gerçekleştirdik. Daha büyük projelerinde altyapısını şuanda tamamladık. Eski terminalle ilgili yeni bir projemiz var. Orda ki esnaflarımızı Afyon’a götürdük. Amacımız şu, eski terminalin olduğu yerde yapmayı düşündüğümüz proje yüksek katlı bir bina değil de, yatay şehirleşmeyi biraz daha öne çıkartacak, birde trafik yoğunluğunun çok fazla olmayacağı bir çalışmaya imza atmaktı. Ofisin olduğu yer var. Orayla ilgili karşılıklı görüşmelerimiz sürüyor. Daha önce sıkıntılar vardı biz bu sıkıntıları çözdük. İyi bir sonuca doğru gidiyoruz. Netleştikten sonra altını otopark üstünü de park yaparak Aksaray’ımıza kazandıracağız. Salıpazarı projemiz var. Şuanda tamamen projeleri bitti. Önümüzdeki ay temel atmak için çalışma yapacağız. Üzerine kendi enerjisini kendi karşılasın diye güneş enerjisi panelleri yerleştireceğiz. Güzel bir proje olacağını düşünüyorum” dedi. 



Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı