Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Başkan yardımcıları risk gezisi yaptı

Başkan yardımcıları risk gezisi yaptı

Aksaray’da Merkez Hacı Hasanlı Mahallesi Kale Altı Caddesi üzerinde 1974 yılında yapılan betonarme binanın bodrum

Aksaray’da Merkez Hacı Hasanlı Mahallesi Kale Altı Caddesi üzerinde 1974 yılında yapılan betonarme binanın bodrum katındaki kolonun patlaması sonucu binanın göçme durumu söz konusu olduğu için bina Aksaray Belediyesi tarafından boşaltılarak mühürlenmişti.

 Ayrıca herhangi bir tehlikeye karşı da Kale Altı Caddesi’nin bir bölümü, Aksaray Valiliği İl Trafik Komisyonu’nun aldığı kararla, araç trafiğine kapatılmış ve yayalar için de kontrollü geçiş sağlanmıştı.  

Tehlike arz eden bina ile ilgili son günlerde kamuoyunda bilgi kirliliği yaşanması üzerine Aksaray Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerinden oluşan bir heyet, esnafları ziyaret ederek bilgi verdi. Heyette Aksaray Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz İlhan, Mustafa Karahancı, Nuri Danışman, Serdar Baydar, Belediye Meclis Üyeleri Hami Kuzucu, Hacı Köksal, Mustafa Alakuş, İbrahim Aktaş ve Nurettin Yar yer aldı.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan esnaflara hitaben yaptığı konuşmada, söz konusu bina ile ilgili Aksaray Belediyesi olarak her türlü tedbirin alındığını ayrıca, herhangi bir can kaybı yaşanmaması ve esnafların da mağdur olmaması için üniversitelerden konunun uzmanı profesörlerin getirilip görüşlerinin alınması suretiyle binalarla ilişkin raporların hazırladığını kaydetti.

 

Aksaray kamuoyunda söz konusu bina hakkında, bilgi kirliliği yaşandığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı İlhan, “Bizim ağzımızdan çıkan sözlerin dışında hiçbir söze ve dedikodulara inanmayın. Bu bina ömrünü tamamlamış. Biz burada insanlarımızın can güvenliğini düşündüğümüz için siz esnaflarımıza yönelik böyle bir ziyareti gerçekleştiriyoruz. Mülk sahipleri şu anda bizim belirlediğimiz saatlere göre dairelerini veya bürolarını boşaltmaya başladılar. Bunlar gerçekleşene kadar diğer üç bloğun da bu tespitlerinin yapılması için mülk sahiplerine tebligatları gönderdik. Nitekim buradaki amacımız, binalarla ilgili gerekli tespitlerin bir an önce bitirilerek herhangi bir can kaybı yaşanmadan çürük yapı tespiti yapılan yerlerin yıkımının gerçekleşmesi yönündedir.” Dedi. 

 

Başkan Yardımcısı İlhan, bina sahiplerine daha önceden tebligat gönderdiklerinin de altını çizerek şunları söyledi:

“Bina ömrünü doldurmuş; örnek veriyorum 40 yıllık, 50 yıllık… Çünkü o zaman yapılmış olan binalardaki kolonlar 14,15, 16 cm’lik ebatlardan oluşuyor. Fakat daha sonra ortaya çıkan deprem yönetmeliğinden dolayı, kolonlarımız daha dayanıklı ve yük taşıma hacminin daha geniş olduğu yapıya dönüştürüldüğü için bu eski binalarda muhtemel bir risk unsuru bulunmaktadır. Bu nedenle biz bu binaların sahiplerine, binalarınızın tespitini yapın, ona göre bize bilgi verin” şeklinde tebligat gönderdik.” dedi.

Binaların bitişik nizam olduğunu ve hepsinin birbiri üzerine yatma riski olduğunu da ifade eden Başkan Yardımcısı İlhan, “Bu yapılaşmalar tamamen bitişik nizam, içerisinde bir tanesini aldığımız zaman diğerlerinin üstüne yatma durumu var. Burada dört bloğun dördü de birbirine yapışık. Şu anda konuyla ilgili profesörler geldi çalışıyorlar. Valiliğin almış olduğu trafiğin kapatılması kararı var. Onların almış olduğu rapora göre biz biran önce yıkımı gerçekleştireceğiz ve trafiği açacağız.” Şeklinde konuştu.  

 

Başkan Yardımcıları aynı gün akşam saatlerinde Kale altı caddesindeki diğer tüm esnafları da ziyaret ederek, bina sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydettiler.

Esnaflar ise ilk defa Aksaray’da belediye başkan yardımcılarının toplu halde kendilerini ziyaret ederek yıkılacak bina konusunda önemli bilgiler vermesinden memnun olduklarını söylediler.

 

 

 

 

 

 



17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
41 ilde 'Narkoçelik-12'! 268 gözaltı
Süt ve süt ürünleri üretiminde artış
CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki
Turist rehberi düzenlemesi TBMM'den geçti
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı