Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Başkan Akyürek;Aksaray Bizim Kardeş Şehrimiz

Başkan Akyürek;Aksaray Bizim Kardeş Şehrimiz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Daire Başkanları ve Genel Müdürlerden oluşan ekibi ile birlikte Aksaray’a gelerek, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Daire Başkanları ve  Genel Müdürlerden  oluşan ekibi ile birlikte Aksaray’a gelerek, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti.

Aksaray Belediyesi’ni ziyaretinde Başkan Haluk Şahin Yazgı ve ekibi tarafından karşılanan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Başkan Yazgı ile karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.

Akyürek, Aksaray’ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Konya ve Aksaray’ın kardeş şehir olduklarını ifade ederek

“Aksaray’da Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Aksaray bizim kardeş şehrimiz. Aynı kültürün, aynı coğrafyanın, aynı bölgenin şehirleriyiz. Belediye Başkanımız son derece gayretli, başarılı, genç ve insan ilişkileri güçlü bir belediye başkanı. Çok önemli başarılara imza atacağınız düşünüyorum. Aksaray’a önemli hizmetler yapmaya başladığını gördüm. Bundan sonrada yine aynı şekilde çok güzel hizmetler imza atacağını düşünüyorum.” Dedi  

Başkan Akyürek, Aksaray’ın Manevi değerlere de sahip çıkan çok önemli bir il konumunda olduğunu da belirterek şunları söyledi:

“Somuncu Baba, Mevlana, Seyit Burhanettin, Emir Sultan hep bunlar bizim coğrafyamızın, kültürümüzün, tarihimizin çok önemli figürleridir. Yeni nesile bunları hatırlatmak tanıtmak, Onların ahlakı ile ahlaklanmalarını sağlamak gerekiyor.

Somuncu Baba türbesini ve külliyeyi ziyaret ettik. Burada da güzel hizmetler yapılmış emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aksaray aynı zamanda bu manaya da hizmet eden önemli bir konumda. Ben belediye başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına bize gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle teşekkür ediyorum”

 

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı açıklamada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve beraberindeki ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek,

 

 “Sayın Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ağabeyimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi Konya ve Aksaray kardeş şehirdir. Çünkü aynı coğrafyanın, aynı toprağın ve kültürün insanlarıyız. Tahir Akyürek Başkanımız çok tecrübeli bir başkandır. Bizlerde kardeş şehrin yeni belediye başkanı olarak Sayın Başkanımızın tecrübelerinden faydalanacağız. İnşallah yapacağımız hizmetlerle Aksaray’ımız da Konya gibi güzel ve modern bir şehir yapmanın gayretinde olacağız” Dedi.

 

Yapılan görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e üzerinde belediye logosu olan ve ‘Salihler Şehri Aksaray’ ibaresi yer alan plaket ve kalem hediye etti.

 

 

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKYÜREK, SOMUNCU BABA TÜRBESİ VE KÜLLİYE’Yİ ZİYARET ETTİ

 

BAŞKAN AKYÜREK “ SOMUNCU BABA’NIN AKSARAY’DA VEFAT ETTİĞİ BİLİNİYOR”

 

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve beraberindeki heyet, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte Somuncu Baba Türbesi’ne ziyarette bulundu.

Başkan Akyürek, yıllar önce geldiği Aksaray’da daha öncede Somuncu Baba’nın çilehanesini ziyaret ettiğini ifade ederek “Ben daha önce Somuncu Baba’nın çilehanesine girmiştim. Somuncu Baba’nın burada Aksaray’da vefat ettiği biliniyor. Buradaki çilehanesi de gerçek.” Şeklinde konuştu.

 Somuncu Baba’nın kabri başında dua eden Başkan Akyürek ve beraberindekiler, daha sonra Somuncu baba müzesinde inceleme yaptılar. Müze görevlisi, Başkan Akyürek’e Somuncu Babanın hayatı hakkında önemli bilgiler aktardı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Somuncu Baba müzesini ziyaretinin ardından Başkan Yazgı ve ekibiyle vedalaşarak Aksaray’dan ayrıldı. 



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli