Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Başkan Yazgı `Vatandaş belediyeye 5 yıldızlı otele girer gibi girecek`

Başkan Yazgı `Vatandaş belediyeye 5 yıldızlı otele girer gibi girecek`

Başkan Yazgı belediye başkanlığı görevine geleli çok kısa bir süre olmasına rağmen yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlattı.

AK Parti Aksaray 39’uncu İl Danışma Meclisi Toplantısı Belediye Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Ak Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci,  İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Eski Belediye Başkanı Nevzat Palta,Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı , ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve parti üyeleri katıldı. İl Danışma Meclisi Toplantı’sında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, konuşmasına, Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen kömür madeninde hayatını kaybeden 301 maden işçisine  Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralanan işçilere de acil şifalar dileyerek başladı.

İMAR MÜDÜRLÜĞÜNE 3 ADET ŞEFLİK YAPTIK

Başkan Yazgı belediye başkanlığı görevine geleli çok kısa bir süre olmasına rağmen yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlattı. Başkan Yazgı konuşmasında şu görüşlere yer verdi “30 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelir gelmez yapmış olduğumuz çalışmalardan bahsedeyim. İmar ve şehircilik müdürlüğüne 3 adet şeflik yaptık. Proje kontrol şefliği, yapı kullanım izin şefliği ve yapı denetim şefliği olmak üzere bundan sonra imarı üçe böldük. Bu alanda yeni 11 tane mühendisimizi göreve başlattık Onlara da başlatırken şu talimatı verdim; Güler yüzlü olmanız ve işi çözüm odaklı yapmanız,Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda sorun üreten değil çözüm üreten bir anlayışın içinde olacaksınız dedim.İşlere başladılar.

KISA SÜREDE 94 ADET RUHSAT KESİLDİ

Daha önce yaşanan aksaklıkların bir tanesi de ruhsat alma süreciydi. Burada proje kontrol sürecini kısalttık Gelen projeler gerekli denetimler yapıldıktan sonra iki-üç gün içinde ruhsatlandırılıp bundan sonra müteahhitlere veya inşaat yapan vatandaşlarımıza teslim edilecek. Seçimden bu zamana kadar ne kadar ruhsat kestiniz derseniz 94 adet ruhsat kesildi. Bunların metrekare olarak değeri yaklaşık 172 bin 500 metrekare Yine İmar planında değişikliklerimiz var.  Plan notları kat adetleri kademeli emsal ve yol kodu nedeniyle mağdur olan yapılarla ilgili gerekli düzenlemeleri hazırladık. Gelecek aylarda inşallah belediye meclisimizde gündeme getireceğiz. Plan ve Proje Müdürlüğünde yapmış olduğumuz çalışmalar imar planı değişikliği ile alakalı öne sürülen ve süreci bazen zorlayan bazen tıkayan önceki imar planı müellifinin görüş alma zorunluluğunu kaldırdık. Bundan sonra kendi oluşturduğumuz birimlerle dışarıdan herhangi bir müellifin görüşünü almayacağız. Meclis imar komisyonunun çalışma prensipleri düzenlendi. Tüm meclis üyelerinin komisyon raporlarını şeffaf bir şekilde ulaşabilmesi ve zaman sıkışması problemi giderildi. Bundan sonra meclise gelmeden önce evraklar o günün ilk haftasında tamamlanmış olacak Araya sıkıştırılan her hangi bir rapor olmayacak.   

AKSARAY’IMIZI ÇAĞ ATLATACAK POZİSYONA GETİRECEĞİZ

Aynı zamanda kadromuza yeni şehir plancıları eklemek suretiyle Artık Aksaray’ımızı çağ atlatacak bir pozisyona getireceğiz inşallah. Yine kendi belediyemize ait olan taşınmazlarla ilgili çalışmalarımızı hazırladık Onları da yakında inşallah değerlendireceğiz. Yazılım firmasıyla ilgili kent bilgi sistemi ve imar planı uygulamalarımız düzenlenecek.Mücavir alan genişlemesiyle ilgili tekliflerimizi hazırladık. Valilik bünyesinde toplanan il idare kurulu toplantılarında görüşülerek kabul edilmesi sonucuyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmesi konusunda çalışmalarımız başladı.

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜ KURDUK

Üçüncü olarak Kentsel tasarım müdürlüğünü kurduk. Daha önce böyle bir birimimiz yoktu. Bu birimi oluşturduk. Belirlenen iki adet kentsel dönüşüm alanının ilk görsel tespitini yaptık. Riskli alan ilan edilmesi içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurarak gerekli aşamalara başladık. Yine Taşpazar mahallesinde metruk bir alanda imar uygulaması yapılarak yol alanının belediyeye bedelsiz geçmesi ve mahallenin metruk durumundan kurtarılması çalışmaları devam ediyor. Çiftlik mahallesinde boş alanda bir imar uygulaması yapılarak imar uygulaması parselasyon çalışmaları, Yine Tapu ve Kadastro genel Müdürlüğü ile anlaşma yaparak bundan önce vatandaşımız tapuya gidip geliyor son bir aylık dokümanlar isteniyordu bunlar artık bilgisayar ortamında yapılacak Vatandaşımız bu çileden ve stresten kurtarılmış olacak. Emlak beyanı ödemesi içinde Valilik ek binasında gerekli şube oluşturulması için talimat verdik. Yine milli emlak Aksaray’ımızın en büyük sorunlarından birisi. Milli emlak müdürümüzle yapmış olduğumuz görüşmelerin ilk aşaması gayet olumlu geçti. Yapmış olduğumuz çalışmaları derleyip toparladıktan sonra vekillerimizle beraber genel müdür nezdinde bir görüşmemiz olacak.Artık bunu milli emlak  sorun olmaktan da inşallah çıkartacağız.

PARK PASTANESİNİN YERİNE EMEKLİLER LOKALİ YAPACAĞIZ

Dördüncü olarak park ve bahçeler müdürlüğü var. Ulu cami yanındaki pastanenin tahliyesini yaptık. Ve inşallah orasını emeklilerimize ayıracağız emekliler lokali olarak orasını faaliyete geçireceğiz.

SEYİR TERASINI BELEDİYE OLARAK KENDİMİZ İŞLETECEĞİZ

Seyir terası seçim gezilerimizde karşılaştığımız sıkıntılardan bir tanesiydi. Biz oranın işletmesini herhangi bir yatırımcıya değil biz kendimiz işleteceğiz. Belediye kendi eliyle belediye sosyal tesisi oluşturulacak orada inşallah. Yine bununla beraber Kılıçaslan parkının ikinci etabı devam ediyor.  Yunus Emre Mahallesi TOKİ bölgesine yapılan parkımız hızla devam ediyor.  Bu arada 5 adet okula park yapımını gerçekleştirdik. 55 bin adet çiçek dikimi yapıldı. Park ve bahçelerle ilgili genel değerlendirmemiz bu şekilde. Etüt Proje Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışma bunlar biliyorsunuz daha önce üç belediye başkan yardımcısı vardı. Biz bunu beş belediye başkan yardımcısına çıkardık. Her birine yeni birimler açmak suretiyle görevlerini tebliğ ettik. Bundan sonraki çalışmalarımız müdürlerin çalışmalarıyla beraber başkan yardımcılarımızın hazırlamış olduğu plan ve proje dahilinde gerçekleşecek.

BELEDİYE ÖNÜNDEKİ HAVUZUN KALDIRILMASI VATANDAŞIMIZI MEMNUN ETTİ 

Belediyemizin önünde bir havuz vardı. Gece o havuzu kapattık asfaltını da attık Belediyemizin önünü açmış olduk böylece. Tertemiz bir alan oldu. Bu bir gecede yapmış olduğumuz faaliyetten dolayı tebrik telefonları aldık Vatandaşlarımızın pozitif katkıları oldu. Demek ki iyi bir şey yaptık iyi bir şeye vesile olduk inşallah.

VATANDAŞ BELEDİYEDE GÜLER YÜZLE KARŞILANACAK

Bir belediyenin girişi güler yüzlü olması lazım. İlk başlangıç orasıdır. İçerisinde düzenlemeleri yaptık Hemen girişin sağ tarafında gelen vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyecek nerde işlemleriniz var konusunda yardımcı olacak bir yer ayarladık. Banko sisteminde Bundan sonra vatandaş belediyeye girerek 5 yıldızlı otele girer gibi girecek ve o güler yüzü görecek.   Sol tarafa dinlenme alanı koyduk. Yine belediyemizin yapmış olduğu projeleri slayt şeklinde oraya gelen misafirlerimiz seyredecekler. Yine aynı zamanda bir yer açtık. Amacımız şu; hem beyaz masamızı orada faaliyete geçirmek hem de evrak işleri daha önce arka taraftan imzalanıp daha sonra geçiyordu onu da önlemiş olduk.

PAZAR PAZARININ ETRAFINI KAPATACAĞIZ

Pazar pazarının etrafını kapatacağız inşallah. Bunun için hem pazarcılarımızın ortak bir talebi oldu hem de inşallah biz orayı fuar alanı olarak yapmayı düşünüyoruz. Bununda faaliyetini gerçekleştireceğiz. Çok büyük bir alan olan Pazar pazarımızın içerisinde yapmayı düşündüğümüz düğün salonu kısımlarımız olacak. Turizm caddesinde kentsel dönüşüm projelerimizin faaliyetleri devam ediyor. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. ADESE önünde saat kulesi yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız var.   

MASAL PARKI PROJEMİZLE İLGİLİ ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Masal parkı projemiz var. İnşallah gerekli altyapıyı oluşturuyoruz. Yine önemsediğim bir yeni şehir projeleri var. Ankara’da yerel yönetim başkanımız Abdülhamit Bey ile yapmış olduğumuz görüşmelerde bu durumu aktardım.  Turgut Cansever hocamız değerli bir hocadır kendisi şehir ve İslami bir şehir nasıl yaratılır üzerine derin araştırmaları vardır. Onun yanında bulunan bir talebesinin ve bizim Başkan Yardımcımız Mustafa Karahancı’nın da içinde olduğu bir ekip oluşturarak Abdülhamit Bey ile beraber çalışmalar devam edecek. Tarihi konaklarımızın restorasyonuna kaldığımız yerden devam edeceğiz. Fen işleri ile yaptığımız çalışmalara gelince seçim gezimizde şunu söylemiştik kenar mahallelerden başlamak üzere asfaltımızı yapacağız. Şehrin muhtelif yerlerinde yine asfaltla ilgili talepler var. Tek bir yapı olduğu için aynı anda birçok yere yetişmesi mümkün değil yeni bir hizmet alanı yapmak suretiyle asfaltta çalışan sistemimizi de ikiye bölmüş olacağız. Bir tanesi rutin işleri yaparken, diğer kısımda eksik ya da yapılması gereken kısımları tamamlayacak. Asfalt çalışmamıza Selçuklu mahallemizden başladık Mehmet Akif Ersoy mahallemizde asfalt çalışması yine devam ediyor. Pırlanta düğün salonu yolu üzerinde orta kavşak çalışması buda ciddi bir sorun inşallah birkaç ay içinde yeni bir yol çalışması yapmak suretiyle TOKİ bölgesine giden Pırlanta düğün salonu bölgesine giden kısımda yeni bir yol çalışması yapılacak. Valilik önü meydanımızı artık trafiğe açtık Daha rahat bir trafiğin oluşabilmesi için tek şerit olduğunu düşündüğümüz yeri biraz daha çalışma yaparak iki şeride çıkarma niyetimiz var. Valiliğin sanayide bir ek binası var. Valiliğimiz orada hizmet vereceği için sanayinin girişinde ufak bir düzenleme yapmak suretiyle oraya giren çıkan araçların daha rahat hareket etmesini sağlayacağız.

EN ÖNEMLİ PROJELERİMİZDEN BİRİSİ İÇME SUYU

Bizim en önemli projelerimizden birisi su. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. DSİ ile yapmış olduğumuz görüşmelerde sağ olsun vekillerimizin de bu konuda bize çok büyük destekleri oldu. Görüşmelerimizde kendileri bu işin üzerine eğileceklerini söylediler. Yine Orman bakanımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde en önemli sorunumuzun su olduğunu ve bunun da ciddi bir problem olduğunu ifade ederek üzerinde eğilerek çalıştığımızı söyledik. Bazı projeler ve çalışmalar var. Atık su arıtma ve yağmur suyu projesi Çevre Bakanlığımızın Müsteşarı ile yapmış olduğumuz görüşme de proje ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.

KAÇAK YAPIYA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Yapı kontrol müdürlüğü ile yapmış olduğumuz çalışma kaçan inşaata izin vermiyoruz. Seçim döneminde yapılan birkaç çalışma oldu. Bundan rahatsızlığımızı belirttik. Hatta insanlarımıza şunu söyledik biliyorsunuz bir yangın felaketi yaşandı.  3 tane çocuğumuz öldü. Biz aynı şeylerin bir daha yaşanmasını istemediğimizi özellikle gelen insanlarımıza anlattık Kaçak yapıya hiçbir şekilde izin vermeyeceğimizi söyledik. Proje konusunda size yardımcı oluruz yeter ki siz kaçak yapı yapmayın şeklinde uyarımızda bulunduk.

ARGE BİRİMİNİ OLUŞTURDUK

Stratejik geliştirme müdürlüğü adı altında yapmış olduğumuz çalışmalar var. ARGE birimi daha önce yoktu ARGE birimini oluşturduk. Bundan sonra yapılacak bütün projelerin nereden destek alabiliyoruz konusuna eğilecekler. Birkaç tane destek alabileceğimiz birimleri söylemek istiyorum. Türk Ulusal ajansı,Ahiler, Kültür Varlıklarını Koruma, TOKİ Fonları, Belediyeler Birliği Fonları, Aile ve Sosyal Politikalar  Bakanlığı Fonları,Gençlik ve Spor Bakanlığında hibeler, Orman ve Su İşleri hibeleri, Avrupa Birliği hibeleri  ve buna benzer bir çok konuda inşallah ARGE birimimizin yoğun çalışmasıyla bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ ORGANİZASYONUNU FESTİVALE DÂHİL ETMEYE ÇALIŞYORUZ

Hasandağında Kızıltepe mevkiinde yamaç paraşütü organizasyonları yapacağız. Bununla ilgili ön çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah festivalimize yetiştirmeye çalışacağız. Ulaşım ve trafik düzenlemesiyle ilgili yeni düzenlemeler yapıyoruz. Görüşmelerde bulunuyoruz. 

MAHALLE MECLİSİ TOPLANTILARIMIZ YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

Mehmet Akif Ersoy ve Selçuklu Mahallemizde ilk mahalle meclisi toplantımızı yaptık. Çok olumlu geçti. Mahalle meclislerimizi çok önemsiyoruz inşallah önümüzdeki haftalarda mahalle meclisimize yoğun bir şekilde devam edeceğiz.

YATAN VE İŞİNİ YAPMAYAN ADAMLAR BENİM BELEDİYEMDE BARINAMAZ

 

Şunu çok açık söylüyorum yatan adamla benim işim olmaz. Yatan ve işini yapmayan adamlar benim belediyemde barınamaz. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımı da belirteyim. Bizim amacımız Aksaray Belediyesi olarak Aksaray halkına en iyi hizmeti sunabilmektir. Bunun için her zaman çalışacağız. Aksaray’ı hızlı bir şekilde değiştireceğiz ve modern bir kent yapacağız.” 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu