Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Başkan Yazgı Bakan Eker`e çeşitli hediyeler verdi.

Başkan Yazgı Bakan Eker`e çeşitli hediyeler verdi.

Aksaray Belediye standı ziyaretçi akınına uğradı. Tarım Bakanı Mehdi Eker standı ziyaret etti.Ziyaret

Aksaray Belediye standı ziyaretçi akınına uğradı. Tarım Bakanı Mehdi Eker standı ziyaret etti.Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Bakan Eker’e çeşitli hediyeleri takdim etti.

 

Bu yıl ikincisi düzenlenen Aksaray Tanıtım günleri”Aksaray 544 yıl sonra İstanbul kökleriyle buluşuyor”Adı altında İstanbul Feshane’de başladı.

Feshane’de saat 11.00’de  başlayan tanıtım günleri Tarım Bakanı Mehdi Eker, Eski Aksaray Valisi ve şimdiki İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Aksaray Valisi Şeref Ataklı,İstanbul Valisi Vasip Şahin ,Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Aksaray Millet Vekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz,İlknur İnceöz,Aksaray Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı,Aksaray Ak Parti Eski Millet vekili Ahmet Yaşar, Bölge Milletvekilleri ve Siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla kapılarını tüm vatandaşlara açtı.

544 yıl sonra İstanbul kökleriyle buluştu. Aksaray, İstanbul Feshane günlerinde On bin yıllık medeniyet, Orta Anadolu'nun parlayan yıldızı, Tarihi dokusuyla, kültürüyle ilklerin şehri, Peri bacalarının ayrılmaz parçası  Aksaray, kültür başkenti İstanbul’da dev buluşmayı gerçekleştirdi.

TARİHİ GÜZELLİKLERİ İLE GÖZ KAMAŞTIRAN AKSARAY…

 

İstanbul’da yaşayan Aksaraylı vatandaşların ve Aksaray'ı merak edecek binlerce vatandaşın ziyaret edeceği Aksaray Tanıtım Günleri’nde aynı zamanda zengin kültür mirası, Ihlara Vadisi, Peribacaları, Kapadokya, Hasandağı, Tuz Gölü, Narlıgöl gibi eşsiz tabiat güzelliklerini anlatan fotoğraf sergilerini kaya oyma mimari yapıları, yer altı şehirleri, kervansarayları, cami, türbe ve tarihi şahsiyetleri yakıından tanıma şansı yakalayacaklar.

ANADOLU ASLANI MALAKLI KÖPEKLER DE FESHANE’DE

Aksaray ilinin bir de meşhur köpeği olan Anadolu Aslanı Malaklı köpekleri çok büyük ilgi gördü.Feshaneye gelen vatandaşlar Malaklılarla sevip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.Stantları ziyaret eden vatandaşlar  yöresel yemekleri de birbirinden lezzetli seçenekleri tatma fırsatı bulurken,Aksaray'ın meşhur mantısı, ince elek tatlısı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Aksaray Belediye standıda ziyaretçi akınına uğradı. Tarım Bakanı Mehdi Eker standı ziyaret etti.Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Bakan Eker’e Aksaray Belediyesi Mesleki Eğitim Kursu tarafından hazırlanan çeşitli hediyeleri takdim etti.

Bakan Mehdi Eker tanıtım günlerindeki Aksaray Belediyesi'ne ait standı ve diğer stantları da gezdikten sonra Aksaray günlerinden ayrıldı.

 

 



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli